Hur man installerar cPanel på vår webbserver

0 Shares

Vad är cPanel

Som vi har nämnt är cPanel ett av alternativen vi har för att använda en kontrollpanel och kunna hantera tjänsterna på vår webbplats på ett ställe. Det är baserat på Linux och är en del av många av de huvudsakliga hosting som vi kan hyra.

Hur man installerar cPanel på vår webbserver

Från cPanel kan vi hantera domänerna, se det tillgängliga utrymmet på den kontrakterade servern, skapa och hantera e-postkonton, installera WordPress, använda säkerhetsverktyg … Vi har i slutändan ett brett utbud av möjligheter.

Det här är en mycket intuitivt och lättanvänd kontrollpanel. Det kräver inga komplicerade konfigurationer eller svårigheter att använda det. Det låter oss enkelt skapa olika FTP-användare för att ladda upp filer och ha mer kontroll över innehållet på vår webbplats.

Även om det inte är det enda alternativet vi kan ha på vår server, är det utan tvekan det mest populära. Speciellt används det ofta för dem som har en WordPress-sida och skapar sin sida med några av de mest populära webbhotellen. Det finns också hos användare som använder Drupal eller Joomla.

Därifrån kan vi konfigurera allt innehåll på servern . Vi har ett brett utbud av alternativ, hantera filer, skapa säkerhetskopior, hantera bilder … Kort sagt, ett stort antal funktioner och alternativ som vi kan hantera genom cPanel.

Qué es cPanel

Hur man installerar cPanel

Vi har förklarat vad cPanel består av . Vi har sett att det är en kontrollpanel som ofta används för att hantera allt innehåll på vår webbplats och att den finns tillgänglig i huvudhotellet som vi kan hyra. Nu kommer vi också att förklara hur vi kan installera det.

Tänk på att det normala är att när du hyr en webbserver är cPanel redan installerat. Vi kommer inte att behöva utföra några ytterligare åtgärder, utöver de konfigurationer som vi vill utföra. Men om vi har en kompatibel server och där vi vill installera cPanel kan vi göra det.

Vi har sett att det är baserat på Linux, som CentOS. Innan vi installerar det kommer vi att uppdatera servern. För att göra detta kör vi mums uppdatering kommando.

Senare, när vi har försäkrat oss om att vi har den senaste versionen installerad på vår CentOS-server, ska vi installera Perl, vilket är språket som det är skrivet på. Vi måste köra kommandot yum installera perl .

När detta är gjort måste vi installera Curl. Det är ett krav för att kunna ladda ner installationsskriptet för cPanel. Kommandot i det här fallet är mums installera curl .

Nästa steg är att lägga till ett värdnamn. Det är ett krav. Låt oss ta myserver.mydomain.com som ett exempel. Du måste ändra den till den som motsvarar och utföra kommandot hostnameectl set-hostname minserver.mydomain.com .

När vi installerar cPanel måste vi inaktivera eller ta bort nätverksadministratörstjänsten. Vi måste utföra kommandona tjänst NetworkManager stopp och chkconfig NetworkManager av .

Vi kommer också att behöva inaktivera SELinux tillfälligt. SELinux är det huvudsakliga säkerhetsförsvaret för Linux-kärnan, och det är bättre att det är inaktiverat för att undvika åtkomstproblem när vi installerar cPanel på CentOS Server. Vi kan använda kommandot sudo setenforce 0 för att inaktivera det.

När vi har utfört alla tidigare steg som vi har angett måste vi helt enkelt installera cPanel. För att göra detta måste du springa cd / home && curl -o senaste -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh senaste . Installationen kommer att ta mer eller mindre beroende på hur vår server är. När vi har installerat det kommer vi att kunna aktivera de parametrar som vi tidigare hade avaktiverat.

Därför, genom att följa dessa steg, kan vi installera cPanel på vår server. Man måste komma ihåg att det är nödvändigt att ha en rad krav, även om som vi kommer att se nedan är de grundläggande.

Krav för att installera cPanel

Tänk på att det är nödvändigt att ha en rad krav för att kunna installera cPanel. Det första är att ha en dedikerad server eller VPS-server. Du måste ha CentOS (det vi har förklarat som exempel), RedHat eller CloudLinux som ett operativsystem.

Angående nivån på hårdvara , du måste också ha några minimikrav. Det är dock inget riktigt krävande. Det normala är att med vilken server som helst som vi har idag är det mer än tillräckligt. Du behöver 2 GB RAM, en CPU-kärna på minst 2 GHz, 20 GB hårddisk (antingen SSD eller HD) och ha ett uppdaterat operativsystem.

Därifrån, när vi har sett till att vi har de krav vi nämnde, kunde vi installera det utan problem. Vi måste konfigurera den med våra data och utföra den konfiguration som vi anser vara lämplig så att den fungerar så bra som möjligt.

Som ett viktigt tips när installera cPanel , även om det är något som vi måste tillämpa på alla andra system eller verktyg som vi installerar, är att skapa ett root-lösenord som är starkt och komplext. Den ska innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialsymboler. Allt detta också på ett slumpmässigt, unikt sätt och som har en lagom längd.

Det är också nödvändigt att hålla den uppdaterad ofta. På så sätt kan vi korrigera eventuella sårbarheter som kan uppstå och som kan äventyra vår säkerhet. Det finns många misslyckanden som uppstår i den här typen av tjänster. Problem som kan utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Tack vare patchar och uppdateringar kommer vi att kunna korrigera dem och på så sätt undvika problem.

Kort sagt, genom att följa dessa steg som vi har nämnt kan vi installera cPanel på vår server om vi inte redan har det installerat. Det är, som vi har nämnt, en av de mest använda och mest användbara kontrollpanelerna för att hantera vår webbplats och alla tjänster den har.

0 Shares