Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man installerar Android P Intelligent Rotation Feature på Android-enheter

Med den här handledningen kan du ta reda på hur du implementerar Android P Intelligent Rotation Feature på vilken Android-enhet som helst. Android P fick omedelbart stor uppmärksamhet när det tillkännagavs förra månaden. Det är för närvarande inte tillgängligt för allmänheten utan det har bara tillkännages för utvecklare och entusiaster som vill hjälpa till med att testa. Som med alla större OS-versioner kommer Android P att ta lite tid att komma till din Android-enhet. Av de många fantastiska funktionerna Android P kommer att ge, en av dem – Intelligent Rotation, som vi kallar det – kan du börja köra på din nuvarande enhet.

I allmänhet har telefoner bara två rotationsalternativ – automatisk rotation aktiverad eller inaktiverad. Tack vare Intelligent Auto Rotate på Android P kommer enheten att kunna upptäcka om du försöker rotera skärmen och kommer att visa en knapp som, när den väl trycks ned, skulle rotera skärmen i det tillgängliga alternativet. I grund och botten lägger Intelligent Rotation till ett nytt tredje orienteringstillstånd till din Android-enhet.

Installera Android P Rotationsförslagsfunktion - Intelligent rotation

Du kommer fortfarande att vara låst i stående läge efter att du har inaktiverat den automatiska rotationen, men om du roterar enheten i liggande läge kommer en ny knapp att dyka upp i navigeringsfältet. Om du aktiverar den här knappen kommer din enhet att ändra sitt visningsläge. För när du har aktiverat automatisk rotation kommer du inte att kunna se den här knappen eftersom telefonen kommer att rotera sömlöst.

Installera Android P Intelligent Rotation Feature på vilken Android-enhet som helst

För att få Android P Intelligent Rotation Feature att fungera behöver du en Android-enhet som har en accelerometer — nästan alla smartphones kommer med detta!

Steg 1 – Ladda ner Dynamic Rotation Control app APK-fil från länken nedan

Fil: Dynamic-Rotation-Control-1.3.1.apk
Storlek: 1,87MB

Steg 2 – Leta reda på APK-filen du just laddade ner och öppna den för att installera den.

Steg 3 – Om du installerar en APK direkt för allra första gången kommer du att meddelas om att aktivera inställningen “Okänd källa”. Om du är osäker på detta har vi skrivit en handledning. Se länken nedan om var du hittar denna inställning.

Steg 4 – Efter aktivering bör appen installeras.

Steg 2 – Starta appen och tryck in ‘Start’ knappen längst ner till höger

Steg 3 – Ge alla behörigheter när du tillfrågas.

Det är allt gott folk! Nu har du Android P Rotationsförslagsfunktion på din enhet. Om du har några frågor om den här guiden, skriv bara en kommentar nedan.