Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man installerar Android-appar som systemapp (root krävs)

Den här enkla guiden kommer att förklara hur du kan installera en Android-app som systemapp så att den körs som en del av Android-systemet och har full administratörsåtkomst. En genomsnittlig användare behöver inte göra detta för någonting, men för dem som leker med verktyg/hack och andra rotappar som kräver att du skjuter en app till systemappkatalogen, är jag säker på att den här handledningen kommer att vara till stor hjälp. Under åren har vi haft otaliga sådana appar och filer som måste skjutas in i systemkatalogen.

Systemappkatalogen (systemapps) i din telefon är skrivskyddad och du kan inte installera någonting där eller ändra filerna utan root-åtkomst/adminrättigheter. Men naturligtvis, om du har en rotad Android-telefon (systemåtkomst), kan du enkelt ändra systemfiler och installera vilka appar du vill i den mappen. Och för just detta syfte är Root Explorer vad du behöver. Denna app är den mest populära appen bland rotade användare och uppdateras fortfarande av utvecklaren.

Root Explorer - Installera appar som systemapp

Arkitekturen för Android OS har förändrats mycket under de senaste åren. Gamla metoder och verktyg fungerar inte längre på grund av de ändringar som Google har gjort. Tack och lov har utvecklaren bakom Root Explorer fortsatt att uppdatera appen för nyare Android-versioner och stöder alla nya ändringar.

Om det här var en enkel handledning om hur man installerar APK-filer, kunde vi ha gjort med valfri filhanterare eller filutforskarapp från Google Play Butik. Men eftersom du behöver ändra system / OS-katalogen på din Android-enhet behöver du root-åtkomst för det.

Ärligt talat, om du inte vet vad som är root-åtkomst eller om din Android-telefon inte är rotad, skulle vi föreslå att du slutar med vad du än ska göra. Om du gör något fel kan du mura din enhet för gott utan chans att återvända. Även om din enhet är under officiell garanti, täcker de flesta OEM-tillverkare inte telefoner eller surfplattor som har manipulerats på något sätt.

Hur man installerar Android-app som systemapp i systemapp-mappen manuellt

I den här handledningen kommer jag att använda Root Explorer. Det är en betald app, och den bästa tillgängliga för sådan justering med systemfiler. Du kan köpa Root Explorer från Google Play Store för bara $4.

Här är instruktionerna för att installera Android-appar som en systemapp manuellt:

Steg 1 – Ladda ner Root Explorer och installera den på din telefon.

Steg 2 – Överför APK-filen som du vill skicka till systemapp-katalogen till ditt interna minne eller SD-kort. Vi kommer att kalla filen som sample.apk.

Steg 3 – Öppna nu Root Explorer och gå till sdcard (eller internminne) och kopiera den sample.apk-filen.

Steg 4 – Navigera till systemapp nu och tryck på “Mount R/W”-knappen för att göra katalogen skrivbar.

Steg 5 – Klistra in sample.apk-filen här. Tryck nu länge på filen och välj Behörigheter.

Steg 6 – Ställ in filbehörigheterna som:

Ägare: Läs, skriv
Grupp: Läs
Övriga: Läs

Steg 7 – Tryck på OK för att spara filbehörigheterna. Under filen sample.apk bör du nu se “rw-r–r–”.

Steg 8 – Tryck på “Mount R/O”-knappen nu och starta om telefonen.

Efter att din telefon har startat om bör du nu se appen sample.apk redan installerad i din telefon som en systemapp.

Så här kan du installera valfri app i systemapp-mappen om du har en rotad telefon. Om detta inte fungerar av någon anledning kan du lämna oss en kommentar nedan så hjälper någon från vårt team dig.