Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man installerar Android-appar på Windows 11

Processen för hur man installerar Android-appar på Windows 11 kan vara komplex men den är mycket tillgänglig

En av huvudhöjdpunkterna i Windows 11-meddelandet var användningen av Android-appar. Med varje uppdatering har den här listan över kompatibla applikationer ökat, och i den senaste var det en ökning till 20 tusen appar. Med det i åtanke, låt oss se hur du installerar Android-appar på Windows 11.

Hur man installerar Android-appar på Windows 11

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

I den senaste Windows 11-uppdateringen, version 22H2, gav den större kompatibilitet för applikationer, som vi redan har sagt. Utöver den här nya funktionen har ändringar av Start-menyn, programfliken och flera andra funktioner implementerats.

Fortfarande talar om Android-applikationer på Windows, inte bara kompatibilitet har nya funktioner, fler marknader fick tillgång till användningen av applikationer, bland länderna har vi Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien.

Det är viktigt att betona att för den slutliga allmänheten är resursen ännu inte tillgänglig. Så om du letar efter appar i Microsoft Store hittar du dem inte. Låt oss lära oss att komma runt den här situationen. Följ stegen nedan och se hur du installerar Android-appar på Windows 11

1. Ladda ner Windows Subsystem för Android

Först och främst, för att kunna installera Android-applikationer på Windows 11, är det obligatoriskt att ha Windows Subsystem för Android installerat. Det enda problemet är att programmet endast är tillgängligt för Windows Insider-medlemmar, som är ett slags testprogram från Microsoft.

Det är dock möjligt att komma runt situationen, för att göra det besök hemsidan Store.Rg. Det extraherar installationsfilerna manuellt. Så fort du kommer in på webbplatsen kommer du att se tre fält. Den första från vänster till höger ska vara URL (länk), ändra dess alternativ till ProductId, som i bilden nedan.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

I nästa fält måste du klistra in produkt-ID:t, i det här fallet är koden 9P3395VX91NR. I rutan bredvid RP, ändra den till Långsam. Din sida bör se ut som nedan.

När allt är klart klickar du på bocken till höger. En lista med flera länkar kommer att visas nedan. Leta efter filen med tillägget .msixbundle, det är ett av de sista alternativen och är 1,34 GB i storlek.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Efter att ha klickat börjar nedladdningen. Om inget händer på sidan du är på, gör hela processen igen eller försök i en annan webbläsare. I vårt fall kunde vi inte använda Google Chrome, vi var tvungna att använda Microsoft Edge.

Om webbläsaren av säkerhetsskäl inte tillåter installation måste du som användare ge rätt behörigheter. Låt oss fortsätta att se hur man installerar Android-appar på Windows 11.

2. Installera Windows Subsystem för Android

För att installera Windows-undersystemet för Android måste du högerklicka på Start-menyn och klicka på alternativet Windows Klar (Administratör).

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Med terminalen öppen, skriv eller klistra in följande kod: Add-AppxPackage -Path. Och precis bredvid den här koden, inom citattecken, måste du skriva sökvägen där installationsprogrammet sparades. Vägen ska se ut som bilden nedan:

Tryck sedan på Enter och vänta på att Windows-undersystemet för Android ska installeras. Efteråt kommer du att ha systemet installerat, nu ska vi se hur du installerar Android-appar på Windows 11 med några fler steg.

3. Öppna Windows-undersystemet för Android och installera appen

När du öppnar det installerade delsystemet kommer Amazon Appstore-applikationen att laddas ner och installeras på din dator. Det är genom den som du kommer att kunna installera Android-applikationer på Windows 11. Vissa appar finns dock inte tillgängliga i butiken, så du måste installera appen raw.

Detta görs genom att installera via APK. När du söker efter programmet, var försiktig så att du inte installerar något som kan skada din dator.

Efter att ha laddat ner APK-filen för den önskade applikationen öppnar du Windows-undersystemet för Android, kommer åt inställningarna och aktiverar utvecklarläget, inklusive att tillåta åtkomst till brandväggen.

Nästa steg är att öppna Windows Terminal igen med administratörsbehörigheter och skriv följande kommando:

adb ansluta [seu endereço IP]

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – ADSENSE

Nu när du har aktiverat utvecklarläget och aktiverat din internetanslutning är det dags att äntligen lära dig hur du installerar Android-appar på Windows 11. För att göra detta, öppna Windows Terminal igen och skriv följande kommando:

adb installera [caminho do arquivo APK]

Sedan är det bara att vänta på att systemet ska slutföra installationen av programmet. Efter det kommer den att visas i Start-menyn som en vanlig applikation. Klicka bara på den för att öppna. Med dessa steg har du lärt dig hur du installerar Android-appar på Windows 11.

Eftersom funktionen inte officiellt har nått alla kan fel inträffa. Så om något går fel under processen, försök igen. Nu när du har lärt dig hur du installerar Android-appar på Windows 11, berätta för oss. Hade du frågor eller svårigheter? Säg det i stegen nedan.