Hur man installerar 3 operativsystem pĂ„ en Linux- och Windows-dator (exempel) – snabbt och enkelt

0 Shares

Datorer Àr mycket funktionella verktyg i vardagen som du kan anvÀnda pÄ ett sÀtt som passar dig. För detta ÀndamÄl installerar mÄnga anvÀndare 3 operativsystem pÄ en dator anvÀnda allas förmÄgor.

Det bör noteras att denna typ av konfiguration endast Àr möjlig pÄ datorer vars hÄrdvara inte tillhör ett specifikt mÀrke. Till exempel lag fördelade av Manzana.

Förutom de funktioner som Àr specifika för varje operativsystem, Àr det hÀr alternativet anvÀndbart nÀr du vill ge var och en av dem en specifik anvÀndning.

Som referens, nÄgon anvÀndare har valt att skapa tvÄ eller flera partitioner pÄ sin dator, han kan vÀlja att installera Linux för att utföra högsÀkerhetsoperationer.

Du vÀljer ocksÄ att installera pÄ en annan partition Windows operativsystemnÀrmare bestÀmt version 7. Den kan köra aktiviteter och underhÄllningsspel.

NÄgot liknande hÀnder med dem som bestÀmmer sig för att installera tre operativsystem pÄ sin dator. I var och en av dem kan de bryta ner specifika uppgifter som krÀver en parameter anvÀndbarhet, sÀkerhet och information.

DÀrför kan du i den hÀr artikeln lÀra dig hur du gör det hÀr jobbet samtidigt som du alltid sÀkerstÀller den grad av sÀkerhet som krÀvs för din dator.

Krav som du mÄste uppfylla innan du installerar tre operativsystem pÄ en dator

Att bestÀmma sig för att din dator kör mer Àn ett operativsystem Àr lite kÀnsligt. Om arbetet inte utförs som rekommenderat kan Àventyra laget.

Det Àr inte en sÀrskilt svÄr process för allas bÀsta. DÀrför, innan du börjar, behöver du bara se till att du har följande aspekter:

Partitionera din hÄrddisk innan du startar installationen

Det finns mÄnga metoder pÄ Internet som rekommenderar att du gör det minnesfragmentering genom att gÄ igenom processen att installera tre operativsystem pÄ en dator.

Även om detta kan uppnĂ„s, Ă€r det bĂ€ttre att skapa dessa partitioner precis innan start sĂ„ att utrymme redan Ă€r allokerat för varje system.

PÄ sÄ sÀtt kan du ocksÄ undvik att vÀlja fel. Undvik ocksÄ att kompromissa med informationen pÄ hÄrddisken.

För Windows-installation, behÄll drivrutinerna pÄ den flyttbara enheten

Oavsett om det Àr i en penna eller nÄgon annan enhet Àr det vÀldigt anvÀndbart eftersom du sparar den tid som behövs för att ladda ner dem igen efter att installationen Àr klar.

Se till att de sÀtt med vilka operativsystemet kommer att installeras fungerar korrekt

Mer Àn en gÄng har det hÀnt att installationsprocessen av tre operativsystem pÄ samma dator misslyckas eftersom BIOS inte kan starta frÄn det begÀrda mediet. Utöver detta eventuella problem mÄste du förbereda en bÀrbar enhet eller startbar USB med de operativsystem du vill installera.

DÀrför, oavsett om du vÀljer att göra det via disk eller nÄgon annan flyttbar enhet, Àr det mest rekommenderade kontrollera driftens korrekthet innan processen pÄbörjas.

Hantera enkelt installera tre operativsystem pÄ din dator

Efter att ha sett till att du följer ovanstÄende rekommendationer. Nu behöver du bara starta processen installation nya operativsystem.

Oavsett vad din dator Àn arbetar med, om du vill installera en version av Windows, Àr det bÀttre att börja med det operativsystemet.

Detta beror pÄ att Microsoft den har en starthanterare som blockerar alla andra. Vilket skulle vara olyckligt efter att ha spenderat sÄ mycket tid pÄ att installera var och en av dem.

Att installera de tre operativsystemen krÀver inte en annan metod som du för nÀrvarande inte Àr bekant med. Du behöver bara informera datorn om att starta frÄn enheten eller enheten dÀr installationsprogrammet finns.

NÀr du har hittat minnesfragmenteringen som motsvarar var och en av dem, behöver du bara vÀnta pÄ att den automatiska processen Àr klar för att fortsÀtta med nÀsta tills den Àr klar.

Redo! Nu vet du hur man installerar 3 operativsystem pĂ„ samma dator. Och varje gĂ„ng starta datorn, kommer du att se en skĂ€rm som ber dig vĂ€lja det operativsystem du vill komma Ă„t. VĂ€lj bara och tryck pĂ„ ‘Enter’ för att börja anvĂ€nda dem.

0 Shares