Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man infogar smala ramar eller marginaler i Google Dokument

Google Docs låter dig skapa dokument, det är ett verktyg som du kan skapa presentationer eller arbeta med kalkylblad och allt görs från molnet. Du kan hitta det här verktyget gratis, i sin tur kan du dela dokument. Här visar vi hur du skapar dokument, bilder och kalkylblad i Google Dokument.

Du kan komma åt Google Dokument från vilken dator eller mobil enhet som helst utan internetanslutning, dessutom är det viktigt att förstå att för att kunna komma åt detta dokument det är väsentligt Gmail e-postkonto.

När du har skapat ditt konto kan du enkelt komma åt Google Drive-appen för att skapa dokument. Därför kommer vi i det här avsnittet att nämna stegen du behöver följa för att kunna lägga till kanter eller marginaler i dem, vilket är ett bra alternativ för många användare som inte vet hur man hanterar dokumentalternativ.

Hur justerar jag gränsen eller marginalerna i Google Dokument?

Det här verktyget stöder ett stort antal format, så du kan redigera Word-, PDF-, OpenOffice-dokument och kunna spara dem i samma format eller ändra till ett annat.

Det är också viktigt att nämna att du kan lägga till smala marginaler till det här dokumentet, men många vet inte var de ska göra denna ändring, så gör följande:

Först och främst måste du gå in i Google Dokument och gå till “meny” är överst i dokumentet och klicka “arkiv”. Det här alternativet öppnar ett nytt fönster med ett antal specifikationer att välja i “Sidinställningar”.

Där kommer du att se 4 alternativ, men du måste välja den som säger “Marginals” för att manuellt kunna modifiera kanterna. Från och med nu, och beroende på värdet av åtgärderna, kan det alltså minskas.

Kanter eller marginaler är det vita utrymmet som omger den övre, nedre, vänstra och högra sidan av text i ett dokument. Att sätta upp smala marginaler är en enkel procedur.

Ett annat alternativ som låter dig ändra kanten är öppna dokumentet, kommer du att se reglerna överst och till vänster i dokumentet. Du kan se standardmåtten för marginalen på linjalen som innehåller den grå färgen.

Likaså kan du redigera kanter direkt från linjalen inuti dokumentet, om du klickar på pilen som visas i blått och drar den, kan du ändra marginalen eller kanten och låta den vara smal eller enligt dina önskemål.

Kort sagt, med dessa två metoder kan du ändra kantvärdet på dokumentet och lämna de mått som passar dig bäst.

Viktig information om Google Docs vid justering av marginaler

Det är viktigt att förstå att du från ett Google-dokument kan justera marginalmåtten beroende på dina egna behov. Fastän dokument har redan förutbestämda dimensionerkan du redigera dem för att minska marginalerna.

Det bör noteras att genom att ändra värdet på marginalerna och minska det kommer det att återspeglas på varje sida i dokumentet i fråga.

Okej du kan inte ändra marginalen eller kanten på varje sidadetta alternativ fungerar på ett allmänt sätt för dokumentet som just har redigerats, oavsett hur många sidor det innehåller.

Google Docs är ett mycket viktigt verktyg, ändringarna du gör i dokumentet sparas automatiskt. Därför behöver du inte oroa dig för att förlora information när du stänger dokumentet.

Samtidigt kan verktyget delas och redigeras via e-post, så arbetet kan redigeras i en grupp utan att alla behöver vara tillsammans. Därför, om du är ansvarig för att redigera en del av marginalerna, vet du redan vilka steg som måste tas för att uppnå detta.

Vi hoppas äntligen att den här artikeln hjälpte dig. Vi vill dock gärna höra från dig. Känner du till någon annan metod som låter dig justera gränsen eller marginalerna i Google Dokument? Lämna oss ditt svar i kommentarerna.

Du kanske också är intresserad av Hur man separerar ark i ett Google Docs-dokument