Hur man infogar och formaterar konstnĂ€rlig text i Corel DRAW – mycket enkelt (exempel)

0 Shares

I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig Hur man infogar och formaterar konstnÀrlig text i Corel DRAW pÄ ett mycket enkelt sÀtt för att göra dina mönster mer glamorösa.

Corel DRAW Àr ett professionellt formelbaserat verktyg för dina projekt eller fotoprojekt, oavsett om det Àr för tryck eller webbpublicering.

Det anvÀnds av mÄnga grafiska formgivare pÄ grund av det stora utbudet av instrument som det erbjuder för redigering. Det anvÀnds bl.a. i upplagorna av affischer, annonser, redaktionella illustrationer. Det betyder att du med det hÀr teknikverktyget kan redigera, rotera, Àndra storlek pÄ och organisera objekt pÄ arket i Corel Draw.

Detta verktyg lÄter dig lÀgga till text eller grupper av text för att komplettera dina bilder pÄ tvÄ sÀtt som passar varje specifikt behov.

I den meningen kan du lÀgga till eller infoga stycketext och format i Corel Draw, vilket Àr sÀrskilt anvÀndbart nÀr du vill lÀgga till lÄnga texter som krÀver ett specifikt format och ordning.

SÄlÀnge KonstnÀrlig text Du kan anvÀnda den för att lÀgga till ord eller fraser som du kan lÀgga till olika effekter eller modifieringar till, till exempel skuggor, fÀrger eller former.

Den senare har vanligtvis en mer lekfull stil och kan redigeras med textegenskapsfÀltet för fÀrgglada eller slÄende effekter i dina mönster.

Infoga konstnÀrlig text

Innan du börjar rekommenderar vi att du har den senaste versionen av paketet eftersom det lÄter dig implementera de senaste funktionerna och förbÀttringarna. Du kan köpa den frÄn den officiella Corel DRAW-webbplatsen.

Om du redan har Corel DRAW installerat pÄ din dator kan du öppna ett nytt projekt och börja arbeta med det. För att infoga konstnÀrlig text, gÄ till verktygslÄdan till vÀnster.

VÀlj knappen konstnÀrlig textvars ikon Àr markerad med bokstaven A. Efter att ha valt, klicka och dra pÄ duken för att skapa en ruta dÀr du behöver skriva vad du vill.

Efter att ha skrivit kan du vÀlja typsnitt och storlek du vill ha frÄn verktygslÄdan för textredigering, samt en stil som fetstil, kursiv eller understruken. Du kan ocksÄ minska eller öka storleken genom att dra punkterna i rutan.

NÀr du Àr nöjd med stilen och storleken pÄ din text kan du börja göra viktigare Àndringar, som fÀrgen eller mönstret för varje bokstav i texten.

KonstnÀrlig textredigering

NÀr du har skrivit in den text du vill ha kan du gÄ tillbaka till verktygslÄdan till vÀnster och redigera fÀrgen pÄ bÄde fyllningen och konturen.

För att göra detta, vÀlj verktyget Fylld och klicka pÄ ett avsnitt i menyn som visas nedan FÀrg. PÄ höger sida ser du den tillgÀngliga fÀrgpaletten, vÀlj den du vill ha och tryck Fylla.

Om du inte vill ha en enfÀrgad kan du vÀlja en sektion Mönster och vÀlj en uppsÀttning frÄn uppsÀttningen eller lÀgg till en bitmappsbild för att dekorera bokstÀverna. Du kan fortsÀtta spela med det hÀr alternativet tills du hittar önskad effekt.

Nu kan du gĂ„ till verktyget ÖversiktvĂ€lj den tjocklek du vill ha, vĂ€lj sedan den fĂ€rg som passar dig bĂ€st och tryck sedan pĂ„ knappen Kontur.

Du kan ocksÄ redigera varje bokstav i din text separat, vÀlj bara den och gÄ till menyn Organisera och vÀlj ett alternativ Separat konstnÀrlig textdu kommer att mÀrka att varje bokstav kommer att ha oberoende kontroller nÀr du trycker pÄ den.

Med det hÀr alternativet kan du ge varje tecken valfri storlek och stil och placera den i valfri position, vilket ger din textdynamik.

NÀr du Àr nöjd med resultatet, vÀlj alla bokstÀver och tryck pÄ knappen grupppÄ sÄ sÀtt kan du flytta alla bokstÀver utan att Àndra önskad position.

Ett annat intressant verktyg för att redigera konstnÀrlig text Àr Silhuettdu ser detta i verktygslÄdan till vÀnster. NÀr du har valt mÄste du gÄ tillbaka till texten, klicka pÄ den och dra den tills du uppnÄr önskad effekt.

Olika verktygsvarianter kan anvÀndas pÄ samma sÀtt Distorsion och skugga. VarsÄgod och skapa dessa effekter och skapa dina bÀsta mönster.

FortsÀtt lÀra dig textredigering genom att lÀsa artikeln Hur man placerar och applicerar olika skugg- och siluetteffekter pÄ text i Corel DRAW.

0 Shares