Hur man inaktiverar sökknappen i Windows 11

En sökmotor är nu viktig för att snabbt hitta filer, mappar och webbplatser i Windows 11, så Microsoft har placerat en sökknapp i aktivitetsfältet som standard för att göra det enkelt och enkelt att lösa din sökning. Om du inte tänker använda det, eller om du bara vill ha mer ledigt utrymme i aktivitetsfältet, är det väldigt enkelt att inaktivera det. Vi visar dig i den här guiden hur du inaktiverar eller aktiverar “Sök”-knappen i Windows 11, beroende på dina önskemål.

Hur man inaktiverar sökknappen i Windows 11

Aktivitetsfältets sökknapp i Windows 11 tar bara två klick för att inaktivera. Klicka först på knappen “Sök” (som har en förstoringsglasikon) i aktivitetsfältet. Från menyn som visas, välj “Göm från aktivitetsfältet”.

Bild som visar Windows 11 sökknapp

Sökknappen kommer helt enkelt att inaktiveras och försvinna helt. Väldigt enkelt tycker du inte?

Windows anpassningsinställningar ger också en praktisk plats att inaktivera “Sök”-knappen och andra liknande knappar i aktivitetsfältet. För att hitta den, öppna inställningarna genom att högerklicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet, eller genom att trycka på “Windows+i”-tangenterna på ditt tangentbord, och navigera sedan till alternativet Personalisering > Verktygsfält. I avsnittet “objekt i aktivitetsfältet”, klicka på reglaget bredvid ikonen “Sök” för att “Stäng av”.

Bild som visar hur man inaktiverar Windows 11 sökknapp

Stäng inställningarna när du är klar. Du har fortfarande möjlighet att söka i Windows 11 när som helst genom att trycka på “Windows”-tangenten och skriva det du letar efter, eller “Windows+s”-tangenterna på ditt tangentbord för att öppna en dedikerad sökruta, samma sak som visas när du klickar på knappen “Sök”.

Hur man aktiverar Windows 11-sökknappen

Om du ändrar dig och vill återaktivera sökknappen i Windows 11-fältet senare, måste du gå tillbaka till dina Windows-inställningar. Lyckligtvis ger Microsoft oss en praktisk genväg: Högerklicka på aktivitetsfältet och välj “Inställningar för aktivitetsfältet”.

Hur man aktiverar sökknappen i aktivitetsfältet i Windows 11

När inställningarna öppnas kommer du omedelbart att omdirigeras till Anpassning > Aktivitetsfältet, titta i avsnittet “Aktivitetsfält” för att hitta alternativet “Sök”, ett enda klick på reglaget bredvid “Sök” för sedan blir knappen “aktiverad” i ditt aktivitetsfält.

Bild som visar hur man aktiverar Windows 11 sökknapp

Med den enkla strömbrytaren kommer “Sök”-ikonen att vara tillbaka i spelet i aktivitetsfältet. Varje gång du klickar på den hittar du ett användbart sätt att snabbt söka efter filer, dokument och webbplatser på din Windows 11 PC. Vi hoppas att detta tips har löst alla dina tvivel om denna fantastiska funktion.

Relaterade Artiklar

Back to top button