Hur man inaktiverar SIM-kortet i Android- eller iPhone-mobiler

0 Shares

Inaktivera SIM-kortet i Android- eller iPhone-mobiler

Det kan finnas många anledningar till att vi måste avaktivera SIM-kortet i mobiltelefoner , mer brådskande eller mindre brådskande, men vi har i alla fall till vårt förfogande en mängd breda alternativ för att bland annat uppnå att inte ta emot samtal, att inte kunna koppla upp sig till internet och koppla från mobilen helt eller göra det så att ingen kan använda den.

Inom tekniken finns det ingen enskild väg som ger oss en lösning, utan det finns flera som ger samma resultat. Med avsikten att SIM-kortets möjligheter inte motverkar dig ger vi dig nycklarna som gör att du har kontroll över SIM-kortets status i mobilen, utan skillnader mellan märkena eller till och med operativsystemet som vi har .

Alternativen för att avaktivera SIM-kortet med mobilen i handen

Utan tvekan, de flesta av de alternativ som vi har framför oss förhindra att SIM-kortet fungerar på mobilen ges när vi har tillgång till det, att kunna välja en rad alternativ som vi under inga andra omständigheter kan använda.

Flygplansläge, den snabbaste lösningen

Inför ett specifikt fall där vi måste förhindra att SIM-kortet fungerar ja eller ja, vad vi måste göra är att helt enkelt starta mobilernas flygplansläge som ger oss bara en knapp bort möjligheten att inte vara ansluten till mobilen nätverk och därför inte ta emot mobilsamtal, SMS och inte ansluta till datanätet . Detta tillåter oss dock att fortsätta använda WiFi- eller Bluetooth-nätverket bland alla funktioner i smarttelefonen.

modo avion android ios iphone

För den som inte vet hur man använder den behöver de bara sänka ridån för snabba åtkomster i Android och när det gäller iPhones, visa kontrollpanelen. Om vi ​​inte ser den lilla ikonen som tar oss till flygplansläge kan vi gå in i inställningarna och där kommer vi att ha det alternativet och väntar på att aktivera det ifall vi behöver koppla från nätverket.

Ta bort SIM-kortet utan att bråka med små flickor

Även om att tidigare ta bort SIM-kortet kunde vara det snabbaste alternativet, nu är det inte alltid fallet eftersom vi inte längre har möjlighet att ta bort bakstycket och vi kommer att behöva vårt verktyg som en nyckel för att extrahera och därför sluta arbeta. simkort , vilket säkerställer att det inte kommer att fungera under några omständigheter.

problema sacar bandeja SIM

Utan SIM-kortet inuti smarttelefonen kommer vi inte att ta emot samtal eller någon typ av gemenskap via nätverket, naturligtvis fungerar inte datanätverket, men som med flygplansläge, om vi kan fortsätta när WiFi och alla andra funktioner i mobil. Både i Android och iOS kommer vi att behöva vår så kallade “spike” för att extrahera SIM-kortet och utan att förlora det, lämna det borta från vår mobil tills vi vill återaktivera SIM-kortet.

Stäng av mobilen, men förlorar mycket

movil apagar

Den sista lösningen som vi skulle ha till vårt förfogande så att SIM-kortet är inte aktiverat i smartphonen baseras på att stänga av enheten. Med den avstängd kommer vi inte att kunna ringa eller ta emot samtal, men ändå kommer vi inte att kunna göra andra funktionella sängar som mobiltelefoner har. Bland dem, lyssna på musik, ta bilder eller konsultera våra anteckningar och agenda, ett sätt att rabattera helt.

Inaktivera ett kort i en Dual SIM-mobil

Med ankomsten av smartphones med dubbelkortsmöjlighet föddes en ny möjlighet att tillfälligt bli av med SIM-kortet, då dessa smartphones introducerar möjligheten att avaktivera kortet som vi inte behöver, vilket ger oss möjlighet att t.ex. , bära arbetsnumret och personalen, avaktivera arbetet när vi inte är på vår arbetstid.

dualsim 4g

Alternativet är inte bara begränsat till fysiska SIM-kort, utan tillåter inte heller möjligheten att inaktivera mobila eSIM. Av denna anledning behöver du bara gå in i Inställningar> Mobilnätverk och sedan trycka på SIM-korten för att göra motsvarande ändring och därmed kan vi välja det vi vill använda hela tiden.

Vad hör andra när de ringer oss med SIM-kortet avaktiverat?

Det spelar ingen roll vilken metod vi har bestämt oss för att använda för att avaktivera SIM-kortet i mobilen för alla de vi sett hittills, när någon ringer oss per telefon får de samma kontaktade av operatören, ett meddelande mer än välkänt :

Den mobiltelefon du är samtal stängs av eller stängs av av räckvidd.

Detta kan åtföljas av en annan fras att lämna ett meddelande i röstbrevlådan, i fall det är aktiverat eller av en cutoff som uppmanar oss att försöka igen senare och hoppas att vi har tur. I alla fall kommer användare som har bestämt sig för att ringa oss vet inte varför detta ljud visas ; Har vi tagit slut på batteri i mobilen så har vi inte täckning i området där vi är, vi har stängt av mobilen eller så har vi inte ens aktiverat flygplansläget så att ingen annan stör oss.

Vår enda lösning för en borttappad eller stulen mobil

I de fall vi behöver avaktivera ett SIM-kort eftersom vi har tappat bort mobilen eller någon har fått den att försvinna är det enda vi har till vårt förfogande att ringa operatören från kontaktnumret och förklara vad som hände för att gå vidare med att begära ett nytt dubblett av SIM-kort och det gamla slutar fungera.

llamadas espera movil

Att inte inaktivera SIM-korten i de saknade mobilerna kan leda till utgifter på vår faktura eller till och med mer komplexa situationer som ingen vill möta. Dessutom kommer vi inte att kunna leva med två simkort med samma telefonnummer som fungerar samtidigt, så det är oundvikligt att spärra det föregående för att kunna fortsätta när vårt vanliga telefonnummer och att folk kan kontakta oss .

0 Shares