Hur man inaktiverar SIM-kortet i Android- eller iPhone-mobiler

0 Shares

Inaktivera SIM-kortet i Android- eller iPhone-mobiler

Det kan finnas mÄnga anledningar till att vi mÄste avaktivera SIM-kortet i mobiltelefoner , mer brÄdskande eller mindre brÄdskande, men vi har i alla fall till vÄrt förfogande en mÀngd breda alternativ för att bland annat uppnÄ att inte ta emot samtal, att inte kunna koppla upp sig till internet och koppla frÄn mobilen helt eller göra det sÄ att ingen kan anvÀnda den.

Inom tekniken finns det ingen enskild vÀg som ger oss en lösning, utan det finns flera som ger samma resultat. Med avsikten att SIM-kortets möjligheter inte motverkar dig ger vi dig nycklarna som gör att du har kontroll över SIM-kortets status i mobilen, utan skillnader mellan mÀrkena eller till och med operativsystemet som vi har .

Alternativen för att avaktivera SIM-kortet med mobilen i handen

Utan tvekan, de flesta av de alternativ som vi har framför oss förhindra att SIM-kortet fungerar pÄ mobilen ges nÀr vi har tillgÄng till det, att kunna vÀlja en rad alternativ som vi under inga andra omstÀndigheter kan anvÀnda.

FlygplanslÀge, den snabbaste lösningen

Inför ett specifikt fall dÀr vi mÄste förhindra att SIM-kortet fungerar ja eller ja, vad vi mÄste göra Àr att helt enkelt starta mobilernas flygplanslÀge som ger oss bara en knapp bort möjligheten att inte vara ansluten till mobilen nÀtverk och dÀrför inte ta emot mobilsamtal, SMS och inte ansluta till datanÀtet . Detta tillÄter oss dock att fortsÀtta anvÀnda WiFi- eller Bluetooth-nÀtverket bland alla funktioner i smarttelefonen.

modo avion android ios iphone

För den som inte vet hur man anvĂ€nder den behöver de bara sĂ€nka ridĂ„n för snabba Ă„tkomster i Android och nĂ€r det gĂ€ller iPhones, visa kontrollpanelen. Om vi ​​inte ser den lilla ikonen som tar oss till flygplanslĂ€ge kan vi gĂ„ in i instĂ€llningarna och dĂ€r kommer vi att ha det alternativet och vĂ€ntar pĂ„ att aktivera det ifall vi behöver koppla frĂ„n nĂ€tverket.

Ta bort SIM-kortet utan att brÄka med smÄ flickor

Även om att tidigare ta bort SIM-kortet kunde vara det snabbaste alternativet, nu Ă€r det inte alltid fallet eftersom vi inte lĂ€ngre har möjlighet att ta bort bakstycket och vi kommer att behöva vĂ„rt verktyg som en nyckel för att extrahera och dĂ€rför sluta arbeta. simkort , vilket sĂ€kerstĂ€ller att det inte kommer att fungera under nĂ„gra omstĂ€ndigheter.

problema sacar bandeja SIM

Utan SIM-kortet inuti smarttelefonen kommer vi inte att ta emot samtal eller nĂ„gon typ av gemenskap via nĂ€tverket, naturligtvis fungerar inte datanĂ€tverket, men som med flygplanslĂ€ge, om vi kan fortsĂ€tta nĂ€r WiFi och alla andra funktioner i mobil. BĂ„de i Android och iOS kommer vi att behöva vĂ„r sĂ„ kallade “spike” för att extrahera SIM-kortet och utan att förlora det, lĂ€mna det borta frĂ„n vĂ„r mobil tills vi vill Ă„teraktivera SIM-kortet.

StÀng av mobilen, men förlorar mycket

movil apagar

Den sista lösningen som vi skulle ha till vÄrt förfogande sÄ att SIM-kortet Àr inte aktiverat i smartphonen baseras pÄ att stÀnga av enheten. Med den avstÀngd kommer vi inte att kunna ringa eller ta emot samtal, men ÀndÄ kommer vi inte att kunna göra andra funktionella sÀngar som mobiltelefoner har. Bland dem, lyssna pÄ musik, ta bilder eller konsultera vÄra anteckningar och agenda, ett sÀtt att rabattera helt.

Inaktivera ett kort i en Dual SIM-mobil

Med ankomsten av smartphones med dubbelkortsmöjlighet föddes en ny möjlighet att tillfÀlligt bli av med SIM-kortet, dÄ dessa smartphones introducerar möjligheten att avaktivera kortet som vi inte behöver, vilket ger oss möjlighet att t.ex. , bÀra arbetsnumret och personalen, avaktivera arbetet nÀr vi inte Àr pÄ vÄr arbetstid.

dualsim 4g

Alternativet Àr inte bara begrÀnsat till fysiska SIM-kort, utan tillÄter inte heller möjligheten att inaktivera mobila eSIM. Av denna anledning behöver du bara gÄ in i InstÀllningar> MobilnÀtverk och sedan trycka pÄ SIM-korten för att göra motsvarande Àndring och dÀrmed kan vi vÀlja det vi vill anvÀnda hela tiden.

Vad hör andra nÀr de ringer oss med SIM-kortet avaktiverat?

Det spelar ingen roll vilken metod vi har bestÀmt oss för att anvÀnda för att avaktivera SIM-kortet i mobilen för alla de vi sett hittills, nÀr nÄgon ringer oss per telefon fÄr de samma kontaktade av operatören, ett meddelande mer Àn vÀlkÀnt :

Den mobiltelefon du Àr samtal stÀngs av eller stÀngs av av rÀckvidd.

Detta kan Ätföljas av en annan fras att lÀmna ett meddelande i röstbrevlÄdan, i fall det Àr aktiverat eller av en cutoff som uppmanar oss att försöka igen senare och hoppas att vi har tur. I alla fall kommer anvÀndare som har bestÀmt sig för att ringa oss vet inte varför detta ljud visas ; Har vi tagit slut pÄ batteri i mobilen sÄ har vi inte tÀckning i omrÄdet dÀr vi Àr, vi har stÀngt av mobilen eller sÄ har vi inte ens aktiverat flygplanslÀget sÄ att ingen annan stör oss.

VÄr enda lösning för en borttappad eller stulen mobil

I de fall vi behöver avaktivera ett SIM-kort eftersom vi har tappat bort mobilen eller nÄgon har fÄtt den att försvinna Àr det enda vi har till vÄrt förfogande att ringa operatören frÄn kontaktnumret och förklara vad som hÀnde för att gÄ vidare med att begÀra ett nytt dubblett av SIM-kort och det gamla slutar fungera.

llamadas espera movil

Att inte inaktivera SIM-korten i de saknade mobilerna kan leda till utgifter pÄ vÄr faktura eller till och med mer komplexa situationer som ingen vill möta. Dessutom kommer vi inte att kunna leva med tvÄ simkort med samma telefonnummer som fungerar samtidigt, sÄ det Àr oundvikligt att spÀrra det föregÄende för att kunna fortsÀtta nÀr vÄrt vanliga telefonnummer och att folk kan kontakta oss .

0 Shares