Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man inaktiverar min Windows-bärbara pekplatta när jag ansluter en mus

Pekpaneler eller pekplatta De är mycket användbara, särskilt eftersom de låter dig arbeta med din bärbara dator var som helst och i vilken position som helst: i en park, liggandes. Och om du lär dig att använda dess genvägar eller gester; fördelarna förbättras avsevärt. Men för många användare kanske detta inte är lika praktiskt. Vissa människor tycker att det är så irriterande att de föredrar att använda en traditionell mus eller mus istället för pekplattan, hur kan du inaktivera pekplattan medan du ansluter musen till den bärbara datorn?

Fortsätt läsa det här inlägget för att veta orsakerna till varför vissa användare tycker att pekplattan är obekväm och det bästa är att du kommer att lära dig inaktivera den bärbara pekplattan automatiskt när en mus ansluts, allt med det Windows-operativsystem som du använder.

Varför koppla bort min pekplatta och vill använda en traditionell mus

Pekpanelen är en enhet utformad för att styra placeringen av indata (markören) på en bärbar dators skärm. Den möjliggör samma funktioner som musen utan att behöva ansluta den till utrustningen. Faktum är att om du vill använda den mellersta musknappen för snabbare navigering med pektangentbordet; du kan göra detta genom att simulera det med pekplattan.

Även om det fungerar genom att känna ett taktilt tryck när du rör vid det medan du skriver; många användare tycker att det är obekvämt.Användaren kommenterade:

“Det är för lätt att råka träffa dem när du skriver; som riktar markören i en annan oönskad riktning och avbryter arbetet, vilket orsakar mycket olägenhet …

Och om du har en extern mus ansluten är det dessutom helt onödigt att aktivera pekplattan, som förbrukar nödvändiga resurser för att Windows ska fungera korrekt.”

Inaktivera pekplattan automatiskt när en mus är ansluten med Windows på en bärbar dator

Vad ska man göra Windows inaktiverar automatiskt pekplattan När du ansluter en extern mus, USB eller Bluetooth är det här lösningen du behöver. Detta inaktiverar rullningen av pekplattan utan att behöva oroa dig för de rörelser eller stötar du ger när du ansluter musen:

  • Öppna Windows-inställningarna genom att klicka på knappen
  • Klicka sedan på figuren som har formen Du kan också köra en genväg genom att trycka samtidigt:
  • Välj ett alternativ omedelbart
  • I enhetsavsnittet, gå till «” till vänster.
  • Avmarkera slutligen rutan ««.

Från nu anslutningen av en extern mus stängs av automatiskt din pekskärm. Om du ska lämna huset och inte bära en mus; Inga problem. För när du kopplar bort den från den bärbara datorn kommer pekplattan automatiskt att slås på igen.

Traditionell pekplatta eller mus

Nu kan du jobba var noga med att röra vid pekskärmen och skicka markören från sidan eftersom din bärbara dator är inställd på att inaktivera pekplattan varje gång du ansluter en extern mus.

Något viktigt att tänka på är detta: Se till att du har en mus ansluten innan du inaktiverar pekplattan. Du kommer att behöva den senare för att använda din bärbara dator.

Trots Windows skapar vänlig och kompatibel programvara med en pekskärm; De erbjuder inte bara en mekanism för att navigera i användargränssnittet, utan har förbättrats under åren.

Nu kan du också använda gester eller genvägar för att påskynda dina navigeringsuppgifter ännu mer. Även med alla dessa förändringar; övertygar inte alla användare. Många föredrar fortfarande den traditionella musen.

Men en annan stor sanning är den miracomosehace.com, vi är här för att hjälpa dig för att göra din cyberrymdenupplevelse så bra som möjligt. Om du gillar att använda pekplattan har vi en detaljerad artikel för dig så att du kan dra nytta av dess fördelar.

Eller om du hellre vill växla mellan att använda en traditionell mus och pekplattan. Dela sedan artikeln du just läste och ge oss din feedback eller förslag.