Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man inaktiverar / återkallar tillståndet “Installera okända appar” på Android Oreo / Pie / Android 10

Här är en detaljerad guide om hur du inaktiverar inbyggda installationsappar från inställningarna för okända källor eller även kallat behörigheten Installera okända appar. Google har en central appdistributionstjänst – Google Play Store – och den rekommenderar att alla användare installerar alla nya appar från den tjänsten. Ibland gillar dock användare att installera appar direkt från en APK-fil som Android som standard inte tillåter. Snarare måste du ge den åtkomst för att installera en app från en okänd källa. Med den här guiden visar vi dig hur du återkallar den behörigheten när du har installerat APK-filen eller bara i allmänhet för att förbättra säkerheten.

Som diskuterat måste användare som vill installera applikationer på sina Android-enheter manuellt först tillåta behörighet att installera APK-filer från okända källor. När installationen är klar är det en bra idé att återkalla detta tillstånd för att undvika onödiga säkerhetsutnyttjande och problem. Hur? Vi har de kompletta stegen ovan för att återkalla behörigheten Installera okända appar på Android Oreo-enheter.

Återkalla Install Okänd apptillstånd

Google har nu tillhandahållit en dedikerad sida för behörighetsinställningar där du kan hantera alla behörigheter för varje app. För att göra det enklare har vi gett en mycket enkel handledning som kommer att vägleda dig hur du återkallar okänd apptillstånd på Android Oreo.

Hur man återkallar tillståndet “Installera okända appar”

Följ stegen nedan för att ändra tillståndet “Okända källor” på Android Oreo:

Steg 1 – Gå till inställningar på din Android-enhet.

Steg 2 – Hitta ”Appar och aviseringar” vilket är ett nytt alternativ i Android Oreo.

Hur man inaktiverar / återkallar "Installera okända appar" Tillstånd på Android Oreo / Pie / Android 10 11

Steg 3 – På skärmen Appar och aviseringar trycker du på “Avancerad” alternativet som finns längst ner på skärmen, vilket kommer att utvidga listan ytterligare och fler alternativ visas.

Hur man inaktiverar / återkallar "Installera okända appar" Tillstånd på Android Oreo / Pie / Android 10 12

Steg 4 – Efter att ha tryckt på “Avancerat”, gå till “Speciell appåtkomst”. Om du inte kan hitta alternativet för särskild appåtkomst kan du alltid söka efter det här alternativet från sökverktyget högst upp på huvudinställningsskärmen.

Hur man inaktiverar / återkallar "Installera okända appar" Tillstånd på Android Oreo / Pie / Android 10 13

Steg 5 – Hitta alternativet märkt som “Installera okända appar”Längst ner på skärmen.

Hur man inaktiverar / återkallar "Installera okända appar" Tillstånd på Android Oreo / Pie / Android 10 14

Steg 6 – Hitta det program som du vill återkalla behörigheten för och inaktivera alternativet från växeln.

Det är allt! Du har äntligen inaktiverat möjligheten att installera appen från okända källor. Om du har några problem kan du släppa en kommentar nedan så att vi kan hjälpa dig.