Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man importerar och exporterar telefonkontakter på Android och iPhone

Att byta mellan smartphones är en statussymbol idag och det är lite knepigt att hålla alla dina kontakter på ett ställe. I den här artikeln ska du utforska hur du importerar kontakter från Google Kontakter till telefonminnet på en iPhone eller en Android-enhet eller vice versa. Här har vi samlat sätt att importera, exportera, säkerhetskopiera / återställa raderade kontakter och överföra kontakter från SIM till telefon eller Google-konto.

Med hjälp av dessa tips och tricks för att importera och exportera telefonkontakter på Android / iOS-enheter kan du också hålla alla dina kontakter säkra och oberoende av enheter. Oavsett om du använder din iPhone eller en Android-enhet är allt du behöver göra att logga in med ditt Google-konto, gå till kontakter och sedan importera och exportera alla dina sparade kontakter till vilken enhet som helst.

När du använder flera Android- eller iOS-enheter samtidigt eller om du planerar att gå till en ny smartphone måste du vara säker på att alla dina kontakter sparas på Google-kontakter för att göra dem tillgängliga på alla dina enheter som är associerade med samma Google konto. I situationer där du har kontakter kvar på telefonens lokala lagrings- eller SIM-kort är dessa kontakter inte tillgängliga för dig på andra enheter. För att lösa detta problem presenterar vi här en enkel och steg-för-steg-process för att importera och exportera telefonkontakter på Android / iOS-enhet, Google-konto och hålla dem synkroniserade på alla dina enheter samtidigt.

Så här exporterar du enhetskontakter till Google-konto

Här är en steg-för-steg-guide för att importera och exportera telefonkontakter på Android / iOS-enheter förutsatt att du har ett Google-konto konfigurerat på din enhet och att du är inloggad.

Android-enhet

Exportera från SIM till Google-konto

importera exportkontakter android

Om du har kvar kvar kontakter på din enhet och du vill exportera kontakter från ditt SIM till ditt Google-konto är det en ganska enkel och snabb process som sparar mycket tid och frustration i framtiden. Det betyder att när du planerar att använda en ny smartphone är allt du behöver göra att logga in på ditt Google-konto och alla dina personliga och professionella kontakter är redo att användas på en ny enhet.

Steg 1. Öppna Kontakter-appen på din smarttelefonenhet  Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger för att öppna kontaktmenyns alternativ  välj ‘Importera / exportera’ ELLER ‘Importera / exportera kontakter’ enligt din version av Android.

Steg 2. Välj ‘Exportera från SIM-kort’, som exporterar namn och nummer som sparats på din smartphones SIM-kort i (.CSV eller .VCF) filformat på din valda plats. Ge ett filnamn som (name.csv) och tryck på Spara / Exportera. Generellt exporteras den till enhetslagring.

Exportera från telefonlagring till Google-konto

Importera den exporterade filen från enhetslagring till Google-konto

Steg 3. Öppna ‘Kontaktlista’ på din enhet  Tryck på tre punkter i det övre högra hörnet för att öppna kontaktmenyn  tryck på ‘Importera / exportera’ ELLER ‘Importera / exportera kontakter’.

Steg 4. Klicka på ‘Importera vCard-fil’ och leta reda på och tryck på den vCard-fil som ska importeras från enhetens lagring och låt importprocessen slutföra.

Importera kontakter på en PC / bärbar dator

Om du har Google-kontot öppet på en bärbar dator / PC kan du också följa följande steg.

Skicka den exporterade filen (.CSV / .VCF) från din smartphone till din e-post och ladda ner den till din dator.

Importera kontakter till Google-konto

Google-kontakter

Steg 1. Öppna kontaktsidan i ditt Google-konto genom att klicka på alternativet ‘Google Apps’ (9 punkter längst upp till höger på skärmen) och klicka på ‘Kontakter’.

Steg 2. När du väl har öppnat sidan måste du klicka på alternativet “Importera” på panelen till vänster. Den ber dig att välja en fil (.CSV / .VCF) för att importera kontakter. Välj den nedladdade filen och klicka på “Importera” -knappen för att starta processen.

Läs också: Bästa iPhone och iPad Cleaner Apps

Importera och exportera telefonkontakter på iPhone-enheten

Exportera från SIM till iPhone / Google-konto

importera exportkontakter på iPhone

När du bytte till ett nytt SIM-kort och vill importera och exportera telefonkontakter på iPhone från ditt gamla SIM-kort kan du följa dessa steg för att få kontakter från gamla SIM-kort till dina iPhone- eller Google-kontakter.

Steg 1. Ta bort ditt nya SIM-kort från iPhone och sätt i ditt gamla SIM-kort.

Steg 2. Öppna ‘Inställningar’ på din enhet  gå till ‘Kontakter’  och tryck på ‘Importera SIM-kontakter’.

Steg 3. Välj det konto som ska importeras och låt importprocessen slutföras.

Steg 4. Nu kan du ta bort gammalt SIM-kort och sätta in det nya i din iPhone och söka efter uppdaterade kontakter. Importerade kontakter ska vara tillgängliga i ditt standardkonto (Gmail / iCloud). Du kan växla mellan konton från alternativen nedan.

Öppna ‘Inställningar’ på enheten  Navigera till ‘Kontakter’  Klicka på ‘Standardkonto’ och välj ditt standardkonto mellan Gmail eller iCloud.

iphone-kontakter standardkonto

Läs också: Hur man enkelt kan dölja eller visa WhatsApp-status från specifika kontakter

iCloud- och Google-kontodelning

Om du vill exportera kontakter från iCloud till ett Google-konto kan du följa dessa steg.

Steg 1. Logga in på ditt iCloud-konto på en bärbar dator eller en dator.

Steg 2. Gå till ‘Kontakter’ och klicka på ikonen ‘Inställningar’ längst ned till vänster.

icloud hemsida

Steg 3. Klicka på Importera vCard om du vill få dina Google-kontokontakter att importeras på iCloud. Klicka på Exportera vCard om du vill få dina iCloud-kontakter att importeras på Google-konto. Båda alternativen ber dig att bläddra i .VCF-filen och agera därefter.

importera export iCloud-kontakter

Slutsats

Teknik är så framåt och vi har inte råd att förlora några av våra värdefulla kontakter. Vi har beskrivit hur man importerar och exporterar telefonkontakter på Android / iPhone, från enhet till Google-konto och exporterar kontakter från SIM för att synkronisera kontakter på ett ställe. Nu kan du vara säker och bör inte oroa dig för borttagna kontakter eftersom du känner till alternativen för säkerhetskopiering av kontakter på Google-konto.

Du kan när som helst återställa raderade kontakter eller hämta dina kontakter från en förlorad telefon eftersom du redan har en säkerhetskopia av kontakter på ditt Google Kontakter-konto. Se bara till att kontot är länkat och att kontakter synkroniseras ordentligt med ditt konto.