Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man importerar foton från iPhone till Windows 11 [Ultimate Guide]

iPhone-kameror är helt enkelt fantastiska. De låter dig klicka på högupplösta bilder för att lägga upp på dina sociala mediekonton eller vårda dina speciella stunder.

Men när du vill importera bilder från iPhone till Windows 11 är det lite av ett problem. Som vi redan vet är Apple-enheter inte tillräckligt vänliga. Det finns inget direkt sätt att ansluta iOS till Windows OS.

Men detta betyder inte att du inte kan överföra dina iPhone-bilder till Windows. Det finns fortfarande sätt att ansluta iOS till Windows och överföra data mellan dem. Några av de bästa sätten avslöjas framåt. Så fortsätt att scrolla.

Stöder Windows 11 iPhone-fotoformat?

iPhone stöder flera bildformat, inklusive JPG, PNG, MOV, HEIF och HEVC. Standardformaten du kan hitta på din Windows 11-dator är JPG, PNG och MOV.

Således, om dina iPhone-bilder är i Windows-kompatibla format, kan du enkelt synkronisera och visa dem. Men tyvärr, om dina bilder är i HEIF- och HEVC-format, behöver du ett fotoformat som konverteras för att göra dem till Windows-kompatibla format.

Om du inte vill skaffa en fotoformatkonverterare från tredje part kan du be din iPhone att konvertera bilder innan du importerar dem.

För att göra det, öppna appen Inställningar på din iPhone och scrolla ner till Foton.

Under Fotoinställningarna, markera alternativet Automatiskt som finns nedan ÖVERFÖRA TILL MAC ELLER PC.

Om du har valt alternativet Behåll original kommer iPhone inte att konvertera HEIF- och HEVC-formaterade foton till JPEG, PNG eller MOV under import till din PC. Detta kommer att öka din arbetsbelastning för att konvertera bilder efter att du har importerat dem från iPhones.

4 sätt att importera foton från iPhone till Windows 11

Trots vad du har hört om Apple-enheter kan de para ihop bra med Windows. Det är alltså inte så svårt att importera bilder från iPhone till Windows 11. Det är faktiskt enkelt att överföra alla typer av data mellan iOS och Windows OS.

Här är några enkla sätt att flytta iPhone-foton till Windows 11:

1. Importera foton från iPhone till Windows 11 med iTunes

iTunes är standardprogramvaran för att överföra data från iPhones. Det är dock inte lätt för Windows-användare att skapa ett nytt iTunes-konto eller hitta rätt. Ett fel drag, och du kan sluta ta bort all din iOS-data.

Innan du går vidare, se till att iCloud Photo Library är aktiverat på din iPhone. För att göra det, gå till appen Inställningar > Foton > Aktivera reglaget bredvid iCloud-foton på din iPhone. Dessutom måste ditt iCloud-konto ha tillräckligt med lagringsutrymme för dina foton.

iCloud fotobibliotek

Efter det, följ dessa steg för att överföra iPhone-bilder via iTunes:

Steg 1. Använd kabeln och anslut din iPhone till din dator.

Steg 2. Öppna iTunes-appen på din Windows > Klicka på knappen Enhet > Foton.

Steg 3. Markera alternativet Synkronisera foton och välj foton du vill flytta från alternativet Kopiera foton från.

Steg 4. Tryck på knappen Apply och du är klar.

2. Importera foton från iPhone till Windows 11 med iCloud

iCloud är Apples molntjänst, vilket gör det superenkelt att lagra och överföra data från iPhone till PC. För detta, se till att iCloud Photos är aktiverat på din enhet. Detta kommer automatiskt att ladda upp alla dina foton och videor till molnet.

Efter det måste du också ladda ner och konfigurera iCloud-appen. Du kan ladda ner iCloud-appen från din Windows App Store och ställa in den med ditt iCloud-ID och lösenord.

Följ dessa steg härnäst:

Steg 1. Öppna File Explorer på din Windows 11-dator. Alternativt kan du trycka på Windows + E-tangenterna för att öppna File Explorer-appen.

Steg 2. Från den vänstra navigeringsmenyn, gå till iCloud Photos.

Steg 3. Detta ger dig tillgång till alla dina foton och videor på din iPhone. Om du har hållit alla dina foton uppdaterade i iCloud Photos kan du snabbt kopiera dem till Windows 11 PC. Dubbelklicka helt enkelt på fotot, och när en grön bock kommer på fotots bakgrund betyder det att fotot är nedladdat till din PC.

iCloud-foton

Alternativt kan du högerklicka på fotot och klicka på kopian från popup-menyn. Efter det, gå till en plats där du vill spara foton på din dator och tryck på klistra in-knappen.

Förutom iCloud, om du använder en annan molntjänst för att lagra dina iPhone-foton, ladda ner den på din Windows 11-dator och överför iPhone-foton direkt.

3. Importera foton från iPhone till Windows 11 med Photo App

Anta att du inte har tillräckligt free utrymme kvar på iCloud för att uppdatera bilder; det finns ingen anledning att oroa sig för det. Istället kan du använda Windows Photos-appen för att importera bilder från iPhone till Windows 11.

Du behöver en USB-kabel och iTunes-app på din dator för denna metod. Här är vad du ska göra härnäst:

Steg 1. Använd en USB-kabel och anslut din iPhone till Windows 11-datorn. Om en uppmaning kommer med ett meddelande som säger att du litar på den här datorn visas på din iPhone, tryck på Trust.

Steg 2. Ange ditt iPhone-lösenord.

Steg 3. En annan prompt kan visas som säger att datorn kan komma åt alla dina foton och videor, tryck på Tillåt.

Steg 4. Efter det kommer ett autospelmeddelande att visas i meddelandefältet på din dator. Klicka för att öppna den. Om du missar aviseringarna öppnar du Windows Photos-appen från Start-menyn.

autoplay-meddelande

Steg 5. Därifrån klickar du på Importera foton och videor. Nu kommer överlagringsfönstret Importera objekt att visas på din skärm.

Apple iPhone

Steg 6. Välj de foton som du vill importera genom att klicka på deras miniatyrer.

Steg 7. Du kan också klicka på rullgardinsmenyn för att välja foton sedan den senaste importen.

Steg 8. Som standard kommer bilderna att importeras till mappen Bilder. Men du kan klicka på Ändra destination för att välja en annan plats.

Steg 9. Du kan också klicka på alternativet — Ta bort originalobjekt efter import. Detta kommer automatiskt att radera bilder från din iPhone när de har importerats till din dator.

Steg 10. Klicka slutligen på Importera [number] objekt-knappen. Och det är allt!

4. Importera foton från iPhone till Windows 11 med File Explorer

Om du inte använder Windows Photos-appen så mycket kan du också använda Filutforskaren för att importera bilder från iPhone till Windows 11. Återigen för detta tillvägagångssätt behöver du en USB-kabel och den senaste iTunes-versionen.

Efter det följer du dessa steg för att importera foton:

Steg 1. Anslut din iPhone till din PC med en USB-kabel och klicka på File Explorer-appen.

Steg 2. Navigera till den här datorn från den vänstra rutan. Alternativt kan du söka efter den här datorn från startmenyn.

Steg 3. Under Enheter och drivrutiner visas din iPhone som en Apple iPhone eller med din enhets namn. Dubbelklicka för att öppna den.

Steg 4. Klicka på Intern lagring och leta efter en mapp som heter DCIM.

DCIM

Steg 5. Klicka på öppna DCIM-mappen och öppna en mapp som innehåller dina foton och videor. Du kan kopiera/klistra in enskilda foton eller den angivna mappen för att importera foton till din dator. Alternativt kan du helt enkelt dra och släppa foton på din Windows 11.

Låt oss importera foton nu!

Så där går du. iPhone och Windows 11 OS är helt kompatibla med varandra. Det finns så många enkla sätt att importera bilder från iPhone till Windows 11 som File Explorer, iCloud eller iTunes.

Vi rekommenderar dock våra läsare att använda programvara som McAfee för att hålla sin Windows 11-dator ren och virus-free. Detta gör att du kan överföra bilder snabbare och hålla din iPhone skyddad.

Det var allt för nu! Välj bara den enkla lösningen och börja importera dina foton nu!