Hur man implementerar en produktledd strategi

0 Shares

en_dator_med_ett_program_laddat_på_skärmen

Med den mängd resurser som finns i marknadsföringsvärlden har det blivit svårare och svårare att förbättra din konkurrents marknadsföringsstrategier. Men sanningen är att ha en fantastisk marknadsföringsstrategi inte kommer att kompensera för en dålig produkt.

En bra produkt kommer att fylla behoven på din marknad och lösa dina potentiella problem, utan att behöva förlita sig på dina e-postkampanjer, konversationsmarknadsföring eller sammarknadsföringspartnerskap. Företag som fokuserar på själva produkten först har större chans att lyckas.

Men, hur tar man sig dit?

Förstå din marknad

Det första steget för att utveckla en fantastisk produkt är att förstå din marknad.

“Du bör veta vilka personer som använder din produkt är innan du vet vad din produkt är”, säger Guido Bartolacci, New Breeds produktchef.

Om du till fullo förstår människorna som kommer att använda din produkt, kommer du att göra ett mycket bättre jobb med att betjäna dessa människor.

Utveckla en produkt som tjänar dina personas

Varje produkt är olika, och det finns ingen produktutvecklingslösning som passar alla (och om du tror att det finns det måste du gå tillbaka och titta på din marknad igen). Under detta skede finns det några viktiga saker du behöver tänka på:

  1. Bibehållande: Hur ska du få kunder att fortsätta använda din produkt?
  2. Positionering: Vilken taktik kommer du att använda för att väcka intresse för din produkt i första hand?
  3. Kärnvärdeförslag: På den mest grundläggande nivån, vilket behov löser din produkt?

När du väl har utvecklat ett sammanhållet svar på dessa tre saker kommer du att ha en mycket bättre position för att fortsätta gå vidare med din produktutveckling.

I slutändan är ditt mål att utveckla en produkt som tillgodoser ett behov som folk inte är medvetna om ännu.

Till exempel, Vidyards lösning gör det möjligt för användare att vara värd för en mängd olika videor genom sin produkt med enkel integration. Eftersom video växte i snabb takt, löste Vidyard för sina kunders behov av att enkelt kunna komma åt sina försäljnings- och marknadsföringsresurser samtidigt som de kommunicerade med sina potentiella kunder på ett roligt och spännande sätt.

Glöm inte Onboarding

De första 30 dagarna av produktanvändning kan göra eller bryta oavsett om en konsument kommer tillbaka eller inte – och du har bara en chans att göra ett första intryck.

“För att få en effektiv introduktion måste du först förstå hur dina användare engagerar sig i produkten”, säger Guido Bartolacci. “Hur använder de det i sitt dagliga liv? Vilka frågor får dina kundtjänstrepresentanter ofta?”

Att känna till dessa frågor hjälper dig att bättre förstå vilka aspekter av din produkt som är förvirrande för dina konsumenter och identifiera sätt att bäst lösa dessa behov.

HubSpot är ett bra exempel på ett verktyg som gör det enkelt att förstå deras användargränssnitt och ger en omfattande onboarding. Oavsett om det är på deras CRM eller HubSpot Academy, ger HubSpot konsekvent handledningsbaserade introduktioner till plattformen.

Användarupplevelse

Din användarupplevelse slutar inte vid onboarding. Du måste bygga en produkt som är intuitiv för dina kunder långt efter att hjälpen av din första handledning har tagit slut. Ofta handlar det om att titta på fallstudier och göra lite extra skrivbordsforskning för att se hur användbar din produkt faktiskt är. När du har gjort det är det viktigt att fortsätta integrera feedback i dina produktuppdateringar.

“Om du har en produkt som gör ett riktigt bra jobb med att lösa för X men den fortfarande behöver några justeringar på Y, ta den feedbacken och hitta ett sätt att göra Y mer intuitivt för dina konsumenter”, säger Guido Bartolacci.

Virala loopar

När du har utvecklat din produkt måste du hitta dina virala loopar.

“Börja med att ta en titt på ditt nätverk: hur passar du in det i din produkt? Ska du bygga in ett remissprogram?” säger Guido Bartolacci.

Viralitet kan spela en stor roll för en produkts framgång. Slack är ett bra exempel på ett verktyg som kräver ett nätverk för att bli framgångsrik. Genom att lösa ett behov av strömlinjeformad kommunikation ger Slack användare möjlighet att använda plattformen med sina kollegor genom dess riktade meddelanden till företag och integrationer med andra verktyg som Google Drive.

När den här processen väl har ställts in är det bästa du kan göra att skapa medvetenhet, och ditt varumärke kan hjälpa dig att uppnå det. Genom att använda ditt varumärke som stöd kan du positionera din produkt för att få folk in i dörren och utforma dina marknadsföringsstrategier kring hur människor kontaktar dig. Ditt kärnvärdeförslag kommer att informera om detta när du fortsätter att bygga ditt varumärke och utveckla kommunikationsstrategier.

Key Takeaway

En produktledd strategi kommer inte bara att föra dig närmare dina konsumenter genom att möta dem där de är, utan den kommer att fortsätta att bättre informera dig om behoven på din marknad. Det är inte så att marknadsföring inte kommer att bidra, det är att produkten och dina användare blir ditt fokus. Eftersom du inte bara förlitar dig på en marknadsföringsstrategi för att leda dig till framgång, har du en mycket större chans att verkligen ge värde till din marknad, vilket i sin tur kommer att leda dig till ett positivt resultat.

0 Shares