Hur man identifierar aktivitetsfältets ikoner i Windows 10

0 Shares

Det är dock möjligt att vi vid något tillfälle kan hitta en ikon i aktivitetsfältet som är tom, eller att vi inte kan känna igen vilken applikation den tillhör eller helt enkelt att vi inte kommer ihåg om vi har ställt in eller öppnat den. Om detta är vårt fall får vi inte misströsta eftersom det är möjligt att lösa detta problem.

Hur man identifierar aktivitetsfältets ikoner i Windows 10

Orsaker till varför vi inte kan identifiera en ikon

Som vi har nämnt tidigare är aktivitetsfältet ett element där vi kan se både ikonerna för de applikationer som vi har förankrat och de som hör till applikationerna som vi använder vid ett visst tillfälle. Det är därför den ovan nämnda aktivitetsfältet är ett element som i hög grad underlättar tillgängligheten till de applikationer som vi har installerat på systemet.

I allmänhet, när vi hittar en ikon som är helt tom eller som vi inte kan identifiera och är helt okända för oss, det är att de är korrupta. Det kan bero på att applikationen som den tillhör inte har avinstallerats korrekt eller när du försöker göra en säkerhetskopia och återställa designen på aktivitetsfältet som den har hängt där. Det är ganska troligt att dessa ikoner är genvägsrester som har fästs och inte längre existerar. I det här fallet vet inte Windows 10 vad de ska göra med dem och de förblir synliga i aktivitetsfältet.

Om detta är vårt fall erbjuder vi dig olika sätt att kontrollera vilken applikation den motsvarar och att kunna identifiera den även om den inte kan öppnas.

Identifiera aktivitetsfältets ikoner

Om vi ​​har problem med att identifiera appen som är kopplad till en aktivitetsfältikon finns det några sätt att ta reda på det. Antingen rullar du och högerklickar, kontrollerar öppna processer på kommandoraden eller visar genvägar från aktivitetsfältet.

Använda höger musknapp

Den första lösningen som vi föreslår är om när du trycker på ikonen kan den inte öppna någon applikation och den svarar inte. Om vi ​​är i det här fallet kan vi göra följande för att identifiera det.

Vi flyttar muspekaren för att placera den över ikonen och väntar några sekunder tills en skylt dyker upp som visar vilken applikation ikonen tillhör.

Puntero por encima del icono

I händelse av att ovan nämnda information om applikationen som hör till ikonen inte visas kan vi välja att göra följande. Vi högerklickar på ikonen och detta kommer att ta upp snabbmenyn där vi kan se namnet på applikationen som ikonen motsvarar.

Pulsar botón derecho sobre icono

Kontrollera om det finns öppna processer i kommandotolken

I händelse av att den tidigare metoden inte resulterar och informationen om vilket verktyg en ikon i aktivitetsfältet motsvarar inte visas och snabbmenyn visas tom, kan vi använda Windows 10 Kommandotolken. Anledningen kan bero på att vi har ett batchskript igång på vår dator och den ikonen tillhör den processen.

Observar Administrador de tareas

Det första vi ska göra är att leta efter någon process som är igång eller så kan det vara körs med systemsymbolen . För att veta detta måste vi klicka med höger knapp i aktivitetsfältet. En meny kommer att visas och vi väljer “Task Manager”. Här går vi till fliken “Processer”. Senare måste vi undvika “Windows-processer”, men vi måste observera allt annat och kontrollera om någon körs med kommandotolken. I händelse av att vi hittar det måste vi klicka på “Avsluta uppgift” längst ner på skärmen. På detta sätt identifierar vi processen som håller den okända ikonen på aktivitetsfältet och eliminerar den.

Kontrollera genvägarna i aktivitetsfältet

Om det är så att vi inte hittar någon process som körs under kommandotolken i Aktivitetshanteraren kan vi försöka göra följande.

I händelse av att applikationen inte är förankrad till aktivitetsfältet, måste vi högerklicka för att ta fram snabbmenyn och välja alternativet “Förankra till aktivitetsfältet”.

Sedan öppnar vi File Explorer och i platsfältet klistrar vi in ​​följande text:

%AppData%MicrosoftInternet Explorer SnabbstartAnvändare Pinned TaskBar

Explorador de archivos TaskBar

Detta kommer att få det att visas i File Explorer-fönstret med alla element som vi har förankrat i aktivitetsfältet. På det här sättet måste vi bara kontrollera vilken ikon som inte är synlig i aktivitetsfältet , men istället om det visas i mappen. Genom eliminering kommer vi att kunna veta vilken applikation den okända ikonen motsvarar.

Ta bort den okända ikonen genom att starta om Explorer

Om du har kommit så långt och det inte har varit möjligt att känna igen vilket program den okända ikonen i aktivitetsfältet tillhör, är det troligt att applikationen som den tillhör finns inte längre . Det är därför den här ikonen inte längre har någon användning, så det kan vara bäst att fortsätta med den eliminering . För detta kan vi välja att starta om Windows Explorer så att den laddas om och därmed återställa systemfältet genom att eliminera eventuella kvarvarande ikoner som finns i den.

För att göra detta högerklickar vi på aktivitetsfältet. Detta gör att snabbmenyn visas där vi måste välja alternativet “Task Manager”. På fliken “Detaljer” väljer du explorer.exe och klicka på knappen “Avsluta uppgift”.

Administrator de tareas y Detalles

Därefter klickar vi på fliken “Ansökningshistorik”. Därefter klickar vi på fliken “Arkiv” och väljer “Kör ny uppgift”. En meddelanderuta visas där vi måste skriva “explorer.exe” och klicka på “OK”.

Administrador de tareas crear nueva tarea

På detta sätt kommer Utforskaren att ladda om och starta om ikonerna som visas i systemfältet. Detta måste göra att ikonen som hade hängt där och vi inte visste vilken applikation den tillhörde har försvunnit.

0 Shares