Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man hittar och tar bort dubbletter av värden i Libre Office Calc? (Exempel)

Calc är ett av de bästa verktygen för att skapa kalkylblad som finns idag. Detta beror inte bara på dess olika funktioner (som liknar och överträffar dem hos Microsofts motsvarighet), utan också på dess mångsidighet vid redigering av dokument. Det är därför dagens mål är hitta och ta bort dubbletter av värden i Calc med LibreOffice På ett enkelt sätt.

Och det är just tack vare Libre Office själva som räknaren är så bra. För med öppen källkod som fri programvara har den många funktioner som dess skicklighet saknar, som såklart möjligheten att redigera dokument med mycket mer frihet.

Upptäck dessa celler

Att lära hur man hittar och tar bort dubbletter av värden i LibreOffice Calc Lika enkelt som att öppna ett Word-dokument utan Microsoft Office, du måste gå igenom delarna eftersom att upptäcka och eliminera är två väldigt olika steg.

Det första är att veta vilka celler som upprepas, för detta måste du välja intervallet av celler som ska poängsättas först. När du har valt, gå till toppen där det finns en bar med olika alternativ och välj “Formatera“.

När du har gjort detta öppnas en rullgardinsmeny med flera alternativ i slutet av den anslutningen “Villkorligt format” stå på den. På så sätt kommer ett annat alternativ att visas bredvid den som heter “Tillstånd: medicinskt tillstånd“Välj det.

När det är klart kommer ett nytt fönster att dyka upp med ett nytt avsnitt. Här väljer du de villkor du vill tillämpa, det finns tre rullgardinsmenyer, villkoret är först “Cellvärdet är”, välj sedan “Duplicera” i den andra och sista “Ny stil”.

Gå sedan i samma fönster till fliken “bakgrundSom är överst. Efter att ha kontrollerat kommer du att se ett nytt avsnitt där du måste välja den bakgrundsstil du vill ha (det är verkligen en färg), med den här färgen kommer det att finnas dubbletter av celler, klicka på “Acceptera“Och redo.

När du har valt bakgrund, spara ändringarna i allmänhet genom att ge dem “Acceptera“Där du valde de första alternativen, det är det. Det första steget i att hitta och ta bort dubbletter av värden i LibreOffice Calc är klart.

Hitta och ta bort dubbletter av värden i LibreOffice Calc

Utöver den förklarade funktionen finns det några andra verktyg som är värda att lyfta fram, som att placera en bakgrundsbild på ett kalkylblad i LibreOffice Writer och sedan skapa ett dynamiskt stapel- eller cirkeldiagram i Calc LibreOffice, som är nödvändiga någon gång.

Om det nu är dags att eliminera dubbletter av värden direkt, för detta måste du först välja kolumnen som dubblettcellen är i, det är enkelt, du behöver bara klicka på en cell i den kolumnen för att välja den.

Gå sedan till menyn eller fältet högst upp och välj “Data“Och sedan i rullgardinsmenyn som visas härnäst, placera dig ovanför”Filtrera”, En annan grupp med alternativ kommer att dyka upp igen på den här pressen “Standardfilter”.

Nu i avsnittet som öppnas måste du välja parametrarna som kommer att läggas till i filtret. Det finns en rullgardinsmeny som heter “Fält namn”, det kommer automatiskt att visas med det alternativ du tidigare valt.

Bredvid samma meny finns en annan som heter “VärdeKontrollera det och välj ett alternativ “Inte tom”för att få programmet att inkludera alla celler som inte är tomma.

Följ stegen!

Sedan, i samma fönster, kommer du att märka en knapp som heter “ValTryck på den så visas avancerade alternativ. Här väljer du “Området innehåller kolumnetiketter” Y”Inga dubbletter“, Varsågod”Acceptera“För att begränsa förändringarna och voila.

Alltså, alla steg för att hitta och eliminera dubbletter av värden LibreOffice Calc gör arket helt fritt från onödiga kopior och redo att användas.

Calc är så lätt att arbeta med, och även om det verkar vara en lång process tar det i praktiken inte 10 minuter och är fullt effektivt. så att du kan sätta dig ner och börja göra de lakan du vill ha.