Hur man hittar och tar bort dubbletter av vÀrden i Libre Office Calc? (Exempel)

0 Shares

Calc Àr ett av de bÀsta verktygen för att skapa kalkylblad som finns idag. Detta beror inte bara pÄ dess olika funktioner (som liknar och övertrÀffar dem hos Microsofts motsvarighet), utan ocksÄ pÄ dess mÄngsidighet vid redigering av dokument. Det Àr dÀrför dagens mÄl Àr hitta och ta bort dubbletter av vÀrden i Calc med LibreOffice PÄ ett enkelt sÀtt.

Och det Àr just tack vare Libre Office sjÀlva som rÀknaren Àr sÄ bra. För med öppen kÀllkod som fri programvara har den mÄnga funktioner som dess skicklighet saknar, som sÄklart möjligheten att redigera dokument med mycket mer frihet.

UpptÀck dessa celler

Att lÀra hur man hittar och tar bort dubbletter av vÀrden i LibreOffice Calc Lika enkelt som att öppna ett Word-dokument utan Microsoft Office, du mÄste gÄ igenom delarna eftersom att upptÀcka och eliminera Àr tvÄ vÀldigt olika steg.

Det första Ă€r att veta vilka celler som upprepas, för detta mĂ„ste du vĂ€lja intervallet av celler som ska poĂ€ngsĂ€ttas först. NĂ€r du har valt, gĂ„ till toppen dĂ€r det finns en bar med olika alternativ och vĂ€lj “Formatera“.

NĂ€r du har gjort detta öppnas en rullgardinsmeny med flera alternativ i slutet av den anslutningen “Villkorligt format” stĂ„ pĂ„ den. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer ett annat alternativ att visas bredvid den som heter “TillstĂ„nd: medicinskt tillstĂ„nd“VĂ€lj det.

NĂ€r det Ă€r klart kommer ett nytt fönster att dyka upp med ett nytt avsnitt. HĂ€r vĂ€ljer du de villkor du vill tillĂ€mpa, det finns tre rullgardinsmenyer, villkoret Ă€r först “CellvĂ€rdet Ă€r”, vĂ€lj sedan “Duplicera” i den andra och sista “Ny stil”.

GĂ„ sedan i samma fönster till fliken “bakgrundSom Ă€r överst. Efter att ha kontrollerat kommer du att se ett nytt avsnitt dĂ€r du mĂ„ste vĂ€lja den bakgrundsstil du vill ha (det Ă€r verkligen en fĂ€rg), med den hĂ€r fĂ€rgen kommer det att finnas dubbletter av celler, klicka pĂ„ “Acceptera“Och redo.

NĂ€r du har valt bakgrund, spara Ă€ndringarna i allmĂ€nhet genom att ge dem “Acceptera“DĂ€r du valde de första alternativen, det Ă€r det. Det första steget i att hitta och ta bort dubbletter av vĂ€rden i LibreOffice Calc Ă€r klart.

Hitta och ta bort dubbletter av vÀrden i LibreOffice Calc

Utöver den förklarade funktionen finns det nÄgra andra verktyg som Àr vÀrda att lyfta fram, som att placera en bakgrundsbild pÄ ett kalkylblad i LibreOffice Writer och sedan skapa ett dynamiskt stapel- eller cirkeldiagram i Calc LibreOffice, som Àr nödvÀndiga nÄgon gÄng.

Om det nu Àr dags att eliminera dubbletter av vÀrden direkt, för detta mÄste du först vÀlja kolumnen som dubblettcellen Àr i, det Àr enkelt, du behöver bara klicka pÄ en cell i den kolumnen för att vÀlja den.

GĂ„ sedan till menyn eller fĂ€ltet högst upp och vĂ€lj “Data“Och sedan i rullgardinsmenyn som visas hĂ€rnĂ€st, placera dig ovanför”Filtrera”, En annan grupp med alternativ kommer att dyka upp igen pĂ„ den hĂ€r pressen “Standardfilter”.

Nu i avsnittet som öppnas mĂ„ste du vĂ€lja parametrarna som kommer att lĂ€ggas till i filtret. Det finns en rullgardinsmeny som heter “FĂ€lt namn”, det kommer automatiskt att visas med det alternativ du tidigare valt.

Bredvid samma meny finns en annan som heter “VĂ€rdeKontrollera det och vĂ€lj ett alternativ “Inte tom”för att fĂ„ programmet att inkludera alla celler som inte Ă€r tomma.

Följ stegen!

Sedan, i samma fönster, kommer du att mĂ€rka en knapp som heter “ValTryck pĂ„ den sĂ„ visas avancerade alternativ. HĂ€r vĂ€ljer du “OmrĂ„det innehĂ„ller kolumnetiketter” Y”Inga dubbletter“, VarsĂ„god”Acceptera“För att begrĂ€nsa förĂ€ndringarna och voila.

AlltsÄ, alla steg för att hitta och eliminera dubbletter av vÀrden LibreOffice Calc gör arket helt fritt frÄn onödiga kopior och redo att anvÀndas.

Calc Àr sÄ lÀtt att arbeta med, och Àven om det verkar vara en lÄng process tar det i praktiken inte 10 minuter och Àr fullt effektivt. sÄ att du kan sÀtta dig ner och börja göra de lakan du vill ha.

0 Shares