Hur man hittar och anvÀnder en dold valutaomvandlare i Windows 10 (exempel)

0 Shares

Microsoft har vuxit genom Ärtionden av utveckling med avsikten att erbjuda innovation och kvaliteten pÄ sina tjÀnster. MÄnga inbyggda Windows 10-verktyg dök upp en betydande förbÀttring, sÄsom implementeringen av en valutaomvandlare att det i mÄnga fall Àr dolt.

Hur hittar jag den dolda valutaomvandlaren i Windows 10?

Den innovativa valutaomvandlaren möter gömd i den berömda Windows-kalkylatorn. Kalkylatorn Àr ett inbyggt verktyg som anvÀndes i mÄnga tidigare versioner av Windows och som nu visar en anmÀrkningsvÀrd utveckling.

  • För att komma Ă„t omvandlaren, gĂ„ till kalkylatorn inifrĂ„n startmenyn genom att skriva ord kalkylator.
  • att göra klicka pĂ„ menyknappen som har tre horisontella rĂ€nder och vĂ€ljer valutaalternativ.

Nu ser kalkylatorn annorlunda ut, Àven om grÀnssnittet Àr enkelt och ganska intuitivt. Du kan mÀrka att tvÄ fÀlt visas, startvalutan och resultatet, som Àr slutvalutan.

Först vÀljs den angivna valutan och sedan, efter konvertering, valutan för det slutliga resultatet. SÄ kanske vÀlj frÄn en stor grupp valutor runt om i vÀrlden som erbjuder sitt vÀrde uppdaterat praktiskt taget i realtid.

Faktum Àr att datum och tid för den senaste uppdateringen visas precis ovanför det numeriska tangentbordet. Detta Àr ett mycket praktiskt verktyg som lÄter dig göra utan att anvÀnda Internet för valutakonvertering frÄn webblÀsarsidan.

Om omvandlarvÀrdena inte Àr uppdaterade finns det en lÀnk precis nedan senaste uppdateringsdatum sÀtt det sista myntvÀrdet.

Andra anvÀndningsomrÄden för Windows 10-kalkylatorn

Windows 10 Calculator har mÄnga alternativ tillgÀngliga för alla anvÀndare. LÄngt ifrÄn att vara ett primÀrt verktyg som skulle bli oumbÀrligt vid ett eller annat tillfÀlle utför mÄnga pedagogiska, personliga och professionella aktiviteter.

De grundlÀggande lÀgena som erbjuds av rÀknaren Àr standard-, vetenskapliga, programmerings- och datumberÀkningar. NÀr det gÀller omvandlarens funktion kan den berÀkna volym, lÀngd, vikt och massa, temperatur, energi, area, hastighet, kraft, data, tryck, vinkel och tid.

En mycket intressant och praktisk ny funktion hos rÀknaren Àr sidmöjlighet att ansöka över de andra. Detta innebÀr att rÀknaren Àr synlig Àven nÀr du anvÀnder en annan applikation, vilket gör att du kan utföra berÀkningar pÄ ett mycket bekvÀmt sÀtt utan att behöva hoppa frÄn en applikation till nÀsta.

Maximera kalkylatorn

Genom att utöka minirÀknarens storlek i standard-, vetenskapligt eller utvecklingslÀge introduceras nya funktioner. FÄ tillgÄng till historiken för de senaste operationerna gjort och minnen, som har samma anvÀndning som M-tangenten pÄ rÀknaren.

Det kan de ocksÄ vara lagra vÀrden i minnet för anvÀndning i framtida verksamhet. Du kan radera all data som Àr lagrad i minnet genom att anvÀnda MC-knappen pÄ rÀknaren.

LÀget för vetenskapligt kalkylator

Om du vÀljer lÀget Scientific Calculator ökar de tillgÀngliga alternativen för att utföra en operation. Du kan utföra mycket mer komplexa berÀkningar, som t.ex trigonometri, funktioner och exponenter.

Schemalagt lÀge

TimerlÀge Àr perfekt för binÀra berÀkningar bas 2, oktal bas 8, decimal bas 10 och hexadecimal bas 16. Dessa typer av berÀkningar utförs inom omrÄdena telekommunikation och datavetenskap för att utföra berÀkningar sÄsom IP-adressering.

DatumberÀkningslÀge

Detta Àr ett enkelt lÀge eftersom det inte finns nÄgot tangentbord och du behöver bara vÀlja ett av de tvÄ datumen till berÀkna hur lÄng tid det Àr mellan en period och nÀsta. BerÀkningen görs i Är, mÄnader och dagar. Det Àr bra att veta hur mycket tid du har för att utföra en specifik aktivitet.

0 Shares