Hur man hittar ett gammalt Instagram-inlägg genom att filtrera det efter datum – iOS och Android

Instagram-appen, vanligtvis känd som IG eller även som Insta, är ett USA-baserat socialt nätverk och för närvarande ägt av Meta. Dess huvudsakliga funktion eller syfte är att tillåta användare att skapa en profil där: du kan dela med dina följare foton eller videor, med möjlighet att lägga till olika filter, ramar eller effekter. Tack vare påverkan som orsakats av detta sociala nätverk anses det vara det mest populära i fotograferingskategorin sedan det lanserades.

Användarna av den här webbplattformen och appen har även andra funktioner som gör att de kan interagera med den, som att lägga upp en berättelse och en nyhetssektion. Det händer ofta att det på en profil med många publikationer är lite tråkigt för användarna hitta ett gammalt inlägg ett bra knep i synnerhet är att veta hur man söker efter det genom att filtrera det efter datum. Sedan metoden att göra det från din iOS- eller Android-enhet.

Hur ser jag historiken för mina gamla Instagram-inlägg?

Sedan lanseringen har det sociala nätverket som kallas Instagram gjort det klart att dess huvudsakliga funktion är att tillåta användare att dela publikationer. Oavsett om det är foton eller videor, båda alternativen har möjlighet att lägga till filter, effekter eller ramar till dem användare innan de publiceras. Instagram strävar efter att säkerställa att dess användare har de nödvändiga verktygen när de skapar sina publikationer eftersom de kan hitta alternativ som att redigera sin bildtext, hitta eller tagga andra personer.

Människor med ett konto på den länge aktiva Instagram-plattformen som använder dess olika verktyg och funktioner samtidigt som de delar sitt liv genom publikationer från din huvudkanal eller genom berättelser som varar i 24 timmar. De användare som har haft publikationer på sin profil länge, när de vill söka och hitta en gammal publikation, kommer att ha en mycket tråkig uppgift, om de inte vet en metod för att underlätta deras arbete.

Därför, när du letar efter en gammal publikation på en Instagram-profil, är det inte så svårt att hitta den, det finns olika metoder vilket kan vara användbart. För huvudflödesinlägg är det enda sättet att få dem att scrolla ner i profilen tills du hittar den du letar efter. Å andra sidan, när det gäller delade berättelser, är det möjligt att hitta en fil som har en historik över tidigare inlägg på Instagram-profilen.

Arkivera mina gamla inlägg

En mycket effektiv metod för att göra huvudflödet mer attraktivt för nya följare är att lämna gamla och tråkiga inlägg. Men dessa är vanligtvis bra minnen för de som har lagt upp dem, så ditt bästa alternativ är att lära dig att arkivera alla dina gamla inlägg. När Arkiv postar, i det här fallet det äldsta (det kan vara det inlägg du vill ha) har användaren möjligheten gå in i avsnittet om arkivpublikationeroch där hittar du dina gamla inlägg.

Utan att behöva tråkigt söka igenom hela ditt profilflöde för att hitta dem, kommer du att få lämna bara de inlägg som passar bäst till vad du vill dela med dina följare. För att arkivera en gammal publikation är det enkelt, gå bara till den publikation du vill arkivera, klicka på de tre punkterna i dess övre högra del för att visa alternativen och klicka på arkivalternativet.

Ta bort mina gamla inlägg

En mer radikal metod för att få Instagram att tilltala nya Instagram-följare är att ta bort gamla och liknande foton och videor som kan se tråkiga ut och inte förmedlar vad användaren vill för tillfället. Det bör dock noteras att när du tar bort gamla inlägg från din profil så hamnar de inte i arkivet där du kan återställa dem, det vill säga de raderas permanent.

I så fall är det bäst att fundera på om du vill arkivera dina publikationer och lagra dina minnen så att ingen kan se dem innan du använder det här alternativet. Eller om du verkligen vill radera inlägg på Instagram!. I det här fallet är det lätt att göra eftersom du helt enkelt navigerar till publikationen du vill ta bort, klickar på de tre punkterna uppe till höger om den för att se alternativen och klickar på raderingsalternativet.

Hur filtrerar jag mina gamla Instagram-inlägg efter datum?

För Instagram-användare kan detta vara en tråkig situation i några fall behovet av att söka efter ett foto eller en video som lades upp på deras profil för länge sedan, även om de vet vilket datum det lades upp vet de inte hur de ska söka. Det finns ett verktyg på Instagram som låter dig se gamla inlägg sorterade efter datum.

På en Android-enhet

Att gå in i avsnittet med gamla publikationer och filtrera dem efter datum på Instagram är enkelt, stegen är som följer. Gå först till Instagram-applikationen och gå till profil, klicka på de tre staplarna och klicka om filalternativdå kan du se avsnittet av tidigare gjorda publikationer, genom att svepa till höger kan du se samma avsnitt men sorterat i kalendern efter datum, där kan du söka efter exakt datum för den gamla publikationen och ladda ner den.

Från en iPhone

Om du vill hämta Instagram-kalenderdelen från iPhone där du kan hitta gamla inlägg sorterade efter publiceringsdatum, är proceduren väldigt lik Android. Ange först applikationen, gå till profilsektionen och klicka på de tre staplarna i det övre högra hörnet för att visa alternativen, klicka på filalternativet, där ser du tre ikoner, klicka på kalenderikonen och det är allt, du kan hitta publikationer efter deras datum.

Relaterade Artiklar

Back to top button