Hur man hittar den snabbaste DNS med DNS Jumper

0 Shares

Vi ska börja med att förklara vad DNS-servrar är så att vi kan förstå den viktiga roll de spelar. Sedan kommer vi att förklara hur du väljer den som passar oss bäst, med hjälp av DNS Jumper 2.2 för att optimera vår internetanslutning.

Vad är en DNS och vad händer om den inte fungerar

DNS kommer från förkortningen på engelska Domain Name System eller Domain Name System . En DNS-servers funktion är att ta hand om att dirigera oss till adressen som vi skriver i adressfältet i en webbläsare. Webbsidorna vi besöker finns på servrar med en specifik publik IP. För tillfället skriver vi ett domännamn, DNS-servern är ansvarig för att ge oss den IP-adressen för att dirigera trafiken. Om vi ​​till exempel skriver in IP 216.58.210.163 i adressfältet så går vi till Googles webbplats.

I den meningen kan vi säga att DNS-servrar är ansvariga för att översätta domännamnet som vi skriver till en IP-adress. Anledningen till att det görs på detta sätt är för att det är lättare att komma ihåg namn än siffror.

Angående vad som skulle hända om de inte fungerade bra, då skulle vi få problem med att lösa domännamnen. Det skulle innebära att vi skulle ta längre tid att komma in på de olika webbplatserna eller att de inte skulle laddas. Dessa fel kan bero på ett specifikt fel eller tillfälligt fel på densamma. Men ibland förekommer det attacker mot DNS-servrar som genom att förfrågningar mättas kan leda till att den förmedlingsfunktion som de utför mellan webbplatser och användare går miste om.

Vad DNS Jumper 2.2 erbjuder oss

DNS Jumper 2.2 är en free verktyg utvecklat av Sordum-teamet. I det här fallet hittar vi ett program som kan underlätta sökningen för att hitta den bästa DNS-servern för vår anslutning. Vad den här programvaran kommer att göra är att automatiskt kontrollera alla DNS-servrar och visa oss de som fungerar bäst med vår internetanslutning. Dessutom ger det oss möjligheten att konfigurera DNS för vår Windows-dator och till och med upprätthålla en lista för att testa och ändra till den bästa DNS med jämna mellanrum.

När det gäller alternativen som erbjuds av DNS Jumper 2.2 har vi:

  • Hjälper åtkomst till blockerade webbplatser
  • Förbättra vår säkerhet genom att byta till säkrare DNS-servrar.
  • Snabbar upp surfandet genom att byta till en snabbare DNS-server.
  • Det förenklar processen att byta DNS-server, eftersom det är enklare än att göra det genom att ändra parametrarna i Windows TCP / IP.

När det gäller de nya funktionerna i denna version 2.2 har felet när upplösningstiden var mindre än en millisekund korrigerats, en snabbinställningsmeny och snabbtangenter har lagts till tillsammans med korrigering av mindre fel. Å andra sidan har Sordum en rad free verktyg som ett Hash-verktyg, en lösenordsgenerator, url-avkodare/kodare och även en annan för att kunna se vår IP. Alla dessa nyheter och mer, du hittar dem i Webbverktyg avsnitt på deras hemsida.

Minimikrav, nedladdning och uppstart

För att köra programmet behöver vi en PC eller bärbar dator med Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP med en 32-bitars eller 64-bitarsversion. Om du vill ladda ner programmet måste vi gå till Sordums hemsida i programdelen genom att klicka på denna länk . Därefter går vi ner tills vi ser Ladda ner och tryck på den för att starta nedladdningen.

En viktig övervägande om DNS Jumper 2.2 är att det är en portabla free program som inte kräver installation . Allt vi behöver göra är att packa upp det med WinZip, WinRar eller fildekomprimeraren som Windows Explorer har. Sedan går vi till mappen där vi har packat upp programmet och klickar vidare DnsJumper.exe vars typ är applikation.

DNS Jumper Första steg och allmänna alternativ

Första gången vi startar programmet visas en skärm som denna:

På vänster sida hittar vi en rad knappar för att utföra snabba åtgärder, som vi kommer att behandla i detalj senare.

Nu ska vi titta på rätt del, där vi kommer att börja utföra de första åtgärderna. Det första vi måste göra är att välja vår nätverksadapter. Här vad vi måste göra är att välja vår i ” Välj Nätverksadapter “. En viktig sak att tänka på är att du kan ha mer än en, särskilt i bärbara datorer eftersom de har ett Ethernet-nätverkskort för nätverkskabel och ett annat för Wi-Fi.

I den här skärmdumpen kan du se hur vi har valt Ethernet-nätverkskortet på vår PC. Om du vill konsultera nätverksenheterna som vår dator har, för att se till att vi väljer den vi använder, om vi klickar på filikon till höger öppnas avsnittet Windows nätverksanslutningar.

Nästa avsnitt” Välj en DNS-server ” kommer att tillåta oss att välja de mest populära DNS-servrarna från en lista. I det här fallet kommer vi att välja att sätta Google DNS till en av de mest använda idag.

Om vi ​​vill använda dessa DNS räcker det med att klicka på Använd DNS knapp . Fördelen med att göra det är att vi slipper ange nätverksanslutningar och manuellt redigera Windows TCP/IP v4. Om du går in och kontrollerar den ser du att den har gjort ändringarna:

Å andra sidan, nedan har du ett avsnitt där du kan kontrollera Ping som DNS har. I det här fallet, när vi tidigare valt dem från Google, lägger vi dem där för att kontrollera latensen.

Allt du behöver göra är att klicka på ikonen med de två pilarna för att utföra kontrollen och vi kommer att få svarstiden som erbjuds av dessa DNS i millisekunder.

Hitta den snabbaste DNS

På vänster sida har vi alternativ knapp som ger oss programalternativen.

Om vi ​​klickar på inställningar i DNS-lista avsnitt, kommer det att erbjuda oss en skärm där vi kan lägga till våra DNS-servrar, om vi saknar några. Om du också klickar på kugghjulsikonen visas skärmen för att lägga till ny DNS till listan.

Även i alternativ knappen, i språk avsnitt kan vi lägga programmet på spanska genom att välja spanska .

Låt oss nu hitta den snabbaste DNS för vår anslutning som kommer att trycka på knappen DNS snabbare eller Snabbaste DNS om vi har det på engelska.

Här vad vi behöver göra är att klicka på Starta DNS-test knappen för att börja testa DNS-servrarna. När det är klart kommer DNS Jumper att visa resultat som dessa:

Slutligen, efter att ha upprepat processen flera gånger, om vi vill ändra DNS eftersom vi ser att de är snabbare, klickar vi på Använd DNS-server . Om du klickar på Mixed kan du lägga till en DNS från olika företag.

0 Shares