Hur man hittar data i ett Excel-ark med CONSULTAV-funktionen (exempel)

0 Shares

I det hÀr avsnittet visar vi dig en intressant funktion att slÄ upp data i en array. Den Àr idealisk för att söka i databaser eller tabeller, formulÀr eller rapporter med stora volymer. Vi kommer enkelt att förklara för dig hur man söker efter data i ett Excel-ark med QueryV-funktionen. Först ger vi en kort översikt över vad du behöver veta innan du anvÀnder den.

ConsultaV

Det första du bör tÀnka pÄ Àr om du har en tidigare version Àn Excel 2010du kommer sannolikt inte att hitta den hÀr funktionen. Inte för att det inte finns dÀr, men de anvÀnder det under ett annat namn, SökV eller Àven sökH. SÄ frÄn version 2010 Àr den aktiva funktionen ConsultaV. Om du vill veta vilka andra funktioner som har Àndrats frÄn version till version kan du gÄ till support.microsoft.com.

LĂ„t oss ta en snabb titt pĂ„ varför bĂ„da funktionerna slutar med “V”. Jo det “V” Indikerar att det finns nĂ„got sĂ€tt att söka i datatabellen vertikal, kolumnformig. I samband med, ConsultaV, Ă€r en ordnad array-uppslagsfunktion som överensstĂ€mmer med dataintervallet och returnerar vĂ€rdet som deponerats i cellen. DĂ€refter förklarar vi hur man hittar data i ett Excel-kalkylblad med hjĂ€lp av QueryV-funktionen.

AnvÀnder ConsultaV

Det första du ska göra Àr att förstÄ funktionssyntaxen. KONSULTAV (lookup_value, lookup_array, column_sub;[ordenado]). Vi avslöjar innebörden av var och en av dem. SÄ du kan anvÀnda syntaxen utan problem:

 • Lookup_value. Avser vanligtvis vĂ€rdet i den första kolumnen. Detta vĂ€rde kan vara ett nummer eller en textstrĂ€ng.
 • Matrix_search_en. TĂ€cker intervallet för datatabellen eller databasen som du kommer att leta efter vĂ€rden i.
 • Indikator_kolumner. HĂ€r kommer vi att peka pĂ„ en tabellkolumn som kommer att returnera ett vĂ€rde som matchar sökningen.
 • Ordnad. Detta Ă€r ett logiskt vĂ€rde. Om vi ​​sĂ€tter “verklig” den kommer att leta efter data som ligger nĂ€ra kriteriet. Om motsatsen Ă€r fallet, “imitation” kommer att hitta korrekta data.

Hur man hittar data i en tabell

 • Tidigare var du tvungen att skapa en datatabell som redan var ifylld i ett Excel-ark. För att göra det lĂ€ttare att förklara ger vi dig ett exempel. Du har en tabell vars kolumner Ă€r: ID-kort, namn och efternamn, Ă„lder, stad.
 • Dessutom kommer du att skapa en liten tavla (Det kan finnas pĂ„ samma ark eller i nĂ€sta Excel-ark.) Du kommer bara att anvĂ€nda den hĂ€r lilla tabellen sĂ„ att du kan visualisera den information du letar efter enligt de kriterier du angett. Exempel: den kommer att bestĂ„ av 2 kolumner och 3 rader (ID, för- och efternamn, Ă„lder och stad).

FÄ oss att sticka ut erbjuder 2 sÀtt att anvÀnda FrÄga funktion. Den manuella metoden Àr att skriva formelsyntaxen eftersom det kan vara mer flexibelt att ha praktisk erfarenhet. Och assistentmetoden. Genom fönstret anger han vad han ska lÀgga. NÄvÀl, lÄt oss börja.

 1. Manuell metod. Vi kommer att skriva i den andra kolumnen som motsvarar cellen “Namn” fungera = KONSULTAV (G8, BLAD1 | $ A: $ F, 2, FALSE). Var G8 Det kommer att vara en cell till vilken vi tillhandahĂ„ller ett ID-kort för att söka efter dina uppgifter. BLAD1 || $ A: $ FĂ€r en parameter för hela tabellen. Fil nummer 2 hĂ€nvisar till kolumnen som innehĂ„ller all data som motsvarar fĂ€ltet “namn”. IMITATION. För att hitta korrekt information.
 2. Vi upprepar steg 1 för varje rad i en liten tabell, nÀmligen Älder och stad.
 3. Nu, nÀr du anger ett id-nummer (som finns i en stor datatabell) i en liten tabell, kommer den att returnera datanamnet, Äldern, staden som motsvarar identifieringen.
 4. Wizard-metod. Vi gĂ„r in i menyn “Formler”.
 5. Vi klickar “Infoga funktion”.
 6. Ett fönster kommer upp dĂ€r du kommer in i CONSULTAV “Hitta en funktion“.
 7. NĂ€r du har valt det kommer du att se ett fönster med 4 fĂ€lt redo för datainmatning. I “Önskat vĂ€rde” du vĂ€ljer ett ID-kort. Fil Matrissökning i “, peka pĂ„ big data-tabellen. “Kolumnpekare”, numret pĂ„ den kolumn dĂ€r data finns, i detta fall 2. “Sorterat” anger du FALSK. Och sedan “OK”. Och redo. Du kan redan konsultera.

Vi hoppas att du tyckte att denna kunskap var mycket anvÀndbar inom ditt arbetsomrÄde. Med övning kommer du att fÄ fÀrdigheter och kunna anvÀnda mer genomarbetade formler för att optimera din sökning, till exempel anvÀndningen av ett index. Om du vill dela andra sökmetoder, vÀnligen lÀmna oss dina kommentarer.

0 Shares