Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man hindrar Avast från att blockera en webbplats eller app på Mac

Om igen. Avast har blockerat en säker webbplats eller ett pålitligt program igen. När det gäller Mac-användarupplevelsen är det ingen mindre nackdel. Den goda nyheten är att det inte är särskilt svårt att kringgå den falska varningen. Ännu bättre, du kan helt undvika att upprepa omotiverade förbud i framtiden.

Ahead är en steg-för-steg-guide för att avblockera ett program eller en webbplats som av misstag flaggats och blockerats av Avast. Välj från följande avsnitt för att bli av med det irriterande problemet direkt:

Förhindra Avast från att blockera webbplatser genom att inaktivera Web Shield

Du är ivrig att surfa på en ofarlig webbplats, men Avast kan ha en annan åsikt om det. Varför blockerar Avast webbplatser? Det är enkelt: programvaran är på hög beredskap för nätfiske-länkar, skadlig programvara eller andra faror som identifieras av dess proaktiva hotdetekteringssystem.

“Men jag försöker inte komma åt en Avast svartlistad URL,” invänder han. “Jag vill bara läsa en väns matlagningsblogg.”

Oroa dig inte, din oenighet med Avast kan hanteras i godo utan att du behöver justera dina surfinställningar eller ta bort din Macs antivirus. Om du är säker på att webbplatsen i fråga inte kommer att utsätta din Mac för risk för infektion med skadlig programvara, inaktivera en av Avasts hotdetektionssystem: Web Shield. Så här kan det göras:

1. Öppna Avast

2. Klicka på menyn i det övre högra hörnet av programmet och välj inställningar från rullgardinsmenyn

avast-konfiguration

3. I Skydd fliken väljer du kärnsköldar sektion

stora centrala sköldar

4. Bläddra ner till Konfigurera sköldinställningar, Klicka på webbsköld undersektion och avmarkera alla rutorna

inaktivera avast kärnsköldar

5. När du uppmanas att bekräfta åtgärden väljer du avstängningstiden för Web Shield från rullgardinsmenyn

inaktivera avast core shields bekräftelsefönster

Viktig: Välj inte alternativet Stoppa på obestämd tid, så att du inte utsätter din Mac för framtida webbhot.

Genom att inaktivera Web Shield får du ett tillfälligt uppehåll från falsk positiv upptäckt av den skadliga webbplatsen. Men vad händer om du vill bli av med problemet för alltid? Läs vidare för en permanent lösning på överdriven webbplatsblockering.

Omgå blockering av Avast-webbplatser genom att lägga till ett undantag

Om det inte vore för Avasts funktioner för upptäckt av webbhot skulle ingenting hindra dig från att följa en skadlig URL. Eller, för att vara mer exakt, om det inte vore för Avast och deras sunda förnuft. Och eftersom du har det sistnämnda i överflöd, är det upp till dig att förhindra att den förra gör intrång på din webbläsarverksamhet.

Innan du fortsätter, kontrollera webbplatsen du försöker komma åt för att se till att den är pålitlig. Om du inte har några betänkligheter om att lägga till webbplatsen i undantagslistan, låt oss börja:

1. Öppna Avast

2. Klicka på Meny i det övre högra hörnet av appen och välj inställningar från rullgardinsmenyn

3. På fliken Allmänt väljer du undantag och klicka på lägga till undantag knapp

lägg till undantag i avast

4. Ange URL:en i textrutan och klicka på lägga till undantag knapp

Undantaget du just lagt till tvingar Avast att ignorera potentiella digitala hot som härrör från webbplatsen. Även om webbplatsen är ofarlig för tillfället kan den komma att äventyras en tid senare. Var därför mycket försiktig när du lägger till undantag till Avast.

Förhindra Avast från att blockera en app genom att lista den som tillåten

Vissa program fungerar inte bra med Avast. Men nu vet du: Avast blockerade precis en app i klar sikt. Som tur är tar det bara några minuter att låsa upp en app i Avast.

Det är inte ovanligt att Avast blockerar en ny app i stan, även om den inte är mindre pålitlig än Tecnologar. För att lösa problemet, uppdatera Avast till den senaste versionen. Fortfarande otur? Låt oss sedan tillåta programmet genom Avast-brandväggen:

1. Öppna Avast

2. Klicka på Meny i det övre högra hörnet av appen och välj inställningar från rullgardinsmenyn

3. I Allmän fliken väljer du blockerad och tillåten applikationer och klicka på tillåt app knapp

tillåter applikationer i avast

4. Välj programmet från listan eller klicka på Välj applikationssökväg knappen för att ange platsen för programmet

5. Klicka på Lägg till knapp

Genom att lägga till appen i listan över tillåtna program, utesluter du den från Avasts skyddssköldar. Därför måste du se till att programmet inte kan äventyra din Mac.

Vanliga frågor

Hur stänger jag av Avast?

Klicka på Meny i det övre högra hörnet av appen och välj inställningar från rullgardinsmenyn. I den Skydd fliken väljer du kärnsköldar och klicka på kärnsköldar knapp. När du uppmanas, bekräfta åtgärden.

Hur stoppar jag Avast från att blockera spel?

Om Avast hindrar dig från att starta ett Steam-spel, lägg till det i listan över tillåtna applikationer. För detta ändamål, gå till Meny — Inställningar — Allmänt — Blockerad och tillåten applikationer och klicka på tillåt app knapp. Välj sedan spelet från listan eller klicka på Välj applikationssökväg för att ange platsen för spelet.

Om Avast hindrar dig från att ansluta till en Minecraft-server, gå till Meny — Inställningar — Skydd — Kernel Shields — Konfigurera skärmparametrarna och klicka på webbsköld underavsnitt. Avmarkera sedan alla rutor och bekräfta åtgärden.

Hur lägger jag till undantag i Avast?

Gå till Meny — Inställningar — Allmänt — Undantag och klicka på lägga till undantag knapp. Ange sedan URL:en i textrutan och klicka på lägga till undantag knapp.

Hur förhindrar man Avast Firewall från att blockera nätverksdelning?

För att åtgärda problemet, gå till Meny — Inställningar — Skydd — Core Shields—och dra i kärnsköldar skjutreglaget till vänster.

Hur förhindrar man Avast från att blockera en webbkamera?

Att gå Integritetwebbkamera sköld— Och klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet. Klicka på i ett fönster som öppnas Visa tillåten / blockerad appar och välj Tillåt appen att vitlista en app som försöker komma åt webbkameran.

Om så krävs. Avast Web Shield skyddar din Mac från ett brett utbud av cyberhot.