Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man har en personlig backup för ALLT

Vi har alla en samling foton, videor och olika dokument som har stor betydelse, och bara tanken på att förlora dem kan vara förödande. Dessa omhuldade filer inkluderar ofta familje- eller semesterminnen, såväl som viktiga dokument som fakturor eller kontrakt. För att ta itu med detta problem har Synology nyligen introducerat BeeDrive, en enhet som möjliggör snabba och enkla säkerhetskopieringslösningar.

Man kan hävda att det är onödigt att skapa fysiska säkerhetskopior eftersom molnlagring redan finns. Men att enbart förlita sig på molntjänster, som Google Drive, medför risken att förlora äganderätt och kontroll över din data. Föreställ dig nöden om tjänsten skulle sluta fungera, vilket resulterar i förlust av alla dina värdefulla filer.

Även om säkerhetskopiering av data till molnet är ett gångbart alternativ, är det lika viktigt att underhålla lokala säkerhetskopior. Genom att göra det skapar vi två kopior av våra filer, vilket avsevärt minimerar sannolikheten för att förlora dessa ovärderliga tillgångar.

göra en säkerhetskopia

Skapa en säkerhetskopia av dina filer på några minuter

Synology förstår det moderna livets snabba natur, där tid är avgörande och effektivitet är nyckeln. De inser att säkerhetskopieringsprocessen ofta kan vara tidskrävande, och de har utvecklat BeeDrive för att tillhandahålla en snabb lösning som gör att säkerhetskopieringar kan slutföras på mindre än tre minuter.

BeeDrive erbjuder sömlös anslutning till Windows-datorer, såväl som Android- och iOS-smarttelefoner. Användare har flexibiliteten att välja specifika mappar som innehåller kritiska data, vilket säkerställer att den viktigaste informationen skyddas.

Under den första installationen utför BeeDrive en omfattande säkerhetskopiering av alla valda data. Därefter, när enheten återansluts, övervakar den kontinuerligt de utsedda mapparna i realtid för eventuella ändringar. Denna realtidsövervakningsfunktion förbättrar återställningspunktsmålet (RPO) genom att fånga de mest uppdaterade versionerna av filerna, och överträffa begränsningarna för schemalagda säkerhetskopieringar som sker med fasta tidsintervall (t.ex. varje timme, en gång om dagen, eller en gång i veckan).

backup synology beedrive

BeeDrive ser till att alla säkerhetskopierade filer behåller sitt ursprungliga format, vilket speglar strukturen och organisationen från källenheten. I händelse av ett enhetsfel eller funktionsfel ger en anslutning av BeeDrive till en annan dator sömlös åtkomst till filerna, vilket eliminerar eventuella hinder.

En av BeeDrives anmärkningsvärda funktioner är dess förmåga att trådlöst säkerhetskopiera foton och videor från Android- och iOS-enheter. Denna trådlösa backup eliminerar behovet av fysiska anslutningar, vilket ökar bekvämligheten. Så länge enheterna och BeeDrive delar samma WiFi-nätverk kan säkerhetskopieringsprocessen påbörjas utan ansträngning. Att helt enkelt skanna QR-koden för Synology-enheten initierar denna “magiska” synkronisering.

Medan WiFi-säkerhetskopior erbjuder anmärkningsvärd bekvämlighet ligger den enda begränsningen i bandbredden som den trådlösa anslutningen ger. Trots denna begränsning kan WiFi-säkerhetskopior fortfarande vara upp till 11 gånger snabbare än att överföra filer till molnet, vilket ger en mycket effektiv säkerhetskopieringsupplevelse.

synology beedrive backup-enhet

Synology BeeDrop, en värld av möjligheter i din handflata

En spännande funktion hos BeeDrive är dess förmåga att underlätta sammankoppling av enheter. Användare kan enkelt skapa en delad mapp bland enheter som är anslutna till samma WiFi-nätverk. När du tar ett foto på en smartphone lagrar och delar BeeDrive det automatiskt på andra enheter.

Denna funktion eliminerar behovet av besvärliga metoder som att ansluta smarttelefonen till en PC eller överföra filer via Bluetooth. Det effektiviserar uppgifter för proffs och innehållsskapare, vilket förenklar deras redigeringsarbetsflöden.

Synology BeeDrive kommer i kapaciteten 1 TB och 2 TB och kommer att vara tillgänglig i mitten av juni. Till en början kommer den att vara kompatibel med Windows, iOS och Android, med macOS-kompatibilitet som läggs till senare. Prisdetaljerna har ännu inte avslöjats av företaget.