Hur man grupperar flikar i Google Chrome

Du kan till och med försöka undvika det, men ibland kan det gå lite överstyr när det kommer till flikar i Google Chrome. Du måste ha vissa flikar öppna och andra måste vara öppna hela tiden. Innan du vet ordet av har du för många flikar öppna; och det är nästan omöjligt att hitta det du behöver.

Den goda nyheten är att Chrome har ett alternativ där du kan gruppera dina flikar i grupper. På så sätt är dina flikar lättare att hitta eftersom du kan få saker gjorda snabbare och du kan hitta de flikar du behöver snabbare. Läs vidare för att se hur du kan organisera Chrome-flikar på din dator och Android-enheter.

Hur du organiserar dina flikar i Google Chrome

Efter att ha använt Chrome ett tag bör du ha några flikar öppna. Högerklicka på valfri flik och gruppalternativet kommer att vara tvåa i listan.

Hur man namnger flikar i Google Chrome

När fliken har lagts till i en grupp är det dags att namnge din grupp och ge den en färg också. Att organisera dina guider efter färg gör dem lättare att hitta. Färgerna du kan välja kommer att stå i en rad överst, och för att namnge din grupp av guider, klicka med höger musknapp.

Hur man lägger till nya flikar i Google Chrome

Ytterligare alternativ

Under färgerna ser du alternativ för att lägga till en ny flik till den specifika färggruppen. Andra alternativ som kommer att listas är Dela upp, Stäng grupp och Flytta grupp till ett nytt fönster. Det här sista alternativet är bra när du har många flikar öppna och behöver rensa några av dem.

Alternativet Dela upp grupp betyder att en specifik guide kommer att tas bort från den färggruppen. Oroa dig inte, om du ändrar dig kan du alltid lägga tillbaka den.

När du öppnar en ny flik i en specifik färggrupp kommer flikarna som tillhör den gruppen att markeras i den färgen. Om du ändrar dig och vill tilldela en annan färg till den här gruppen kan du göra det. Klicka på den färgade cirkeln så kommer färgalternativen att visas. Välj din nya önskade färg och gå.

färgade flikar i Google Chrome

Genom att klicka på den färgade cirkeln kan du dölja flikarna som tillhör den gruppen och för att få den att dyka upp igen klickar du på den färgade cirkeln igen. Om du vill lägga till ytterligare en flik till en befintlig grupp, högerklicka på fliken och välj en av de grupper du redan har skapat. Se till att placera markören på alternativet Lägg till fliken i grupp så att sidomenyn visas.

Du kommer också att se alternativet att lägga till fliken i ett annat fönster. Du kan också dra guiden du vill lägga till i färggruppen så läggs den till automatiskt.

Hur man lägger till nya flikar i gruppen i Google Chrome

Du kan också ordna färggruppen i en specifik ordning. Klicka på den färgade cirkeln eller gruppnamnet () och dra till dess nya position. När du inte längre behöver en flik i en grupp högerklickar du på fliken och klickar på alternativet Ta bort från grupp.

Hur man hanterar flikgrupper i Chrome för Android

Eftersom du inte alltid sitter vid din dator är det en bra idé att veta hur du hanterar Chrome-flikar på din Android-enhet. Efter att ha använt Chrome ett tag har du förmodligen några flikar öppna. I det övre högra hörnet bör du se summan av öppna flikar. Rör den.

Hur man grupperar flikar i Google Chrome-appen på Android

Du bör nu se flikarna öppna i ett rutnät. För att placera två stödlinjer i samma grupp, dra en stödlinje över den andra. När du släpper dem kommer de lätt att vara i samma grupp. Upprepa processen om du vill lägga till fler. När du vill stänga en grupp flikar trycker du på X så stängs alla flikar.

flikar grupperade i Google Chrome-appen på Android

När du öppnar en grupp med flikar ser du en av dem längst ned. Om du vill lägga till en flik, tryck på plustecknet i det nedre högra hörnet. När du vill se guiderna trycker du på uppåtpilen i det nedre vänstra hörnet.

När du har dina flikar organiserade är de mycket lättare att hitta. Du slösar inte tid på att försöka ta reda på var är den guiden du så mycket behöver. Genom att veta hur du anpassar Chrome-flikar kan du lägga till din egen personliga touch samtidigt som du håller den organiserad.

Relaterade Artiklar

Back to top button