Hur man gör text och appar större i Windows 8.1

0 Shares

Högupplösta skärmar som Microsofts Windows 8.1-operativsystem gjorde det möjligt för tillverkare av bärbara datorer, stationära och surfplattor att inkludera i sina maskiner är spektakulära. Idag kan användare plocka upp en enhet med fantastiska skärmar som till och med använder 4K-teknik. Tyvärr kan det göra att du inte kan se liten text på skärmen, vilket gör att användarna kan anstränga sig för att kontrollera deras e-post eller läsa ett dokument. Tack och lov tillåter Windows 8.1 användare att göra text och appar större så att de faktiskt kan läsas bekvämt på dessa större skärmar.

När detta problem kommer att tänka på antar många användare av tidigare versioner av Windows automatiskt att för att rätta till problemet bör användarna ändra vad som kallas deras skärmupplösning. Det är inte vad du vill göra här. Att ändra din skärmupplösning ändrar hur din bärbara dator, stationära eller surfplatta matar ut allt. Som sådan kommer videor att följa den nya upplösningen, vilket gör att dina videor ser konstiga ut.

Gå till Startskärm på din Windows 8.1-bärbara dator, stationära eller surfplatta genom att trycka på Windows-tangenten på enhetens tangentbord eller Windows-knappen under eller nära dess skärm.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (1)

Nu måste du öppna Skrivbord, eller vad du antagligen har ansett vara Windows tidigare. Det låter dig köra applikationer som iTunes och inkluderar ett aktivitetsfält som vanligtvis finns längst ner på skärmen. I vårt exempel är det representerat av plattan med en bild av en stenmur och några träd som säger Desktop. Tryck eller klicka på den.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (10)

En gång inuti skrivbordet bör musanvändare Högerklicka nästan var som helst för att ta fram en liten meny med nya alternativ. Tablettanvändare bör placera fingret var som helst och lämna det där tills samma meny visas. För att vara tydlig bör en meny visas, men den kanske inte har allt alternativ du ser här.

Tryck eller klicka på Skärmupplösning.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (11)

Ändra inte din skärmupplösning med hjälp av rullgardinsmenyerna. Tryck eller klicka istället på Make text och andra objekt större eller mindre. Det är det mellersta alternativet längst ner i fönstret.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (12)

Inuti skärmen ser du ett par olika alternativ. I mitten finns en skjutreglage som låter dig justera storleken på elementen på skärmen. Om du flyttar det åt höger blir Desktop-apparna större, vilket gör dem lättare att se och sparar dig från lite ögonbelastning. Om du flyttar den åt vänster blir elementen mindre. Det här alternativet ökar storleken på appar och mappar universellt.

Ändra endast textstorleken låter dig hålla appar och fönster i den storlek de är nu men göra texten inuti dem lättare att läsa. Om du bestämmer dig för att göra detta istället, var medveten om att du kommer att ändra teckenstorleken för varje del av skärmen. Som standard är teckensnittsstorleken inställd på 11. Ju högre antal, desto större ord på din stationära app.

När du har gjort några ändringar, tryck eller klicka på Tillämpa för att se till att ändringarna sparas. Skärmelementen på skrivbordet, igen, det området som låter dig köra appar som iTunes, bör omedelbart ändras till de nya inställningarna.Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (13)

Verkligen är alternativet Skapa text och andra objekt större eller mindre det mest effektiva sättet att hantera text som är för liten för att se. Återigen handlar det om att göra ändringar utan att röra med enhetens skärmupplösning för mycket. Det är viktigt eftersom du vill att skärmen ska ställas in i den upplösning den gjordes för. Att inte ställa in det skulle vara slöseri med en bra skärm.

Ändra skärmstorlek för Windows 8

Om det finns en nackdel med detta gör ändring av detta alternativ ingenting för appar och applikationer på startskärmen. Att ändra det är en andra inställning.

Gå till Startskärm genom att trycka på Windows-tangenten på tangentbordet eller Windows-knappen nära enhetens skärm.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (1)

Musanvändare bör placera sin pekare i överst till höger på skärmen för att öppna Charms-menyn. Tablettanvändare ska placera fingret på skärmens högra kant och svepa från höger kant till vänster på skärmen. Tryck eller klicka på inställningar Charm.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (2)

Tryck eller klicka på Ändra datorinställningar.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (3)

En gång inuti inställningar app, tryck eller klicka på PC och enheter från menyn i den övre vänstra menyn.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (4)

Tryck eller klicka på Visa.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (5)

Leta nu efter rubriken Fler alternativ. Nedan finns en rullgardinsmeny som låter dig justera storleken på elementen på skärmen i startskärmen och dess appar. Tryck eller klicka på den och ändra den till Större om du letar efter större element på skärmen eller Standard om du tycker att de redan är för stora.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (6)

Tryck nu på Windows-tangenten på tangentbordet eller på Windows-knappen nära enhetens skärm igen. Omedelbart kommer du att upptäcka att skärmelementen du tittade på är större.

Hur man gör text och appar större i Windows 8.1 (15)

Efter att ha gjort dessa ändringar bör texten vara mycket lättare att läsa. De bör också göra att Startskärmen känns lite bekvämare på enheter med stora HD-skärmar.

0 Shares