Hur man gör och kör ett makro i PowerPoint steg för steg

0 Shares

Power Point är ett av de mest använda Microsoft-verktygen i världen. Det tillåter skapa färgglada presentationer Den erbjuder enkelt en mängd olika typsnitt, clipart och ett stort antal mallar som du kan ladda ner och lägga till i PowerPoint. Den har också ursprungliga övergångar och animationer som gör presentationerna mer dynamiska.

I de senaste uppdateringarna Power point har gett vika för att lägga till 3D-bilder för att säkerställa bättre presentationskvalitet.

Ett av de mest användbara verktygen du har PowerPoint är makroneftersom de kan hjälpa oss att skapa eller skapa presentationer väldigt enkelt.

Vad är makron?

Detta är ett makro Microsoft datasetdet vill säga en rad steg som lagras och kan aktiveras med kontrollknappen och bokstaven.

Vad är makron till för?

Dess funktion är att underlätta alla uppgifter som kräver användning av flera tangenttryckningar eller kommandon, som att skapa en sidfot, ändra radavstånd, skapa rubriker och lägga till indrag i ett stycke.

Makron finns i många Microsoft Office-verktyg som Excel, Power Point, OneNote, och du kan även skapa makron i Word.

Steg för att skapa och köra ett makro i Power Point

Sedan kommer vi att visa dig hur du skapar och kör ett makro i Power Point. Som en påminnelse kan du inkludera animationer och övergångar på Power Point-bilder. Men för att skapa ett makro finns det bara ett sätt att skapa dem genom att använda Visual Basic för applikationer (VBA).

Steg 1: Gå till fliken “Utvecklare”.

Klicka på knapp ‘Skåp’ i fönstrets vänstra hörn. Klicka sedan på Power Point “Alternativ”.

När du har öppnat PowerPoint-alternativen väljer du filen kategori “Populär”, markera sedan rutan bredvid “Visa utvecklarkort”. Klicka sedan på “OK” och utvecklarfliken ska nu vara synlig.

Steg 2: Aktivera makron

Power Point är inställt så att alla makron är inaktiverade som standard, eftersom detta undviker infektion med virus. Men om du väljer som makrotillförlitlig källa Du behöver inte oroa dig.

I vilket fall som helst kan du använda ett antivirusprogram och analysera makrofilerna innan du kör dem och sedan för att aktivera makron klicka bara på “Makrosäkerhet” på fliken ‘Programmerare’.

Steg 3: Anpassa makrosäkerhetsinställningar

Efter att ha klickat på alternativet “Makrosäkerhet”fönstret “Trust Center” visas. Du måste se till att alternativet “Makroinställningar” är valt.

Markera sedan rutorna som är kopplade till alternativen “Aktivera alla makron” och “Lita på tillgång till objektmodellen för VBA-projekt”. Klicka på “OK” när du är klar.

Steg 4: Spara som en makroaktiverad presentation

Klicka på “Office”-knappen och välj andra format i avsnittet “Spara som”. Genvägen till enklare åtkomst till detta alternativ är tryck på F12-tangenten.

Aktivera sedan alternativet “PowerPoint-makro ingår i presentationen” från rullgardinsmenyn bredvid “Spara som typ”. Klicka här ‘Skriv ner’.

Steg 5: Namnge dem och ange koderna

Öppna kortet ‘Programmerare’ och klicka på knappen “Makron”. När makron kommer ut är det dags att ge det ett namn och när du är klar klickar du på knappen “Skapa”. Fönstret Virtual Basic “Editor” visas.

Alla kommandon som du vill utföra eller arbeta i makrot måste anges i mitten av kommandona “Sub” och “EndSub”. Kom ihåg att du kan klistra in makron som redan skapats av andra eller så kan du skapa dem själv.

Steg 6: Namnge filen

Först måste du ange citattecken för att inkludera sökvägen till filen, efter att du redan har angett önskat namn, skrivs det “HTLM” i slutet eftersom det kommer att sparas i detta format.

Steg 7: Avsluta och spara

Efter att ha skrivit filnamn tryck “Ctrl + S” eller så kan du trycka på “Spara”-knappen i “Arkiv”-menyn i verktygsfältet.

Vi hoppas att du tyckte det var till hjälp undervisningoch med makron är det mycket enklare att skapa kreativa, professionella PowerPoint-bilder

0 Shares