Hur man gör live pÄ Twitch

0 Shares

Vill du veta hur man lever pÄ Twitch, men har ingen aning om hur man börjar streama? Inga problem! Vi gjorde den hÀr guiden speciellt för dig som vill starta eget eller bara vill ha kul med nya vÀnner.

Idag, nÀr vi pratar om överföringsmedia, hittar vi otaliga alternativ, men dessa plattformar Àr inte i nÀrheten av samma popularitetsnivÄ som Twitch har. Twitch började som en spelplattform, men de senaste Ären har den expanderat till att omfatta innehÄllsskapare av alla kategorier, och blivit ett lönsamt affÀrsmedium en gÄng för alla.

Hur man gör live pÄ Twitch frÄn datorn

Även om du inte Ă€r en spelstreamer, bör du fortfarande veta hur Twitch fungerar om du vill bryta dig in i en vĂ€rld av onlinestreaming. För att komma igĂ„ng behöver du en webbplatsregistrering för att börja streama (liveströmmar), gör live pĂ„ Twitch.

Skapa ett Twitch-konto

 1. GÄ till Twitch-webbplatsen för att skapa din registrering pÄ plattformen;
 2. NĂ€r sidan har laddats klickar du pĂ„ den lila “Registrera dig”-knappen lĂ€ngst upp till höger pĂ„ sidan;
 3. Ange anvÀndarnamn, lösenord, födelsedatum och telefonnummer för att fortsÀtta med registreringen pÄ hemsidan;Skapa ett plattformskonto för att leva pÄ twitch
 4. Efter att ha fyllt i alla uppgifter och lagt till ett telefonnummer eller e-post kommer du att fÄ en kontoaktiveringskod pÄ din mobila enhet eller e-post. Aktivera ditt konto och presto, du kommer att ha tillgÄng till plattformen för att börja göra live pÄ Twitch.

VÀlj en app för livestreaming

En annan mycket viktig sak för att börja streama Àr att vÀlja en bra streamingapp.

 • XSplit — En av de enklaste apparna att anvĂ€nda för sĂ€ndningar. Även om den har en gratisversion har den bara en verklig skillnad om du Ă€r villig att investera i betalversionen.
 • OBS Studio — Det bĂ€sta valet av mĂ„nga nybörjare innehĂ„llsskapare, OBS Studio Ă€r gratis streamingprogramvara med plattformsoberoende kompatibilitet. Kanske har du lite svĂ„rt att anvĂ€nda applikationen i början, men inget som nĂ„gra minuter pĂ„ YouTube inte hjĂ€lper dig att lĂ€ra dig hur du konfigurerar korrekt.
 • Streamlabs OBS — Streamlabs OBS har nĂ„gra fantastiska funktioner som kan hjĂ€lpa dig att tjĂ€na pengar pĂ„ din kanal. Men det Ă€r bara tillgĂ€ngligt pĂ„ Windows.

Vi kommer att anvÀnda OBS Studio för att fortsÀtta vÄr guide, men nÄgon annan programvara kanske kan göra den live pÄ Twitch.

 1. GĂ„ in pĂ„ OBS Studios webbplats och klicka pĂ„ “Ladda ner installationsprogram”;
 2. Installera programmet pÄ din dator och öppna det.
 3. Ett fönster “InstĂ€llningsguiden” öppnas. StĂ€ll in alternativet “Optimera för streaming, inspelning Ă€r valfritt” som standard och klicka pĂ„ “NĂ€sta”;
 4. VĂ€lj din dators bildskĂ€rmsinstĂ€llningar och klicka pĂ„ “NĂ€sta” igen;
 5. VĂ€lj i “Överföringsinformation”. Rycka till som Service huvud. Klicka pĂ„ “Anslut konto (rekommenderas)”;
 6. Ett nytt fönster kommer upp, hĂ€r mĂ„ste du ange ditt “AnvĂ€ndarnamn” och “Lösenord”. Efter att du har angett din inloggning kommer ett fönster att dyka upp som ber om bekrĂ€ftelse av koden, gĂ„ till din e-post för att fĂ„ och ange koden;
 7. Efter att ha auktoriserat applikationen att streama pÄ din Twitch-kanal, klicka pÄ NÀsta för att slutföra OBS-instÀllningarna;
 8. En standardkonfiguration kommer att utföras, för att göra den live pĂ„ Twitch klicka pĂ„ “Starta streaming”.Nu Ă€r du redo att leva pĂ„ twitch

Okej, med ett enkelt klick pĂ„ knappen börjar du göra live pĂ„ Twitch. Du kan redigera ditt livenamn i fönstret “Broadcast Information” samt Ă€ndra sĂ€ndningssprĂ„ket för att underlĂ€tta lokaliseringen av ditt live för sprĂ„ktalande.

Hur man lever pÄ Twitch frÄn en PlayStation eller Xbox-konsol

Lyckligtvis gjorde den senaste generationens konsoler överföringen till Twitch mycket enklare. PÄ PlayStation-konsoler, tryck bara pÄ Dela-knappen pÄ handkontrollen, vÀlj sÀnda matchning och vÀlj Twitch. NÀr du vÀl Àr inloggad kan du komma in live med en knapptryckning.

PĂ„ Xbox One eller Xbox Series X/S Ă€r det lika enkelt som Sonys plattform, Ă€ven om du mĂ„ste ladda ner Twitch-appen. NĂ€r du har laddat ner appen och loggat in vĂ€ljer du ett spel du vill streama. Öppna sedan Twitch-appen och vĂ€lj Att sĂ€nda i huvudmenyn. VĂ€lj ett namn för sĂ€ndningen och vĂ€lj Starta sĂ€ndningen.

Du kan lÀgga till en kamera och mikrofon för att chatta med dina livevÀnner pÄ bÄda plattformarna, Àven om anpassningen av livets utseende Àr exklusivt för datorversionen.

0 Shares