Hur man gör innehÄllssyndikering för bÀttre SEO-resultat

0 Shares

InnehÄllssyndikering

Du arbetar hÄrt för att skapa exceptionellt, SEO-optimerat innehÄll som skulle ge trafik och lÄta din webbplats komma till nummer ett i SERP. Du lÀgger upp det pÄ bloggar och sociala medier och bygger bakÄtlÀnkar till det.

Men resultaten lÀmnar mycket övrigt att önska. Du mÄste fortfarande nÄ fler mÀnniskor och fÄ dem att se ditt innehÄll, sÀrskilt nÀr du försöker marknadsföra en webbplats med en lÄg eller oengagerad publik. InnehÄllssyndikering Àr en strategi som kan hjÀlpa dig hÀr.

Vad Àr innehÄllssyndikering?

InnehĂ„llssyndikering avser att Ă„terpublicera en exakt kopia av innehĂ„llet pĂ„ en eller flera tredjepartswebbplatser. De publicerar ditt inlĂ€gg – en artikel, en video, en infografik, etc. – utan redigeringar eller andra Ă€ndringar men bakĂ„tlĂ€nkar till dig pĂ„ inlĂ€gget och berömmar ditt författarskap pĂ„ det sĂ€ttet.

Du kan se exempel pÄ syndikerat innehÄll pÄ Reuters, Lifehacker, Medium och mÄnga andra plattformar.

Den hÀr strategin Àr inte ny, men vissa nya marknadsförare eller SEO-specialister kan fortfarande blanda ihop det med ÄteranvÀndning av innehÄll eller gÀstinlÀgg. SÄ lÄt oss göra det klart:

 • GĂ€stinlĂ€gg skriver ett nytt, originellt innehĂ„ll (frĂ„n grunden!) för en tredjepartsblogg och lĂ€nkar tillbaka till din webbplats frĂ„n den.
 • ÅteranvĂ€ndning av innehĂ„ll Ă€ndrar formatet pĂ„ ditt befintliga innehĂ„ll för att blĂ„sa nytt liv i det eller sĂ„ kan det passa en tredje parts plattform och mĂ„lgrupp. Till exempel har du ett blogginlĂ€gg och sedan Ă€ndrar det till video för att publiceras pĂ„ YouTube eller gör det till en infografik för att publicera pĂ„ Visual.ly, etc.
 • InnehĂ„llssyndikering Ă„terpublicerar den exakta kopian av ditt befintliga innehĂ„ll pĂ„ tredje parts webbplatser. Se det som att kopiera och klistra in innehĂ„ll med en bakĂ„tlĂ€nk till kĂ€llan.

Fördelarna och riskerna med innehÄllssyndikering för SEO

Topp tre av de mest uppenbara fördelarna med SEO Àr:

1. BakÄtlÀnkar och hÀnvisningstrafik

NÀr du Äterpublicerar ditt innehÄll berÀttar webbplatser för sina lÀsare var det ursprungligen dök upp och lÀnkar dÀrför tillbaka till dig. Och om lÀsarna gillar stycket kan de klicka pÄ den bakÄtlÀnken för att lÀra sig mer om dig.

En kritisk detalj: För att fÄ sÄ mycket hÀnvisningstrafik frÄn ditt syndikerade innehÄll som möjligt skulle det hjÀlpa om det ursprungliga inlÀggets lÀnk kom i början av den Äterpublicerade artikeln. Det var exakt hur James Clear fick över 600 prenumeranter frÄn sitt innehÄll syndikerat av Lifehacker.

2. SĂ€ljledningar

Denna fallstudie frÄn Sarah Peterson, som Äterpublicerade sina artiklar om och kunde fÄ över 1 000 nya prenumeranter pÄ det hÀr sÀttet, sÀger mycket:

InnehÄllssyndikering kan hjÀlpa dig att bygga e-postlistor och generera potentiella kunder om du Äterpublicerar med webbplatser som riktar sig till samma köparpersonlighet som du. Det lÄter dig nÄ en publik med hög köppotential som du kanske inte hade kunnat fÄ ditt innehÄll framför annars.

I fallet med Sarah kunde hon öka resultaten hon sÄg frÄn Äterpublicering genom att lÀgga till en reklambakÄtlÀnk i hennes bio.

3. Automatiserad marknadsföring av innehÄll

Genom att syndikera innehÄll till populÀra webbplatser med stor och lojal publik sparar du tid pÄ marknadsföring av innehÄll: De kommer att göra det hÀr jobbet Ät dig och exponera det Äterpublicerade stycket via sociala medier och andra deras kommunikationskanaler.

NÀr fler och fler mÀnniskor börjar se ditt varumÀrke pÄ stora webbplatser skapar det en glorieeffekt och bygger upp din varumÀrkesauktoritet. Och ju oftare de ser dig, desto mer sannolikt kommer de att köpa av dig i framtiden.

LÄter för bra för att vara sant, eller hur?

Även om innehĂ„llssyndikering Ă€r en utmĂ€rkt strategi för att ge dig mer trafik, har den nĂ„gra nackdelar som vissa SEO-specialister inte kan ignorera.

Först och frÀmst Àr det inte för alla SEO-experter:

Om ditt primÀra mÄl Àr hög trafik och massor av bakÄtlÀnkar frÄn bÀsta DA-webbplatser, kanske du anser att innehÄllssyndikering Àr irrelevant för din strategi. Det fungerar faktiskt bÀst för dem som letar efter bÀttre synlighet och mer exponering för att fÄ sitt varumÀrke inför en bredare publik.

Det Àr ett lÄngt spel, sÄ det passar inte SEO-specialister som letar efter omedelbara resultat. För alla andra blir innehÄllssyndikering en perfekt strategi för att skapa varumÀrkesmedvetenhet.

För det andra Àr vissa SEO-specialister rÀdda för innehÄllssyndikering eftersom de tror att det kan leda till Googles pÄföljder för duplicerat innehÄll.

Det finns en viss logik bakom denna idé, men vi bör förstÄ nÄgra fakta hÀr:

 • Google straffar inte för det men kan betrakta det som en skrĂ€pposttaktik, vilket verkligen inte Ă€r sĂ„ bra för dina SEO-strĂ€vanden
 • Google Ă€r smart nog att förstĂ„ principerna för innehĂ„llssyndikering, sĂ„ nĂ€r det görs rĂ€tt ser det inte som duplicerat innehĂ„ll

Vad du kan göra för att undvika det Àr att be ett syndikat att lÀgga till en kanonisk lÀnk tillbaka till ditt ursprungliga innehÄll.

Och slutligen, en nackdel kan vara det faktum att ditt syndikerade inlÀgg pÄ en högt rankad webbplats kan rankas bÀttre Àn ditt original i SERP.

LÄt oss sÀga att Lifehacker Äterpublicerar ditt blogginlÀgg. NÀr du letar efter det i Google, vilken version tror du kommer att gÄ först?

Om din webbplats har en lÄg DA och syndikeras och publiceras pÄ nytt pÄ en annan webbplats med mycket högre DA, kommer Google att ranka den syndikerade artikeln högre Àn originalet. Du kan sÀkerstÀlla att detta inte hÀnder genom att inte syndikera nya artiklar förrÀn nÄgra dagar efter att Google har genomsökt det för första gÄngen, och se till att alla som syndikerar ditt innehÄll inkluderar en bakÄtlÀnk till den ursprungliga webbadressen i början av artikeln.

Hur man syndikerar ditt innehÄll

I den ideala vÀrlden ser det ut sÄ hÀr:

Du skapar ett imponerande innehĂ„ll för en webbplats; det toppar SERP:er för ett riktat sökord och möter anvĂ€ndarens sökavsikt; toppbloggare och journalister hittar det, sĂ€g nĂ„got i stil med “och publicera det igen med bakĂ„tlĂ€nken till dig (eller, som ett minimum, de citerar ditt innehĂ„ll i sina artiklar och hĂ€nvisar till dig).

I verkligheten, om du vill fÄ maximal nytta av innehÄllssyndikering, gör du följande:

 • Hitta och nĂ„ ut till sĂ„ mĂ„nga syndikat som möjligt
 • Gör det konsekvent
 • Formatera om ditt innehĂ„ll om det behövs för att sĂ€kerstĂ€lla en bra anvĂ€ndarupplevelse vid varje publikation du riktar in dig pĂ„

Men lÄt oss gÄ igenom processen i ordning:

1. Skapa och publicera innehÄll

Toppklassiga publikationer behöver ditt innehÄll bara om det Àr utmÀrkt och lovande nog att generera lÀsningar och delningar. SÄ satsa först och frÀmst pÄ att skapa unikt innehÄll.

Hur?

 • VĂ€lj argumenterande Ă€mnen för dina innehĂ„llsbitar, Ă€ven med tanke pĂ„ deras trafiksökningspotential och din mĂ„lgruppssökning
 • Kom ihĂ„g SEO pĂ„ sidan och höj Ă€ven ditt innehĂ„lls synlighet med en XML-webbplatskarta
 • Se till att strukturera ditt innehĂ„ll sĂ„ att det passar EAT och gör ditt bĂ€sta för att formatera det för bĂ€ttre lĂ€sbarhet och anvĂ€ndarupplevelse.

2. Hitta syndikat

MÄnga webbplatser Àr öppna för innehÄllssyndikering, sÄ det kommer inte att vara nÄgra problem för en SEO-specialist att hitta dem. Det mest lÀttillgÀngliga stÀllet att börja Àr, överraskning-överraskning, en Google-sökning.

AnvĂ€nd sökoperatorer som “ursprungligen publicerad i”, “ursprungligen visades pĂ„”, “Ă„terpublicerad med tillĂ„telse.” Du kan ocksĂ„ lĂ€gga till ett Ă€mne eller ett nyckelord i din frĂ„ga för att hitta de mest relevanta syndikaten för ditt innehĂ„ll.

Du kan ocksÄ anvÀnda BuzzSumo, Moz, SEMRush eller nÄgon annan webbplatsutforskare för att upptÀcka relevanta webbplatser och göra bakÄtlÀnksanalys och innehÄllsanalys för att se om de Àr öppna för möjligheter till innehÄllssyndikering.

Plus, kÀnn free för att hitta syndikat av författarens webbplats. LÄt oss ta den ovan citerade Sarah Peterson som ett exempel:

Eftersom hon gjorde innehÄllssyndikering med Elite Daily, Àr chansen stor att hon Äterpublicerade sina verk pÄ andra webbplatser. SÄ du kanske vill hitta dessa webbplatser och se om de kan vara dina potentiella mÄl.

För det:

 1. LĂ€gg hennes webbplats till en webbplatsutforskare
 2. GÄ till dess bakÄtlÀnksprofil
 3. Ange en motsvarande frĂ„ga “ursprungligen publicerad pĂ„” i rutan Inkludera
 4. Se listan över webbplatser som Àr öppna för innehÄllssyndikering
 5. Analysera om de Àr relevanta för dig att pitcha

Hur vet man vilka webbplatser man ska vÀlja för innehÄllssyndikering?

 • TĂ€nk pĂ„ dem med liknande eller bĂ€ttre domĂ€nbehörighet Ă€n din
 • VĂ€lj de som ger kanoniska lĂ€nkar till originalartiklar
 • Se till att deras mĂ„lgrupp Ă€r relaterad till dina köpare

3. Formatera om eller dela upp ditt innehÄll om det behövs

HÀr Àr detaljerna som vissa SEO-guider och SEO-specialister glömmer (och anledningen till att vissa fortfarande blandar ihop innehÄllssyndikering med ÄteranvÀndning av innehÄll):

NÀr vi tÀnker pÄ innehÄllssyndikering förestÀller de flesta av oss att vi distribuerar samma innehÄll till flera webbplatser. Ja, det fungerar, men bara för de publikationer med samma innehÄllsformat, skrivstil och tonfall som vi anvÀnder i vÄrt innehÄll.

Med andra ord, ett sÄdant tillvÀgagÄngssÀtt begrÀnsar dina syndikeringsmöjligheter överlÀgset.

För att fĂ„ maximalt resultat frĂ„n innehĂ„llssyndikering mĂ„ste du sĂ„lla igenom alla dina potentiella syndikat – och formatera om ditt innehĂ„ll i enlighet dĂ€rmed sĂ„ att det passar deras redaktionella riktlinjer bĂ€st. Om du gör det ökar dina chanser att bli ompublicerade och gör det möjligt för dig att nĂ„ en bredare publik.

Du kan ocksĂ„ dela upp ditt massiva innehĂ„ll (en ultimat guide om nĂ„got, ett vitt papper, etc.) i “miniartiklar” för att tĂ€cka fler potentiella syndikat.

4. NÄ ut till syndikat och dela ditt innehÄll

NÀr du Àr sÀker pÄ att du har exceptionellt innehÄll och hittat nÄgra perfekta mÄl för det, Àr det dags att kontakta deras redaktörer och frÄga om innehÄllssyndikering.

Som regel gör topppublikationer det enkelt att nÄ dem och delar redaktörernas namn och e-postadresser online. Allt du behöver göra Àr att skriva en kort pitch, direkt och okomplicerad:

Se till att du vet vad deras publik vill ha. LÀr dig vilka innehÄllstyper de publicerar och skicka bara bitar som passar perfekt. Kom ocksÄ ihÄg att inkludera nÄgra bevis pÄ att du redan har skapat en del utmÀrkt innehÄll som fick resonans hos lÀsarna: Dela nÄgra av dina startresurser, en lÀnk till din portfölj, etc.

Hur Àr det med sjÀlvsyndikering?

Att skriva till andra och be dem att Äterpublicera dig Àr inte den enda metoden för innehÄllssyndikering. Du kan öva pÄ sjÀlvpublicering (free gratis) eller betala motsvarande plattformar för samarbete och göra syndikeringen Ät dig.

HÀr Àr nÄgra betalalternativ:

 • Outbrain: Med en prissĂ€ttningsmodell för kostnad per klick kan de visa dina bloggartiklar, annonser, podcast eller pressmeddelanden pĂ„ stora nyhetswebbplatser
 • Taboola: HĂ€r hittar du ett nĂ€tverk av utgivare som Ă€r redo att distribuera ditt innehĂ„ll till relevant lĂ€sekrets

 • Zemanta: De kommer att placera dina relevanta annonser och inbyggt innehĂ„ll inför en bredare publik.

Och ÀndÄ rekommenderar de flesta marknadsförare att börja med sjÀlvsyndikering free Resurser. HÀr Àr nÄgra platser dÀr du kan sjÀlvsyndikera free:

 • Medium: Importera bara ditt innehĂ„ll till verktyget. För det, gĂ„ till ditt Medium-konto, vĂ€lj BerĂ€ttelser —> Importera en berĂ€ttelse och klistra in dess URL dĂ€r.

 • Quora: Quora Ă€r kĂ€nd som en social medieplattform för att stĂ€lla och svara pĂ„ frĂ„gor och tillhandahĂ„ller Ă€ven en bloggplattform som du kan anvĂ€nda för innehĂ„llssyndikering.
 • LinkedIn: Perfekt för B2B-marknadsförare, den hĂ€r plattformen lĂ„ter dig publicera innehĂ„ll som LinkedIn-artiklar igen. Klicka bara pĂ„ “Skriv en artikel” och klistra in ditt innehĂ„ll dĂ€r.

Bill Peatman frÄn Alaniz Marketing spikade det tillbaka 2017: Att publicera blogginlÀgg pÄ LinkedIn kan resultera i en 20% ökning av trafiken och upp till 10 kvalificerade leads frÄn varje artikel.

 • SlideShare: HĂ€r kan du lĂ€gga upp grafik, videor, PowerPoint-presentationer och dokument.
 • Reddit: Återpublicera delar av ditt innehĂ„ll pĂ„ relevanta subreddits och bakĂ„tlĂ€nk till det ursprungliga inlĂ€gget. Var inte överdrivet sjĂ€lvreklam hĂ€r.

Takeaways

För förstklassiga innehÄllskampanjer och SEO-resultat rÀcker det inte att komma med ett originalinnehÄll, bygga ett par bakÄtlÀnkar till det och vÀnta pÄ att hundratals följare och höga rankningar i SERP:er ska komma.

ÖvervĂ€g istĂ€llet alternativa strategier som innehĂ„llssyndikering. NĂ€r det görs rĂ€tt och kontinuerligt, lĂ„ter innehĂ„llssyndikering dig öka varumĂ€rkesmedvetenheten, hĂ€nvisningstrafiken och potentiella kunder.

Med bÄda free och betalda plattformar tillgÀngliga för innehÄllssyndikering, följ de bÀsta metoderna:

 1. ÖvervĂ€g att syndikera ditt gamla innehĂ„ll pĂ„ plattformar med samma eller högre DA och liknande mĂ„lgrupp som din
 2. GÀstinlÀgg pÄ webbplatser med hög auktoritet och syndikera sedan innehÄllet till dina webbplatser eller free publiceringsplattformar som Medium eller LinkedIn
 3. Gör ditt bÀsta för att skapa exceptionellt innehÄll sÄ att andra topppublikationer naturligtvis vill syndikera det.

Nu nÀr du kÀnner till innehÄllssyndikeringens natur, lÄt oss presentera nÄgra av de bÀsta bloggarna i din nisch och börja bygga ett nÀtverk av syndikeringspartner för ett win-win-samarbete.

0 Shares