Hur man gör ett virtuellt fotoalbum på ett praktiskt och enkelt sätt

Med så många bilder som belamrar vår mobiltelefon kan det vara svårt att stanna upp och titta på var och en. En sak som kan hjälpa är att organisera foton efter samlingar i ett virtuellt fotoalbum. Genom att göra detta kan du återuppleva spännande ögonblick i ditt liv.

På internet finns det många betalverktyg som du kan använda för att skapa virtuella fotoalbum. Men samma verktyg ger lediga dagar som du kan dra nytta av för att skapa ditt album.

vad kommer du att behöva

Du behöver inte många saker för att skapa ditt album, det viktiga är att du har separata bilder som du ska lägga in i albumet. När du har sorterat dina bästa bilder behöver du en internetanslutning.

Gå till www.canva.com och välj alternativet att Skapa en design, när du klickar på det alternativet rekommenderas det att du gör något. Registrera ditt konto på deras webbplats och några fler funktioner kommer att göras tillgängliga för dig på webbplatsen.

När du har sorterat dina bilder och registrerat dig på webbplatsen kan vi börja vår steg-för-steg-guide för att skapa ditt virtuella fotoalbum.

Hur man skapar ett virtuellt fotoalbum

Canva är en webbplats som låter dig skapa ett virtuellt fotoalbum

Webbplatsen erbjuder en enkel och ren panel för att skapa ditt fotoalbum, på vänster sidofält ser vi flera alternativ. Det första är alternativet att Mallar, för varje sida i ditt virtuella fotoalbum kan du lägga en annan mall som är bäst för dig. För att lägga till fler sidor i ditt album måste du klicka på +-symbolen som visas i bilden ovan.

När du har valt en mall för varje sida i ditt album, låt oss ta reda på hur du placerar dina foton. För att ladda upp dina bilder klickar du bara på avsnittet Ladda upp, som också finns i den vänstra sidofältet. Ladda upp alla dina foton, efter det kan vi gå vidare till nästa steg. Nu när du har gjort processen, för att lägga till dina foton klickar du bara på dem och justerar albumet på det sätt som passar dig.

Om du vill lägga till andra bilder, avsnittet Foton, har flera alternativ som du kan välja. Så lek med bilderna och gör ditt album väldigt personligt. För att göra saker ännu mer egna finns avsnittet Element, i det här avsnittet kan du välja klistermärken, klistermärken, emojis för att dekorera ditt album ännu mer.

Om du vill skriva några fina texter eller meningar, avsnittet Text, kan hjälpa dig. Med denna funktion kan du enkelt lägga till anteckningar till ditt fotoalbum. Och kom ihåg att det här albumet är virtuellt, så det kan ha någon funktionalitet som ett riktigt album inte har. En av dessa funktioner är ljud, det är vad du tänker. Det är möjligt att infoga ljud i ditt album.

För att göra detta klickar du bara på avsnittet audio, och sätt in önskat ljud. Vissa är betalda, men det finns gratisalternativ. Vi vet att minnena inte alltid är bilder, ibland kan de också vara videor. Om ditt minne är en video klicka på avsnittet videoklipp, och lägg till en video som du väljer.

En viktig sak att påpeka, om du vill ladda upp ditt virtuella ljud eller video kan du göra det i avsnittet Ladda upp. Sist men inte minst har vi avsnittet Bakgrund, i den kan du hitta olika anpassade bakgrunder för ditt album. Med andra ord, som vi kan se, kan du anpassa albumet helt.

Och nu?

På bilden ser vi de alternativ som sajten erbjuder

När du ska göra ändringar i ditt album är det viktigt att klicka på menyn Arkiv och strax efter Att spara. Nu när du har gjort hela ditt virtuella fotoalbum, precis som du ville ha det, är det dags för oss att ladda ner det.

Gå in Arkiv igen och klicka Ladda ner, nedladdningsalternativen är många. Det är möjligt att ladda ner i JPG, PNG, PDF och etc… När du väljer alternativet kommer nedladdningen att starta och nu har du ditt virtuella fotoalbum.

Efterbehandling

Vi hoppas att den här sidan har hjälpt dig att spara dina upplevelser i ett virtuellt fotoalbum. Och glöm inte att webbplatser är betalda men erbjuder gratisperioder så dra nytta av dem. Lyckades du följa alla steg? Har du några frågor? säga i kommentarerna

Relaterade Artiklar

Back to top button