Hur man gör ett perfekt urval och beskÀr i Photoshop CC (exempel)

0 Shares

Photoshop CC, vad Àr det och vad Àr det till för, Àr ett flitigt anvÀnt produktionsverktyg professionella fixar i bilder som krÀver precision och optimal kvalitet, för att kunna anvÀnda den, mÄste vi komma ihÄg att vi mÄste genomgÄ enkel trÀning i dess anvÀndning. Vi kommer att lÀra dig hur du gör perfekt urval och beskÀrning i Photoshop CC.

Dess nedladdning och installation Àr en fil enkel process och vi kan hitta alternativ pÄ Internet för att ladda ner dem gratis utan att behöva betala för att anvÀnda dem och lÀr dig att retuschera som ett proffs i Photoshop.

Den anvÀnds för fotoretuschering, med stöd för olika bildfilformat, och dess verktyg ger oss optimala resultat för vÄr retuschering. Den hÀr gÄngen ska de lÀra sig hur man gör det perfekta urvalet och skÀr med Photoshop CC pÄ nÄgra minuter och med mycket enkla steg.

Steg för steg hur gör man ett urval i Photoshop?

 1. Först gÄr vi in Photoshop CC, om du inte redan har en, kan du gÄ till dess officiella Adobe-webbplats och ladda ner Photoshop CC.
 2. Vi vÀljer bilden vi vill vÀlja och klipper ut den, öppnar filen i programmet.
 3. PĂ„ den hĂ€r bilden ska vi börja skĂ€ra med vĂ„rt verktyg “Snabbval” i den vĂ€nstra kanten av skĂ€rmen dĂ€r vi har alla verktyg att anvĂ€nda.
 4. LĂ€ngst ner i programmet klickar vi pĂ„ alternativet som vi ser efter att ha valt det hĂ€r verktyget “VĂ€lj och sĂ€tt pĂ„ masken”.
 5. FrĂ„n menyn som vi ser pĂ„ höger sida av skĂ€rmen, dĂ€r vi kan Ă€ndra vyn i “Egenskaper”, vĂ€ljer vi alternativet “Overlay” och vi kommer att se bilden i rött, vilket Ă€r normalt, fĂ„ inte panik.
 6. Med ett verktyg “Snabbval” och lĂ€mplig storlek pĂ„ borsten, vi kan Ă€ndra den i den nedre panelen pĂ„ skĂ€rmen, dĂ€r vi kommer att se dess storlek och vi kan justera den, vi kommer att vĂ€lja konturen pĂ„ bilden som vi vill klippa sĂ„ att den förblir.
 7. Det vi ser i rött finns inte kvar i bilden, det vill sÀga det kommer att raderas i slutet av tekniken.
 8. NÀr vi har valt en bild att beskÀra med snabbvalspenseln, Àndrar vi den till en annan för att förfina beskÀrningskanterna.
 9. Med ett verktyg “Borste för att perfekta kanter” Vi fortsĂ€tter att ta bort de platser dĂ€r snabbvalsverktyget inte kunde ta bort bakgrunden helt och förfina dessa hörn.
 10. Vi placerar och leker med borststorlekar, med zoomen kommer vi att placera den polerade borsten i de omrÄden dÀr bakgrunden fortfarande Àr synlig.

KOM IHÅG: Vi Ă€ndrar vallĂ€get bredvid alternativet dĂ€r vi Ă€ndrar penselstorleken och vĂ€ljer «-»-tecknet frĂ„n «+»-tecknet

 1. NĂ€r vi Ă€r klara med att justera i omrĂ„det Egenskaper pĂ„ skĂ€rmens högra kant kommer vi upp en meny “Globala förbĂ€ttringar” och inuti hittar vi ett alternativ “Kantförskjutning” som vi kommer att minska med minst 10% för en naturlig effekt av den trimmade kanten, och bilden kommer att ha mycket bĂ€ttre kvalitet nĂ€r den överförs till en annan bakgrund.

Hur gör man en perfekt utskÀrning i Photoshop CC?

 1. Efter korrekt val av vÄrt omrÄde som ska skÀras kan vi fortsÀtta till skÀrning.
 2. I avsnittet Egenskaper pĂ„ skĂ€rmens högra kant har vi alternativet “Skicka” sĂ„ att vi kan göra klippet faktum. Vi har alternativ som “Nytt lager” Y “Skapa en lagermask”.
 3. Att vĂ€lja “Skapa en lagermask” och lĂ€mnar den beskurna bilden utan bakgrund och inga skarpa kanter redo att infogas i en annan bild eller sparas som en .PNG-bild utan bakgrund.

SÄ hÀr skapar vi filen utmÀrkt urval och beskÀrning i Photoshop CC en fullstÀndig förklaring i bara nÄgra fÄ steg, sÄ det rÄder ingen tvekan. Skulle du bli uppmuntrad att göra snitt som en professionell bild? Du bör definitivt muntra upp med detta steg. I hÀndelse av problem nÀr du anvÀnder programmet, kommer du att kunna lösa dem och du kommer att veta Vad du ska göra nÀr Photoshop Cropping Tool kraschar.

0 Shares