Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man gör ett högupplöst mikroskop med LEGO och en iPhone 5

Ett mikroskop skapat med en iPhone 5

Mobiltelefonkameror har utvecklats dramatiskt de senaste åren och ett exempel är den som ingår i Oppo Finde X3 Pro. I den här telefonen åtföljs en av dess sensorer av en optik som gör att den kan fungera som ett mikroskop. Något riktigt slående eftersom det gör att vi i detalj kan se saker som dagligen undslipper vår syn.

Nåväl, nu har en grupp forskare i Tyskland uppnått något liknande, men på ett mycket billigare sätt: a Högupplöst mikroskop baserat på LEGO-bitar och en iPhone 5.

Tack vare dessa element som är mycket prisvärda och lätta att få tag på för de allra flesta användare, kan ett högupplöst mikroskop skapas som kommer att underlätta för yngre elever att få tillgång till en rad möjligheter som leksaksmikroskop inte erbjuder och mycket billigare än en professionell en skulle kosta.

Som du kan föreställa dig är det inte komplicerat eller dyrt att komma åt en iPhone 5 (en telefon som är åtta år gammal). Och på samma sätt, varken till LEGO-bitarna som behövs för hela strukturen och mekanismen. Vad mer, om du inte har några delar och du vill göra ditt eget mikroskop, behöver du bara gå till en av butikerna som säljer dem lösa i lösvikt. Och det är värt att se de resultat som kan uppnås.

Hur du skapar ditt eget högupplösta mikroskop

För att skapa detta högupplösta mikroskop behöver du bara en mobiltelefon som du inte längre använder eller som du inte skulle ha något emot att ge upp och några extra LEGO-bitar. Om du har detta måste du bara Följ instruktionerna som dessa forskare som ansvarar för det ursprungliga projektet har gjort tillgängliga för alla.

Du kan hitta tidningen på den här länken eller via GitHub-sidan skapad för LEGOMicroscope. I den sista länken kommer du också att få instruktionerna översatta till spanska, om du känner dig mer bekväm än att komma åt samma dokument på engelska.

Så ni vet, det kan vara ett intressant projekt för helgen eller sommarlovet, även för barn att lära sig mycket om hur hela det optiska temat fungerar etc. Men framför allt att de roar sig själva och gör det själva, fast i vissa delar de behöver säkert hjälp av en vuxen.