Hur man gör ett fotokollage med Photoshop CC gratis och snabbt (exempel)

0 Shares

Adobe Photoshop fungerar som en fotoredigerare, praktiskt för alla, du behöver inte vara ett proffs för att anvÀnda det bekvÀmt och praktiskt för redigering eller retuschering av foton eller grafik. Den Àr kÀnd över hela vÀrlden, har funnits pÄ marknaden sedan 1990, med stÀndiga uppdateringar och nya funktioner. Observera ocksÄ att det Àr möjligt att skapa ett fotokollage med Photoshop CC.

LÀs informationen nedan för att lÀra dig mer om verktygen att skapa collage snabbt och enkelt. Du kan sÀtta filter pÄ dina foton, beskÀra dem och till och med lÀgga till klistermÀrken frÄn samma app. Kom ocksÄ ihÄg att du i Photoshop kan ÄterstÀlla ett blekt eller gammalt foto och Àven lÀgga till dem i ditt eget collage.

Arbetet som utförs i Photoshop Àr fantastiskt, alla funktioner den innehÄller Àr mycket anvÀndbara och du kan alltid exportera bilden med den kvalitet du vill utan problem. Det spelar ingen roll om du har lÄgupplösta enheter, det Àr en bra redaktör Àven för selfies och förstÄs för att göra collage.

Hur man gör ett fotokollage med Photoshop CC gratis och snabbt

Innan du börjar Àr det viktigt att veta hur du roterar eller vÀnder foton i Photoshop eftersom du förmodligen kommer att behöva den hÀr informationen för att göra din collageprocess enklare, lÄt oss fortsÀtta:

  1. Vi öppnar Photoshop och klickar pÄ Ny fil. VÀlj önskade mÄtt och upplösningar i samma mall, och vÀlj Àven bakgrundsinnehÄllet i vitt, svart eller transparent.
  2. Senare vi delar dokumentet i sÄ mÄnga utrymmen som vi vill placera bilderna i. Klicka pÄ Visa, sedan pÄ Ny guidekomposition och vÀlj efter din egen smak.
  3. LÀgg in en bildvad du Àn vill ha frÄn din enhet. Klicka pÄ bilden och tryck pÄ Ctrl + A för att vÀlja. Sedan Ctrl + C för att kopiera bilden.
  4. Vi klippte ut bitar av bilden. AnvÀnd lassoverktyget för snitt som Àr mer komplicerade Àn en rektangel, och om du Àr osÀker, lÀr dig hur du korrekt anvÀnder Photoshops magnetiska lassoverktyg hÀr.
  5. Redigera en bild. Vi vĂ€ljer Photoshop-bilden genom att klicka pĂ„ tangenterna Ctrl + T för att gĂ„ in i lĂ€get “Transformation”. Och sĂ„ Ă€r det möjligt att Ă€ndra storlek pĂ„ bilden. Vi kan ocksĂ„ trycka pĂ„ Shift-tangenten sĂ„ att den inte förvrĂ€ngs. Rotera bilden till önskad position, tryck pĂ„ Enter nĂ€r du Ă€r klar.
  6. LĂ€gg bilderna ovanpĂ„ varandra. För att göra detta, gĂ„ till toppen av panelen “Lager”. Vi klickar och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt drar vi lagren i de riktningar som vi vill Ă€ndra ordningen. Se till att bakgrundslagret Ă€r sist sĂ„ att alla andra bilder Ă€r fullt synliga.
  7. spara fil. Vi sparar Ă€ndringarna genom att klicka pĂ„ Arkiv, klicka sedan pĂ„ Spara och vĂ€lj det filformat som passar oss bĂ€st, “PDF” eller “JPEG”.

Tips för att skapa fotokollage i Photoshop CC

Genom att följa handledningen ovan kommer du att kunna skapa ett fotokollage vÀldigt enkelt. I vilket fall som helst finns det nÄgra tips du bör tÀnka pÄ för att förbÀttra din Photoshop-upplevelse. HÀr Àr nÄgra av punkterna att tÀnka pÄ nÀr du anvÀnder programmet:

Ångra / Anpassa till skĂ€rmen

Observera att om du gör ett misstag trycker du bara pĂ„ Ctrl + Alt + Z för att Ă„ngra det, vi kan ocksĂ„ klicka pĂ„ Redigera och sedan pĂ„ alternativet Ångra. Å andra sidan, för att passa dokumentet pĂ„ skĂ€rmen, tryck pĂ„ Ctrl + 0.

Ändra fotoformatet

Photoshop accepterar bara vissa filtyper, men det Àr inget problem eftersom vi kan Àndra formatet bildformat med specialiserade verktyg som lÄter oss redigera dem.

Anpassa ditt collage

Glöm inte att du Àven kan lÀgga till text, fÀrg, kant, textur och mönster för detta ÀndamÄl. Mer slÄende. För detta ÀndamÄl vÀljer vi projekt och presenterar bilder enligt vÄra preferenser och preferenser.

Hela denna procedur kan utföras i gratis och snabbt sÀttnÄgot som hjÀlper oss att förbÀttra redigeringarna av vÄra collage.

Photoshop Àr ett fotografverktyg och en grafisk designer

Fördelarna som vi kan fÄ genom att anvÀnda Photoshop i fotografivÀrlden Àr mycket omfattande. Med dess hjÀlp kan vi ÄterstÀlla gamla foton, förbÀttra kompositionen, förbÀttra detaljer och pÄ sÄ sÀtt behÄlla dem perfekta bilderdu kan göra professionella fotomontage i Photoshop och andra mycket komplicerade aktiviteter utan tvekan.

Det Ă€r en applikation som ofta anvĂ€nds av grafiska designers, webbutvecklare och konstnĂ€rer som effektivt hanterar “Fotoverkstaden”, med övning som du kan göra fantastiska skapelser och montage. Skaffa Photoshop nu och redigera dina foton och collage.

0 Shares