Hur man gör ett företagsprogram framgångsrikt

0 Shares

Fler företagsacceleratorer samarbetar med startups för pilotprogram. Men vad behöver grundarna veta för att gå in i det?

Vi frågade Cory Hooyman, ledande innovationschef på Target, om företagsinnovation och hur man tar in nya metoder och metoder i ditt team och företag. Vi inledde samtalet med denna fråga:

Vilka blinda fläckar har nystartade företag när de förföljer en pilot, och hur ska de göra en pilot framgångsrik och omvandla den till en större lansering?

Corey: Först och främst är en blind fläck inte att förstå vad deras partners tänker på och vad de är oroliga för.

Vi har många människor som kommer in i Target som inte riktigt vet vad teamet de arbetar med försöker åstadkomma. Jag säger inte bara med partnerskapet, utan som helhet. Vad är deras mål? Vilka är deras nuvarande resurser? Har de ens pengar?

Om du som start förstår vad personen mot dig är orolig för, kan du få din pilot att fungera för dig genom att visa de siffror eller framgångar som är viktiga för den personen.

En annan stor blind fläck är vanligtvis baserad på dragkraft. Så, de företag som har möjlighet att hålla i företaget, om du vill, och det finns mycket arbete i förväg. Det kommer att bli mycket arbete eftersom du känner att du måste skaffa någon. Men dessa människor – när jag säger dessa människor menar jag företagsteam – är vana vid att arbeta med människor som Bain eller McKinsey eller, igen, IBM eller P&G.

De är inte vana vid någon som kan svänga så snabbt som en start kan. De är inte vana vid någon som är lika smart som människor som driver nystartade företag. Du som start kan använda det till din fördel – visa hur du införlivade deras feedback. ”Förresten, vi drev en produkt igår. Titta på det där. Det är bra att gå. ” Vi kan samarbeta med dig för att samarbeta och bygga tillsammans. Det är en bra sak.

Som jag nämnde skulle nummer ett vara att förstå vad de bryr sig om, och sedan också de fördelar som du tar med dig till bordet som andra inte gör.

Ryan: Den andra saken som startups har problem med är att gå in i dessa relationer med glada öron att säga: ”Jag pratade med VP för min produktkategori. Han säger att det här är coolt. ”

Corey: I grund och botten, vad den personen sa är att de tycker att det var bra, eller din idé är intressant. Det har ingenting att göra med att de faktiskt vill samarbeta med dig, att de faktiskt har budgeten, eller att detta faktiskt är i linje med något som de vill ha.

Du måste gå till nästa nivå. Vilka är dina prioriteringar? Vilka är dina prioriteringar i år och nästa år? Vad är dina bonusar bundna till? Vad är det som motiverar dig? Försök att få din start i linje med det. Det kan kräva lite justeringar av produkten. Det kan vara att hitta den affärsenhet som din produkt faktiskt hjälper dem med. Ju tidigare du kan ta reda på vad som motiverar dem och stänga av dina glada öron och faktiskt komma in i de verkliga åtagandena för tidslinjer, pilotfaser och budgetering, desto mer sannolikt är det att det händer.

Det sista vi vill ha – många startups har dödats på det här sättet och det är dubbla fel från företag – startarna får glada öron. De samlar in pengar, bygger ut en produkt under de kommande sex månaderna och går sedan tillbaka till samma person som sa att deras produkt var cool och de säger fortfarande att det är coolt. Det går faktiskt inte till nästa nivå i ett partnerskap eller fullskalig utblåsning.

0 Shares