Hur man gör en säkerhetsanalys på din Xiaomi med MIUI 12

0 Shares

Ett sätt att skydda oss från olika hot som dyker upp på smartphones. Med det integrerade verktyget kan vi vara lugna inför betalnings-, integritets- eller säkerhetsmiljöer och andra typer av hot som finns i webbportaler, applikationer eller till och med filer.

Gör en säkerhetsanalys på din Xiaomi med MIUI 12

Steg för att helt analysera din Xiaomi

Processen kunde inte vara enklare, för med MIUI 12 behöver vi inte komplicera oss med att utföra komplexa steg för att nå detta alternativ och på samma sätt i fler och fler versioner av MIUI. Xiaomi har velat föra dessa förändringar till alla sina terminaler och det är därför det finns många som även med MIUI 11 redan integrerar nyheterna i System Security-appen.

Vad vi måste göra för att genomföra analysen är att gå in i Säkerhetsapplikation . Bland alla skyddsenheter som vi hittar och de oändliga alternativen som visas för oss, finns det snabb tillgång till den så kallade “Security Scan” av Xiaomi. Med det här alternativet kommer vi att klara en serie automatiska tester på mobilen, och lyckas ge oss information om säkerheten för terminalen och hoten kommer att dyka upp om den hittar några.

Denna analys bör utföras efter har tidigare klarat systemoptimeraren som visas högst upp på skärmen i Säkerhet, såväl som efter städaren. Detta kommer att göra säkerhetsanalysen snabbare och kommer inte att ge problem som kan orsakas av temporära filer som terminalen tidigare har behövt.

analys seguridad xiaomi

Efter att ha följt stegen är det dags att klicka på MIUI säkerhetsanalys , som fokuserar på dessa tre kategorier på ett huvudsakligt sätt:

  • Betalmiljö: kolla efter möjliga hot när du använder officiella appar eller med speciell åtkomst, som bankappar.
  • Sekretess och säkerhet: spårar andra frågor relaterade till säkerheten för vår terminal och integriteten för filer i hela systemet.
  • Virus – Skannar applikationer och filer på din smartphone och försöker upptäcka kända virus som kan orsaka förödelse på din telefon.

Efter att ha genomfört analysen av vår Xiaomi-mobil visar själva appen oss på skärmen vad vi måste göra för att kunna vända säkerhetsbristerna som finns i Xiaomi-terminalen. I vissa fall kommer de att ha att göra med uppdatera systemet, appar eller till och med radera filer som kan upptäckas virus eller hot.

seguridad xiaomi prueba

När vi har genomfört alla rekommendationer från den snabba åtkomst som appen erbjuder oss kommer vi att se hur säkerheten efter en ny analys framstår på maximal nivå, utan att vi behöver känna oss hotade av problem igen.

Automatisk analys av allt du installerar

Säkerheten som erbjuds av Xiaomi-analysen är inte bara reducerad till vad vi har sett, utan efter att ha genomfört det manuella testet som vi gjorde tidigare kan vi gå ett steg längre. Om vi ​​inte vill bli förvånade kan vi konfigurera MIUI-virus och hottest från dess inställningar.

För att använda den behöver vi bara trycka på inställningshjulet i den övre högra delen efter att ha utfört ett manuellt test. Väl inne kommer vi att se en rad alternativ bland vilka det finns alternativ för att inte oroa sig för virus med alternativet som heter Analysera före installation. Med detta kommer systemet att ansvara för att upptäcka nya filer som innehåller appar och därför kommer det att klara ett test på dem innan de ger dem behörighet att installeras. På så sätt kommer ingen app att kunna komma åt vår mobil med dåliga avsikter.

justerar analysen seguridad xiaomi

Det är också viktigt att vi håller knappen Avast Automatic Updates aktiverad, eftersom virusregistren på detta sätt kommer att uppdateras kontinuerligt. I händelse av att de någon gång skulle bli föråldrade skulle vi ha ett problem, eftersom antiviruset självt inte skulle kunna känna igen det med en analys.

Även om det finns de som kan störa denna automatiska analys med varje app, kan inaktivering av alternativet spela på vårt konto och vänta bara 4 sekunder till på att testerna ska utföras är något som vi personligen rekommenderar för att inte bli förvånad. Som tur är genomförs även testerna på appar av okänt ursprung , där vi måste vara mer försiktiga.

Nu när du känner till möjligheterna med säkerhetsanalysen på din Xiaomi-mobil kommer du att undra om du behöver ett nytt antivirus för att uppnå mer komplett eller avancerat skydd och svaret är nej. Med detta kompletta Xiaomi-säkerhetssystem och speciellt med den analys som vi kan utföra, kommer det inte att vara nödvändigt att installera något annat på terminalen.

seguridad xiaomi miui 12

Vi minns att Android-smarttelefoner redan har Google Play Protect, ett Android-säkerhetssystem som finns i Google Play som försöker undvika eventuella hot som kan dyka upp på vår smartphone. Därför, med båda alternativen, kommer det att vara mer än tillräckligt så att vi inte ställs inför problem genom att följa rekommendationerna för användning av smartphones.

Kan den användas på andra mobiler?

Även om tills för ett tag sedan tillät Xiaomi vem som helst att få tag i Xiaomi Security-appen och därför ha tillgång till virus- och hotanalys , nyligen har utvecklaren tagit bort den från Google Play. Detta gör det svårt och gör det inte längre ett alternativ att rekommenderas för andra terminaler på grund av de faror som det kan medföra att få det från en källa av okänt ursprung.

På så sätt ger det en viss exklusivitet i säkerhet och skydd till MIUI 12 , men med ankomsten av de nya lagren av anpassning kan saker förändras. Det bästa alternativet är det som kommer som standard i smartphones, för om de har skapats av utvecklarna av smarttelefonens egen programvara vet de var det kan finnas säkerhetsluckor och följer denna mekanism med varje uppdatering. I det här fallet finns det inget bättre alternativ för smartphones med MIUI som Xiaomi, Redmi och Poco, men dess användning i andra modeller rekommenderas inte.

0 Shares