Hur man gör en gammal fotoeffekt på bilder med Photoshop

Som många av er kommer ihåg var världen av fotoredigering, bara för några år sedan, begränsad till vissa yrkesverksamma inom sektorn. Men under åren och till stor del tack vare framsteg inom programvara och hårdvara , detta har spridit sig till de flesta användare. Det är sant att inte alla uppnår professionella eller mycket avancerade resultat, men mer än tillräckligt för nästan alla. Det räcker med att anpassa dessa filer för att dela dem på sociala nätverk, skicka dem till vänner eller familj, eller helt enkelt för att fixa originalet lite.

Gör en gammal fotoeffekt på bilder med Photoshop

Typer av användning kan vi ge Photoshop

Samtidigt, när man pratar om mjukvarualternativen inom retuscheringssektorn som vi kan dra nytta av, finns det många att välja på. Men med allt och med det, om det är någon som sticker ut framför allt, alltså Adobe med dess Photoshop . Här hänvisar vi till det kraftfulla program som kommer att tänka på när man pratar om digitala bilder och som har funnits med oss ​​i många år. Faktum är att det tillåter oss att utföra en mängd uppgifter med dessa filer, från de mest grundläggande till de mest avancerade.

Som du kan föreställa dig är en stor del av funktionerna som detta program presenterar oss relaterade till både skapande och redigering av fotografiska filer. I sin tur kommer det inte att vara några problem med kompatibiliteten mellan formaten, eftersom vi kan arbeta med praktiskt taget vilken fotografisk fil som helst.

Trots de många oberoende funktionerna, filter och åtgärder som vi kan utföra med detta program, nu ska vi prata om något lite mer specifikt. Egentligen ska vi visa dig hur du uppnår en gammaldags effekt på dina bilder från nämnda Photoshop. För detta kommer vi att använda några av de funktioner som själva applikationen gör tillgängliga för oss. Naturligtvis är många av dessa inställningar helt anpassningsbara, så de slutliga resultaten kommer också att bero mycket på din hand och bilden som vi kommer att använda.

Hur man lägger till en gammal fotoeffekt till en bild i Photoshop

Här, som ett exempel, kommer vi att använda ett foto av vilket landskap som helst som vi gradvis kommer att förvandla för att ge den en retrolook. Dessa steg som beskrivs är vägledande och nivåerna vi tillämpar varierar beroende på varje typ av foto. Det är något som du själv måste bedöma genom att se förändringarna på skärm . För att göra detta är det första vi kommer att göra att matcha färgerna och neutralisera dem. Det är klart att först och främst i Adobe-programmet är det första vi gör att ladda fotot som vi ska arbeta med i det här fallet.

Ändra bildfärginställningar

Detta är något som vi uppnår på ett enkelt sätt från menyalternativet Bild / Justeringar / Matcha färg. Det bör nämnas att för tillfället är det vi verkligen är intresserade av att modifiera Luminansen och Färgintensitet parametrar. Närmare bestämt, vad vi gör är att minska dem för att mjuka upp kontrasten och eliminera mättnad i tonerna. Vi rekommenderar också att du markerar rutan Neutralize.

Igualar färg Photoshop

Å andra sidan, för att ge bilden som sådan ett äldre utseende, vilket är vad vi letar efter här, ska vi ge den lite en sepia ton . För att göra detta går vi tillbaka till menyalternativet Bild. Men i det här fallet valde vi menyalternativet Fotofilter. Här kommer vi att befinna oss inför en omfattande rullgardinslista med en mängd filter som vi kan använda här. Jo, i det aktuella fallet valde vi den så kallade Sepia, så vi behöver bara klicka på den.

filter sepia Photoshop

Ett annat av stegen att följa och även relaterat till färg, vi hittar det även i menyalternativet Bild / Justeringar / Färgbalans. Här rekommenderar vi att du flyttar motsvarande glidskenor som presenteras i detta avsnitt. På det här sättet är det vi egentligen gör att modifiera en del procentsatser i förhållande till dessa toner. För att ge dig en idé, för att uppnå en gammal fotoeffekt i en bild, är det vanliga att minska blåtonerna och förstärka rött och gult.

Naturligtvis, som vi nämnde tidigare, här spelar utseendet på originalbilden in, liksom ditt öga och vad vi letar efter i varje enskilt fall. Men tack vare att förändringarna genomförs i realtid kommer vi att kunna se hur Foto blir med en äldre aspekt, när vi flyttar dessa staplar.

Visuella ändringar för att uppnå den gamla fotoeffekten i Photoshop

Men det är inte allt för att få vår samtida bild att se äldre ut. Därefter kommer vi att använda menyalternativet Bild / Justeringar / Skuggor / högdagrar. Det vi verkligen ska försöka här är att minska mängden högdagrar och skuggor för att ge bilden en låg- kontrasterande utseende , precis som de gamla.

sombras iluminaciones foto antigua

I det här avsnittet rekommenderar vi också att du spelar med skjutstänger för att uppnå önskad effekt. Ändra den tredje, vad vi nu ska göra är att lägga till en något mer aggressiv förändring av fotot för att göra det äldre. Detta gör vi från menyalternativet Bild / Justeringar / Utjämna. När ändringen är genomförd går vi till Filter / Buller / Damm och repor.

filter ruido Photoshop foto antigua

Dessa alternativ som vi pratar om, vad de gör är att lägga till vissa nyanser av ålder till bilden, samtidigt som kvaliteten på den gradvis förstörs. Beroende på vilken grad vi vill uppnå i detta avseende, spelar de skjutreglage som vi har pratat om en mycket viktig roll.

Relaterade Artiklar

Back to top button