Hur man gör en enkel Stickman-animation med Flash CC – snabbt och enkelt (exempel)

0 Shares

Flash CC Ă€r en mycket intressant applikation tillĂ„ter bildruta-för-bildruta-animationer, Ă€r utan tvekan flaggskeppsverktyget för dem som vill Ă€gna sig Ă„t animation. För nybörjare har vi förberett denna handledning Hur man gör en enkel Stickman-animation med Flash CC – enkelt och snabbt, som kommer att ligga till grund för att skapa mer komplexa animationer.

Det Àr alltid bÀst att börja med det enklaste, vilket utan tvekan översÀtts till Stickman i animationens vÀrld. Gjord stickman animation För Flash CC Àr det en ganska enkel process, hÀr kommer vi att berÀtta hur du gör det enkelt och snabbt.

Kom ihÄg att följande guide Àr avsedd för nybörjare, det vill sÀga de som inte vet hur man gör en grundlÀggande animation. Om du redan kÀnner till den tidigare metoden kanske du Àr intresserad av att göra professionell smidig animering med Pivot Animator, en annan bra process för att animera dessa egenskaper.

Hur man gör en enkel Stickman-animation med Flash CC – snabbt och enkelt

Innan start animationsprocess, mÄste du förbereda Flash CC Workbench. Detta Àr nÄgot ganska enkelt, men du mÄste göra detta för att börja skapa ramar:

 1. Det första du ska göra Àr att öppna Flash CC.
 2. NÀr du öppnar, tryck pÄ Arkiv, sedan pÄ Ny, vÀlj ActionScript 3.0 i avsnittet Typ.
 3. PÄ höger sida av skÀrmen mÄste du ange de dimensioner du vill inkludera i blixtanimationen.
 4. Du kan ocksÄ Àndra bildfrekvensen. Kom ihÄg att det hÀr Àr bilder per sekund, sÄ ju högre hastighet, desto fler bilder mÄste du ta för att tÀcka hela en sekund.
 5. NÀr du har konfigurerat arbetsfönstret klickar du Acceptera.

Tack vare detta kommer du att ha ett ordentligt förberett program för att skapa Flash-animationer med hjÀlp av filmklipp eller för att börja animera din Stickman.

Dags att börja stickman-animation

Nu nÀr din miljö Àr redo att börja, Àr det dags att börja skapa en enkel Stickman-animation. LÀs instruktionerna nedan noggrant och du kan göra det mycket enkelt:

 1. Arbetspanelen kommer att visas pĂ„ skĂ€rmen, dĂ€r mittarket Ă€r den duk som du ska rita animationen pĂ„. Å andra sidan Ă€r den nedre delen lager, vilket betyder var och en av ramarna som Ă€r en del av animationen.
 2. LÀngst ner pÄ skÀrmen hittar du ett alternativ Lökpanelrekommenderar vi att du aktiverar den. Genom att aktivera den kommer du att kunna se de gamla ramarna pÄ duken nÀr du gÄr framÄt.
 3. AnvÀnd ritverktyget för att skapa en Stickman och rita sedan den första ramen som din karaktÀr kommer att visas i.
 4. Tryck pÄ den andra ramen och gÄ till nÀsta ritning. Vi rekommenderar göra mycket subtila ÀndringarKom ihÄg att standardbildhastigheten Àr 24, vilket betyder att 24 bilder utgör en sekund.
 5. Du mÄste upprepa proceduren för varje ram, d.v.s. börja rita en ny och göra mycket subtila Àndringar.
 6. Med en nyckel F6 det gÄr att lÀgga till Ny nyckelbildrutavilket innebÀr att den kommer att kopiera information frÄn föregÄende bildruta, vilket kan vara sÀrskilt anvÀndbart nÀr du skapar komplexa ramar. Du kan rotera och dra ritningar med det hÀr alternativet.
 7. Du kan trycka pÄ knappen för att se dina framsteg Ctrl + Entertitta pÄ animationen pÄ detta sÀtt.

Med metoden ovan kan du skapa animationer frÄn mycket enkla till mycket komplexamen det Àr en bra början om du tÀnker skapa mer komplext innehÄll senare med professionella applikationer som animeringar i platt designstil i After Effects. För att komma tillbaka till annoteringar Àr det viktigt att spara dina Àndringar nÀr du gör Àndringar, kom ihÄg att animeringsprocessen krÀver mycket tÄlamod och engagemang.

Med rĂ€tt anstrĂ€ngning kan du skapa animationer av stor komplexitet. Även om handledningen vi presenterade idag bara handlar om grunderna genom att undersöka alternativen i Flash CCdu kan göra nĂ„got av utmĂ€rkt kvalitet.

Å andra sidan, om du behöver ett alternativ som inte krĂ€ver ett program som Flash, kom ihĂ„g att du kan skapa animationer online, vilket Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbart för nybörjare.

0 Shares