Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man gör en effektfull musikvideo på en budget

Bildkredit: KAL VISUALS

Tips och tricks för att göra en bra musikvideo utan den stora budgeten för ett bolag bakom dig.

Alla älskar en musikvideo. Det är ett bra sätt att stämpla din musikutgivning som ett viktigt spår och få den delad på dina kanaler. Det ger en chans att få kontakt med fans bortom musiken, uttrycka din konst visuellt och göra något engagerande.

Att göra en musikvideo kan verka skrämmande, men det behöver det inte vara! Vi kommer att gå igenom några viktiga råd för att säkerställa att du även med en budget på noll kan göra något äkta och spännande att släppa.

Hur man sparar på inspelningsutrustning

Du kanske undrar vilken typ av videokamera du ska använda för att spela in din musik med – och hur mycket den kommer att sätta dig tillbaka! Tja gissa vad, du behöver inte ens skaffa en videokamera!

Kamerorna på våra telefoner är nu så hög kvalitet att du kanske till och med har bättre av att använda den än att skaffa en budgetvideoinspelare. Nu finns det begränsningar för att använda en telefon men vi har en budget här.

Att ha ett fullt batteri och en stadig hand gör att du kan spela in många bilder som ser bra ut och du behöver inte ens bära med dig någon utrustning.

Bildkredit: Hendri Sabri

Om du letar efter en videokamera så finns det hundratals begagnade alternativ som är billiga och bra. Några av de äldre handhållna Panasonics är fantastiska för en lättanvänd, billig videobandspelare.

Leta efter HD-kameror för att säkerställa att den uppfyller moderna standarder och du är klar. Eller, om du inte skaffar en HD-kamera, skapa något stiliserat så att den låga kvaliteten faktiskt spelar en del av den estetik du skapar.

GoPros erbjuder också bra kvalitet och en unik vidvinkellook. Vissa äldre GoPros finns tillgängliga till bra priser begagnade, och det finns också en uppsjö av knock off-versioner som fungerar förvånansvärt bra för otroligt billiga.

Bildkredit: Talles Alves

Ljudutrustning? Vem behöver det. Du ställer redan in din video till din musik. Om du vill ha ljud kommer din telefon att räcka för en hemmagjord estetik.

Om du letar efter bättre ljudkvalitet, prova att använda mikrofonen i telefonens hörlurar. Många av tillverkarens eget märke hörlurar, som Apple, har en anständig mikrofon som du kan hålla nära för tal.

Hur man får skådespelare för free

Som musikartist har du en mängd människor som redan är villiga att hjälpa dig. Din fanbas!

Be dina fans att komma och följa med dig för att spela in din video, de kommer förmodligen att hoppa på chansen. Det ger dig inte bara människor att visa upp i din video för freemen ger en djupare koppling till fansen som utan tvekan bara kommer att öka deras lojalitet till din musik.

Bildkredit: Priscilla Du Preez

Om din fanbas inte är tillräckligt nära för att engagera sig är det dags att ta en titt närmare hemmet och engagera vänner och familj. I slutändan är det roligt att filma en musikvideo och du kan helt enkelt gå och ha det bra och spela in den hela vägen.

Beroende på vilken stämning du vill ha i din video, desto roligare du har, desto mer autentisk blir stämningen som du kan skapa i klippen.

Vilken typ av musikvideo man ska göra

Om du gör en budgetmusikvideo är det bra att planera realistiskt. Du kanske vill göra något dramatiskt, lägga över specialeffekter, skapa kraftfulla scener – men det kommer att bli väldigt svårt att göra det.

Det fina är att en ödmjuk video med handhållna filmer kan se riktigt bra ut! Använd dina begränsningar till din fördel för att skapa något som är stiliserat. Monteringsmaterial ser bra ut och att leka med formatet genom att lägga över scener kan skapa en unik estetik. Det är en look som har använts av många stora artister.

Handicam-stilbilder är fantastiska och med lite enkel redigeringsmagi kan du skapa något som lutar åt dina begränsade resurser för att göra något speciellt.

Bildkredit: Natalie Parham

Du bör överväga att be någon spela in din nästa spelning. Filmer av fans som dansar runt och där du spelar medan du utstrålar energi ger fantastiska klipp. Du kan redigera dessa i din video under klimax för ett explosivt ögonblick, eller helt enkelt lägga in dem för att samla ut dina bilder.

Experimentera och se vad som fungerar. Se till att du filmar mer än vad du behöver.

Hur man redigerar din musikvideo för free

Tack och lov behöver du inte Adobe eller någon annan kostsam programvara för att redigera dina videor. Det finns ett antal superbilliga videoredigeringsprogram där ute, men det finns också några riktigt bra sådana som är helt free.

Blackmagic designs DaVinci Resolve är en fantastisk videoredigeringsprogramvara som du kan ladda ner och använda för free. Även om det finns begränsningar för det, för enkel videoredigering har du allt du behöver i en kraftfull mjukvara för free.

Om det inte passar ditt arbetsflöde, leta runt. Det finns massor av fantastiska alternativ och många av dem har free försök eller billiga versioner.

Avslutande tankar

Håll det enkelt och arbeta efter dina begränsningar. Med lite kreativitet kan du skapa något fantastiskt oavsett vad du använder eller hur lite du spenderar.

Kom ihåg att det är din musik som kommer att lysa och drar ihop det hela. Så skapa något sant mot dig själv och låt din musik lyfta det till storhet.