Hur man gör eller skapar ett NAMNAT BLAD i Word – gratis (exempel)

0 Shares

BAKOM brevpapper Det är en typ av tryckt material som är välkänt över hela världen. Detta är mycket viktigt eftersom professionalismen och trovärdigheten hos dokumentet och därmed den person eller det företag som skapar dokumentet står på spel. Var medveten om att den nödvändiga informationen på brevhuvudet kan skilja sig från land till land.

Skapa dem i Word det är ganska enkelt även för dem som inte använder den här appen ofta. Det räcker att bekanta sig med de verktyg som krävs för att förbereda dokumentet, och resten av förberedelserna kommer redan att vara en del av en persons kreativitet och goda smak.

Hur skapar man brevhuvud i Word?

Med Word öppet (om du inte redan har Word installerat kan du gå till dess officiella webbplats och ladda ner det), med ett ark av en viss storlek öppet börjar vi med att sätta en rubrik på det. För att göra detta, gå till fliken “Infoga” och klicka sedan på knappen ¨.rubrik¨, där en rad alternativ kommer att visas för dig att välja en rubriktyp.

Bland dem kan vi välja en rak i vitt, den andra i vit med tre kolumner, med mjuk, mesh, facetterad för en udda eller jämn sida, eller någon annan. En annan metod är att bara gå dubbelklicka i den här delen av sidan kommer rubriken att visas direkt. Detsamma gäller för sidfoten.

Anpassa brevhuvud i Word

om vi har design för vår headerVi kan lägga till det på arket genom att klicka på alternativet “Bilder” på fliken “Infoga”. Där kan vi söka i filerna på datorn efter en bild som ska stiliseras som en header.

När du är med på bilden, gå till fliken “Formatera” och klicka på “Anpassa text” för att placera en bild bakom texten.

För att infoga en logotyp

Vi söker en logotyp i «Bilder” och sätt in den. Vi kommer att vara igen «Anpassa texten “ för att placera en bild bakom den. Vi redigerar storleken som vi ser den bäst. När vi har gjort det måste vi infoga texten, för det kan vi använda gränslinjen var vi ska lägga den för att få den att se mer estetiskt tilltalande ut på det sättet.

Denna linje är helt valfri och det är även stilen vi vill ge den. Vi kan räkna med det faktum att vi kan ändra tjockleken, färgen och längden på denna linje efter eget gottfinnande. Därför är det också användbart att lära sig hur man skapar linjer i Word, och man kan lära sig hur man skapar olika typer av linjer med tangentbordet.

För att lägga till en tagline (valfritt)

För detta måste vi infoga en fil textfält i rubriken. När du är på fliken “Infoga”, klicka på “Textfält”, där ett antal alternativ kommer att visas, från vilka vi väljer ett enkelt textfält. I det här fältet kommer vi att skriva ett lösenord och vi kan redigera dess utseende i början.

Där kan vi ändra typsnitt, storlek, färg och andra egenskaper. För mer detaljer vi kan ange formatet och ta bort fyllningen och konturerna av formen, eller ändra färgen om du vill.

sidfot

För att börja designa en sidfot, dubbelklicka på slutet av Word-arket. Sidfoten kommer att dyka upp omedelbart, det är ganska liknande rubriken medan du redigerar som nämndes i början.

Vi kan sätta en bakgrund som liknar rubriken. Antingen söker den igenom bilderna som laddas ner till din dator eller skapar dem själv med hjälp av dina ritningar i Word. Det kan också finnas tillfällen då du behöver dölja sidhuvudet och sidfoten.

För att göra detta klickar vi på “Infoga” och vi letar efter en rektangulär form enligt vår smak. Resten av detaljerna som färg, kontur, gradient eller textur justeras på fliken “Format” som visas när du klickar på formen.

Eftersom vissa detaljer som adress, företagsnamn eller telefonnummer vanligtvis finns i detta avsnitt, infogas en enkel textruta. För att ändra utseendet på texten, följ samma procedur som nämndes i föregående punkt

Och så enkelt är det att skapa en fil brevpapper i word. Tiden det tar att göra detta beror på din förmåga att använda de olika verktygen i den här appen och naturligtvis hur mycket detaljer du vill lägga till.

Idealet är att kunna fortsätta lära sig hur man använder den här typen av verktyg, använda alla funktioner och till och med lära sig hur man använder Word-genvägar, vilket kan vara till stor hjälp i vårt arbete.

0 Shares