Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man gör Amazon Alexa till din standardassistent på Android-telefoner

Om du är mer involverad i Amazons ekosystem än i Google kan du nu ersätta Google Assistant med Alexa som standard virtuell assistent på din Android-telefon. Det kommer att likna det som Microsoft erbjöd med Cortana-appen förra året. Med funktionen kan du kalla Alexa, istället för inbyggd Google Assistant, genom att länge trycka på hemknappen.

Läs också: Android Things 1.0 Goes Official – Allt som du borde veta

Så här byter du ut Google Assistant med Alexa på din Android-telefon

Steg 1: Ladda ner och installera Amazon Alexa app från Google Play butik.

Steg 2: Ställ in appen genom att logga in dina Amazon-referenser.

Steg 3: Gå nu över till telefonens inställningar> Öppna Appar > tryck på tre prickar ikon längst upp till höger och välj Konfigurera appar / standardappar.

Beroende på vilken ROM du använder kan du söka direkt efter Assist-appar eller standardappar i inställningssökningen.

Steg 4: Ett nytt fönster öppnas med flera alternativ, välj Hjälp & fakturainmatning> Assist App. En liten popup kommer då att be dig att göra det Välj hjälpapp.

Steg 5: När du har ställt in Alexa som standardassistent, tryck länge på maskinvaru- eller programvaruknapp för hemnavigering och det kommer att uppmana Alexa redo att lyssna på dina röstkommandon.

Läs också: Google Home Review: Verklig stjärna för väl anslutna hem

Amazon Alexa Assistant

Amazon Alexa har gjort sin väg till Android-telefoner som assistent, men dess funktionalitet är begränsad från och med nu. Du kan inte ta bort kartor eller ringa samtal med Alexa, och du kan inte kalla AI genom att ringa ut dess namn eller klämma på enheten.