Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man gör alla bilder i samma storlek: 7 sätt

Bilder är ett vackert sätt att fånga minnen. I denna digitala tidsålder har det blivit superenkelt att fånga och dela bilder. Du kan klicka på bilder med telefonens kamera och snabbt dela dem med dina vänner via appar för snabbmeddelanden eller sociala medier.

Men det finns ett litet problem — att få alla bilder i samma storlek. Varje enhet och social delningsportal stöder idag olika bildstorlekar. Till exempel stöder Instagram-rutnätet 1080 x 1080 pixlar, och Pinterest-layouten vill ha bilder i storleken 1000 x 1500 pixlar.

När du vill dela samma foto på alla dina sociala medieplattformar eller ladda upp foton i olika storlekar på din webbplats, är det viktigt att göra alla bilder av samma storlek.

Det är lätt att göra olika storlekar av bilder till samma storlek. Du kan använda programvara från tredje part och inbyggda metoder i Windows och Mac för att göra det. Nedan kommer vi att diskutera alla möjliga sätt att göra alla bilder i samma storlek.

Hur gör man alla bilder i samma storlek? Topp 7 sätt

Där kan du använda standardwebb- och Mac-funktioner eller tredjepartsverktyg och onlinelösningar för att få alla dina bilder i samma storlek. Här har vi förklarat alla metoder i detalj så att du kan välja den perfekta.

Sätt 1: Ändra storlek på flera bilder i Windows

Windows-användare kan ändra storlek på flera foton samtidigt för att få dem till samma storlek. Det finns inget behov av att använda ytterligare verktyg med metoder. Följ dessa steg för att minska fotostorlek och filstorlek på Windows:

Steg 1: Lägg till alla foton du vill ändra storlek på i en mapp. För att göra det högerklickar du var som helst på skärmen och går till Ny > Mapp. Efter det flyttar du foton till den nya mappen.

Ändra storlek på flera bilderÄndra storlek på flera bilder

Steg 2: Öppna nu mappen som innehåller alla bilder du vill ändra storlek på.

Steg 3: Markera alla foton genom att trycka på tangenterna Ctrl och A samtidigt på ditt tangentbord.

Steg 4: Högerklicka på ett foto och välj Skicka till > E-postmottagare. Här mailar du faktiskt inte dessa bilder.

BrevmottagareBrevmottagare

Steg 5: Nu kommer ett litet fönster att dyka upp som låter dig ändra bildstorleken. Slutligen kan du välja rätt bildstorlek och klicka på Bifoga.

bildstorlekbildstorlek

Steg 6: Efter det kommer ditt e-postprogram att starta; ignorera det. Gå bara till din sökruta och skriv %temp%

Steg 7: När den tillfälliga mappen startar, leta efter din bifogade mapp, och alla dina bilder kommer nu att ha samma storlek.

Sätt 2: Ändra storlek på flera bilder på Mac

Mac-användare, det finns ingen anledning att oroa sig. Du kan också ändra storlek på flera bilder med standardfunktioner. Så här gör du alla bilder i samma storlek i Mac-operativsystemet:

Steg 1: Välj alla bilder du vill ha samma storlek.

Steg 2: Högerklicka på ett foto och välj Öppna med förhandsgranskning.

Steg 3: I förhandsgranskningsfönstret klickar du på Redigera > Markera allt.

Steg 4: Efter det, gå till Verktyg och välj Justera storlek.

Steg 5: Välj rutan Skala proportionellt för att säkerställa att din bildkvalitet inte äventyras.

Steg 6: Ange de mått som du vill ändra storlek på bilder till.

Steg 7: Klicka på knappen Spara och alla dina bilder har nu ändrats storlek.

Sätt 3: Gör alla bilder till samma storlek med Image Resizer

Image Resizer är ett fantastiskt verktyg för att beskära, rotera, byta namn på, vända eller formatera foton. Det kan ändra måtten på flera bilder utan att förlora deras visuella kvalitet. Om du vill redigera och ändra storlek på foton kan du använda den här programvaran på din dator enligt följande:

Steg 1: Ladda ner och installera programmet Image Resizer på din dator.

Steg 2: Starta programmet och klicka på Lägg till foton för att ladda upp alla bilder du vill ändra.

Image Resizer Image Resizer

Steg 3: När du har valt bilderna klickar du på knappen Öppna i det högra hörnet.

Steg 4: Klicka på knappen Nästa.

Steg 5: Från den vänstra rutan klickar du på knappen Ändra storlek. Välj alternativet Fördefinierad storleksförhållande och ange de anpassade måtten för att ändra storlek på dina valda foton.

Knappen Ändra storlekKnappen Ändra storlek

Steg 6: Välj alternativet Rotera för att ändra bildjusteringen. Välj sedan graden av rotation och alternativet Vänd. Du kan också spegla dina foton på en Windows-dator.

vända alternativetvända alternativet

Steg 7: Från den högra rutan väljer du mappen Utdata. Efter det klickar du på knappen Process.

Steg 8: Vänta i några minuter för att slutföra processen, så får du alla bilder i samma storlek på nolltid.

Sätt 4: Gör alla bilder i samma storlek med Microsoft Word

Ja det stämmer! Du kan anpassa dina foton till samma webbplats med Microsoft Word. Denna programvara är inte bara bra för att redigera text. Det finns flera dolda funktioner som du kan använda för att redigera bilder i Microsoft Word.

Makron i Word kan hjälpa dig att redigera och ändra storlek på dina foton. Den här funktionen kommer att automatisera vissa uppgifter som annars skulle ha krävt upprepade åtgärder. Så här kan du använda Word för att ändra storlek på foton:

Steg 1: Öppna Word-filen där du vill justera fotostorleken.

Steg 2: Välj ett foto och klicka på fliken Visa från toppmenyn.

Gör alla bilder till samma storlek med Microsoft WordGör alla bilder till samma storlek med Microsoft Word

Steg 3: Klicka på Makron.

Steg 4: Ett popup-fönster visas på skärmen. Skriv ett namn i rutan under makronamnet. Klicka sedan på Skapa.

skapaskapa

Steg 5: Nu öppnas fönstret Microsoft Visual Basic for Applications på din skärm. Välj och ta bort den befintliga koden.

Steg 6: Om du vill ändra höjden och bredden på dina foton i pixlar kan du kopiera och klistra in den här koden i fönstret:

Sub resize() Dim i As Long With ActiveDocument For i = 1 Till .InlineShapes.Count With .InlineShapes(i) .Height = 500 .Width = 600 End With Next i End With End Sub

Använd den här koden om du vill ändra storleken med tum:

Sub resize() Dim i As Long With ActiveDocument For i = 1 Till .InlineShapes.Count With .InlineShapes(i) .Height = InchesToPoints(2) .Width = InchesToPoints(2) End With Next i End With End Sub

Om du vill skala dina bilder hjälper den här koden dig:

Sub resize() Dim i As Long With ActiveDocument For i = 1 Till .InlineShapes.Count With .InlineShapes(i) .ScaleHeight = 30 .ScaleWidth = 40 End With Next i End With End Sub

Steg 7: Stäng nu Microsoft Visual Basic-fönstret genom att klicka på krysstecknet.

Steg 8: När du väljer bilden klickar du på Makron under fliken Visa.

Steg 9: När makrofönstret öppnas klickar du på knappen Kör medan du väljer makron. Så fort du trycker på knappen ser du att alla bildstorlekar ändras på din skärm.

Förutom makron kan du också använda Magic Key i Word för att ändra bildstorlekarna. Den nyckeln är F4 på Windows och Y på Mac. Så här kan du använda den här metoden:

Steg 1: Öppna Word-dokumentet som innehåller dina foton.

Steg 2: Högerklicka på bilden och välj Storlek och position.

Storlek och positionStorlek och position

Steg 3: Layoutrutan dyker upp och klickar på fliken Storlek. Avmarkera rutan bredvid Lås bildförhållande. Ange anpassade höjd- och breddmått. Klicka på OK.

anpassade höjd- och breddmåttanpassade höjd- och breddmått

Steg 4: Du kan nu se bildstorleken ändrad till dina givna mått. Klicka på bilderna en efter en och tryck på F4 eller Y-tangenterna på dem för att få alla bilder i samma storlek.

Sätt 5: Gör alla bilder till samma storlek med BeFunky

BeFunky är en fantastisk lösning för att ändra storlek på bilder. Det låter dig ändra den bildstorlek du vill ha utan att förlora detaljer eller proportioner. Dessutom kan den styra pixel för pixel. Du kan få resultat av professionell kvalitet med detta verktyg. Så här kan du ändra storlek på alla bilder med BeFunky:

Steg 1: Ladda ner och installera programvaran på din dator.

Steg 2: Klicka på knappen Öppna för att ladda upp alla foton du vill ändra storleken på appen.

BeFunkyBeFunky

Steg 3: Alternativt kan du välja funktionen Lock Aspect Ratio. Denna funktion håller dina fotografier proportionella mot varandra. När du ökar höjden ökar den automatiskt bredden för att justera höjden. Den här funktionen hjälper dig att skapa kreativa bilder utan att förlora förhållandet.

Steg 4: Ändra pixeldimensionerna enligt dina krav. Du kan också beskära dina bilder innan du ändrar storlek. Det kan hjälpa dig att bättre ändra pixelstorleken till önskad upplösning.

pixelstorlekpixelstorlek

Steg 5: Tryck nu på Enter och snabbt får dina bilder samma storlek.

Sätt 6: Hur gör jag alla foton i samma storlek i Photoshop

Här kommer en annan metod för att göra alla foton i samma storlek med hjälp av Photoshop-appen. Följ dessa steg för att batch-ändra bilder i Photoshop:

Steg 1: Starta Photoshop och se till att alla bilder som du behöver ändra storlek på lagras i samma mapp. För att göra det kan du använda Photoshops Batch-funktion. Gå till “Arkiv”> “Automatisera”> “Batch.” Välj källmappen där dina bilder finns och välj destination för de ändrade storlekarna.

Steg 2: Välj nu Arkiv> Skript> Bildprocessor.

Steg 3: Välj mappen där bilderna lagras.

Steg 4: När du arbetar med RAW-filer och planerar att ändra storlek på flera bilder, överväg att redigera en enda bild först och sedan tillämpa dessa redigeringar på resten. För att göra detta, aktivera helt enkelt alternativet “Öppna första bilden för att tillämpa inställningar” innan du påbörjar processen för att ändra storlek på batch.

Steg 5: Välj den mapp där de bearbetade bilderna ska lagras efter att de har ändrats storlek.

Steg 6: Välj en filtyp och ställ in storleksparametrarna för storleksändring. Ange önskad bredd och höjd i pixlar för dina bilder. Du kan välja de specifika mått du vill ha, eller så kan du använda en procentsats för att ändra storlek på dem i förhållande till deras ursprungliga storlek.

Steg 7: Och slutligen, tryck på “Springa” knapp.

Programmet tar hand om hela processen åt dig, inklusive att öppna och stänga varje fil automatiskt.

Sätt 7: Gör flera bilder i samma storlek i CSS

Visst, så här gör du flera bilder i samma storlek med CSS:

Steg 1: Skapa en klass

För att komma igång skapar vi en speciell grupp för dessa bilder, som vi kallar `.same-size-img`. Den här klassen hjälper oss att tillämpa samma storlek på alla bilder vi vill ha.

Steg 2: Ställa in bredd och höjd

Nu måste vi bestämma hur stora vi vill att våra bilder ska vara. Inuti klassen `.same-size-img` i vår CSS-fil ställer vi in ​​värdena för bredd och höjd.

Till exempel kan vi säga “bredd: 300px;” och “höjd: 200px;” för att göra dem alla 300 pixlar breda och 200 pixlar höga. Du kan ändra dessa siffror så att de passar dina önskemål.

Steg 3: Tillämpa klassen

Därefter går vi över till vår HTML-fil, där vi har våra bilder. Leta efter ``-taggarna för bilderna du vill ändra storlek på. För att få dem att följa våra storleksregler lägger vi helt enkelt till klassen `same-size-img` till varje ``-tagg, så här: `

Rekommenderad: