Hur man genomför konkurrenskraftig sökordsforskning för att överträffa dina konkurrenter

0 Shares

shutterstock_394758724

Många företag (och till och med SEO-proffs) känner till frustrationen av att lägga mycket tid och ansträngning på SEO, bara för att bli överträffad av en eller flera av dina konkurrenter vid till synes varje tur. Du börjar fråga dig själv, “hur gör de det? Vad vet de som jag inte vet? Hur kan jag tävla?” Svaret är just det: du tävlar.

För att börja rankas över dina konkurrenter måste du konkurrera på SEO på samma sätt som du konkurrerar som ett företag — försök att identifiera svagheter och använda dem till din fördel (jag slår vad om att du inte visste att SEO kunde vara så här mördande!). Nu går vi igenom exakt vad du behöver göra för att börja ranka dina konkurrenter för viktiga termer utan varumärke.

Kort sagt, du behöver göra konkurrenskraftig forskning för att ta reda på var luckorna i dina konkurrenters sökordsstrategier finns och sedan använda den kunskapen för att få konkurrensfördelar. Det kommer att krävas tålamod, flit och lite arbete, men dina ansträngningar kommer mer än att löna sig i slutändan.

För att börja måste du identifiera dina konkurrenter. Du kanske redan har en grundlig förståelse för dina konkurrenter, men om du är osäker, gå till Google och skriv in några breda söktermer som beskriver ditt företags kärnerbjudande. De andra företagen som visas i resultaten är sannolikt dina konkurrenter. Du kan också använda SEO-verktyget du väljer (SpyFu, SEMrush, Moz etc.) för att ta reda på vilka webbplatser du konkurrerar med organiskt.

När du har en lista över konkurrenter måste du finslipa en och bestämma vilka sökord de för närvarande riktar in sig på. För att göra det kan du använda ett SEO-verktyg för att dra en lista över de sökord som de rankar för, eller så kan du inspektera sidkällan för att identifiera termerna som de riktar sig till. Titta för att se om de riktar in sig på sökord för varje steg i tratten. Om de till exempel inte riktar in sig på någon mitt i tratten eller övervägande stadiet, kan du arbeta för att inrikta dig på det tratten stadiet och fylla det gapet.

När du väl har en lista med sökord som din konkurrent riktar in sig på vill du använda den informationen.

  1. Genomför en visuell pass-through

Du bör göra en snabb visuell genomgång för att eliminera alla irrelevanta sökord som inte är meningsfulla för ditt företag. Om du till exempel säljer schemaläggningsprogramvara vill du förmodligen inte rikta in dig på sökordet “konkurrensintelligens”, och du kan stryka det från din lista

2. Sök efter det!

Om du inte är säker på om ett sökord kommer att fungera för ditt företag eller inte, gör en snabb Google-sökning och se vilka resultat som returneras. Stämmer resultaten överens med ditt företag eller din produkt eller är de felaktiga? En sak att komma ihåg är att om en fråga returnerar resultat från jättar som Wikipedia eller Amazon, är det troligen inte värt tiden och ansträngningen det skulle ta att ranka för den termen.

3. Få lite sammanhang

Vid det här laget bör du ha någonstans runt 10–30 % kvar av din ursprungliga lista. Nu vill du bedöma dina konkurrenters övergripande auktoritet och kvaliteten på deras webbplats och innehåll för att avgöra sannolikheten för att du kommer att kunna ranka dem. Du vill undersöka saker som:

    1. Den numeriska poängen för auktoritet som är förknippad med dina konkurrenter: Använd SEO-verktyg för att ta reda på detta.
    2. Hur många kvalitetsbakåtlänkar har den sidan/inlägget/domänen som pekar på den?
    3. Är deras sida mobilvänlig, laddas den snabbt?
    4. Vilken är den övergripande kvaliteten på innehållet de producerar? Verkar det vara optimerat för SEO?

4. Kolla i spegeln

Nu är det dags att bedöma din egen SEO-kapacitet och ställa samma frågor som du skulle ställa om din konkurrent. Staplar du upp?

Efter att ha slutfört den här processen bör du stå kvar med ett hanterbart antal termer som du sannolikt kan rangordna för ur en organisk synvinkel. Slutför optimeringen av varje sida med den konkurrensutsatta termen du har valt, och håll ett öga på dessa rankningar!

0 Shares