Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man går tillbaka till iOS 16 från iOS 17 utan att förlora din data

Du måste ha en Mac eller Windows i närheten

Innan du går in i detaljerna är det viktigt att notera att övergången från iOS 17 till iOS 16 kräver att du har tillgång till en närliggande Mac, en stabil internetanslutning och viktigast av allt, att man undviker att skapa en säkerhetskopia av iOS 17. Annars installerar iCloud om den senaste version lagrad i molnet.

iphone-mac

När du väl förstår denna avgörande aspekt är det första steget att inaktivera funktionen “Hitta min iPhone”. Utan att göra det kommer det inte att vara möjligt att ladda ner iOS 16 IPSW-filen (iPhone Software). För att få IPSW, besök ipsw.com webbplats och leta reda på önskad operativsystemversion för din iPhone-modell. Efter att ha laddat ner IPSW-filen, fortsätt att ansluta din iPhone till antingen en Mac eller Windows PC.

Gå tillbaka till iOS 16

När vår iPhone är ansluten till Mac måste vi öppna Finder eller iTunes (om vi använder en Windows-enhet). När vi gör det kommer vi att uppmanas att lita på både Mac och iPhone, och den allmänna panelen på vår iPhone öppnas.

Vid det här laget har vi två alternativ: uppdatera iPhone eller återställ den. Det är viktigt att notera att det andra alternativet kommer att radera all data som finns lagrad på enheten. Därför kommer vi att klicka på “sök efter uppdatering” för att fortsätta. Om, av någon anledning, den nedladdade uppdateringen från webbplatsen ipsw.com inte visas kan vi trycka på Alternativ + Sök efter uppdatering (Windows: Alt + Sök efter uppdatering).

Efter att ha valt något av kommandona måste vi hitta den nedladdade versionen (ipsw-filen) på vår dator. Vi kan hitta den i nedladdningsmappen eller på skrivbordet. När vi har hittat den öppnar vi ipsw-filen.

Finder återställa iphone

I de flesta fall kommer den nedladdade versionen att installeras smidigt och vår iPhone kommer att starta om. Det finns dock tillfällen där Apples säkerhetsprocesser kan förhindra installation med den här metoden. I sådana fall kan en alternativ metod krävas.

Alternativet

För att åstadkomma detta går vi in ​​i DFU-läge (Device Firmware Upgrade) eller återställningsläge på vår iPhone. Här är steg-för-steg-processen:

Restore_iPhone_NP

  1. Tryck och håll in volym upp- och volym ned-knappen samtidigt.
  2. Medan du fortfarande håller volymknapparna nedtryckta, tryck och håll in sido- eller låsknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.
  3. Släpp sido- eller låsknappen men fortsätt att hålla ned knapparna Volym upp och Volym ned tills skärmen “Anslut till iTunes” eller “Anslut till Finder” visas på din iPhone.

När den här skärmen visas kommer ett fönster upp på din dator som frågar om du vill återställa din iPhone. Klicka på “Nej” eller “Avbryt” för att fortsätta.

Efter det, upprepa de ovannämnda stegen genom att välja alternativet “sök efter uppdatering” och leta upp iOS 16 ipsw-filen på din dator. Genom att följa denna process bör återgången till iOS 16 nu fortsätta utan problem.