Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man går in i dolda inställningspaneler i Chrome, Edge och FireFox

Genom åren har webbläsare som Chrome, Firefox och Edge erbjudit oss ett brett utbud av funktioner och verktyg. Det finns dock fortfarande några funktioner i dessa populära program som många användare förblir omedvetna om.

När vi väl har valt en webbläsare med önskade egenskaper för vår dator, blir det viktigt att konfigurera den korrekt. Lyckligtvis tillhandahåller dessa program vanligtvis en användarvänlig konfigurationssida som gör att vi kan anpassa webbläsaren för att passa våra behov. Genom att utforska de tillgängliga alternativen kan vi finjustera webbläsarens inställningar och anpassa vår webbupplevelse. Det är viktigt att notera att vi förlitar oss mycket på dessa webbläsare för olika uppgifter, eftersom deras användning har utökats till att bara besöka webbplatser.

internet

I dagens digitala landskap får vi tillgång till onlineplattformar, använder applikationer, arbetar och till och med deltar i spelaktiviteter via webbläsare. Dessutom litar vi på dem för att streama musik och videor. Följaktligen måste funktionaliteten hos dessa webbläsare kontinuerligt utvecklas för att möta de växande kraven från våra onlineaktiviteter. I följande avsnitt kommer vi att fördjupa oss i en serie dolda konfigurationspaneler som säkerligen kommer att visa sig vara mycket användbara för dig.

Dolda Chrome- och Edge-paneler

När det gäller att utforska dessa funktioner erbjuder Google Chrome, som är den mest använda webbläsaren globalt, en uppsjö av dolda paneler som många användare kanske inte är medvetna om. Ett sådant exempel är en sida som tillhandahåller en omfattande lista med webbadresser för att aktivera eller inaktivera olika programfunktioner. För att komma åt den här sidan, skriv bara följande i adressfältet:

chrome://chrome-urls/

På den här sidan hittar du ett brett utbud av alternativ att utforska. Bland dem kan du komma åt funktioner som för närvarande testas och markerade som experimentella. Det är viktigt att notera att när du kommer åt den här konfigurationssidan visas en varning som informerar användarna om att vissa av dessa verktyg kanske inte fungerar korrekt för tillfället. Ändå finns det många alternativ tillgängliga för att förbättra din surfupplevelse.

chrome url

Hur man öppnar den dolda sidan i Edge

Innan du går in i de dolda konfigurationerna av Edge-webbläsaren är det viktigt att notera att den nuvarande versionen som finns i Windows-system kan betraktas som sin andra generation. Den här versionen är byggd på Chromium-renderingsmotorn, som är samma motor som används av Google Chrome. Som ett resultat delar Microsofts webbläsarprogram många funktioner och funktioner med sin motsvarighet från sökjätten.

På samma sätt tillhandahåller Edge en dold sida som ger användarna tillgång till en mängd konfigurationer. För att öppna den här sidan, skriv helt enkelt följande i webbläsarens adressfält:

om:omkantsida

Inställningar dolda av Mozilla Firefox

Detsamma gäller Mozillas Firefox, ett populärt webbläsarval från tredje part för att navigera på internet. Det är värt att notera att det är lika enkelt att upptäcka de dolda konfigurations- och anpassningssidorna för detta program. Faktum är att vi redan från början stöter på en sida som ger direkt tillgång till alla dolda alternativ som diskuteras här. För att komma åt det, skriv bara in följande i Firefox adressfält:

om:om

När vi anger den här adressen presenteras vi för en rad genvägar som leder oss direkt till olika Firefox-sidor, såsom pluginssidan, processsidan och certifikatsidan. Vi rekommenderar starkt att du utforskar alla alternativ som listas här för att få förstahandskännedom om de konfigurationer och anpassningar som finns tillgängliga i den här webbläsaren som vi litar på i våra dagliga aktiviteter.

om Firefox