Hur man formaterar en iPhone eller Android-telefon – fabriksinställningar

0 Shares

Ibland hörde man något formatera telefonen eller utför en hård återställning, av någon rekommendation eller annan anledning. Men har någon förklarat hur man uppnår detta? Tja, du har kommit till rätt ställe, här hittar du lite användbar information så att du själv kan utföra de procedurer som verkade så komplicerade.

När ska vi formatera vår mobiltelefon?

Kanske mer än en gång har de rekommenderat dig att formatera din mobiltelefon oavsett om du är en iOS- eller Android-användare eftersom detta är ett sätt att fixa några vanliga problem; Att återställa en mobiltelefon kan verka radikalt men ja det är ett sätt att få slut på många problem men När är det bekvämare?

Kom ihåg att formatering alltid finns där sista utvägeneftersom detta kommer att leda till att all information om telefonen går förlorad.

I grund och botten kommer mobilen att vara som om den var från fabriken, så här kommer vi att meddela dig lite så att du vet vilka fodral och problem på mobilen som skulle vara bekvämare att formatera. Här är några situationer där du behöver formatera din mobil:

 • Virus och skadlig programvaraDessa är två av de vanligaste, din mobiltelefon är alltid under konstant hot, om du inte kan upptäcka var de gömmer sig och ändå orsakar förödelse måste du återställa din telefon.
 • Om du köper en begagnad mobiltelefon rekommenderas detta starkt då du inte vet vilken information mobiltelefonen har från den tidigare ägaren.
 • Dessutom, om du ska sälja eller ge bort din begagnade mobiltelefon är det bäst att göra det för att inte föra den vidare av misstag med viktig personlig information; Dagens mobiltelefon är en som bär ditt dagliga liv, nycklar, foton och många andra saker, tänk på det.
 • Om du går till installera något ROM eller modifiera systemetDetta är något som många Android-användare väljer att göra, du kanske redan har kommit in i en värld av ROM, Root Mods eller System, om det är sant vet du redan att formatering av en mobiltelefon är ett grundläggande steg för att göra den till ett rent objekt.
 • Också annars, om vill du rota digför detta behöver du bara formatera om telefonen för att återgå till fabriksformatet.
 • Batteriproblem, ibland beror felet på batteriet inte bara på dess skada, det kan också vara ett mjukvaruproblem, innan du lägger pengar på ett nytt batteri bör du försöka formatera telefonen.
 • Ett annat fall är när minnet är fullt vilket gör att telefonen inte fungerar som den ska.
 • Detta glömt din upplåsningskod? eller så behöver du ta bort säkerhetskoden, det enda möjliga sättet att använda telefonen igen är att återställa den till fabriksformat.

Vilka är fördelarna med att återställa fabriksdata på vår mobila enhet?

detta återställa mobildata kan ge mycket positiva fördelar för människorna på fabriken, denna åtgärd gör den ren från all värdelös information; Vi skulle lämna det som vi köpte det så att din telefon får mer utrymme utan dessa onödiga filer och körs under optimala förhållanden.

Det vore också en fördel att vi kommer att kunna eliminera alla möjliga hot från din mobiltelefon, förutom att lösa olika problem som du förvärvar i dagligt bruk; Om din mobiltelefon inte fungerade korrekt kommer den här åtgärden att fixa det enkelt. Av denna anledning rekommenderas starkt formatering när vår telefon inte fungerar korrekt.

Vad ska vi göra innan vi formaterar mobiltelefonen?

Jo, vi har redan pratat om hur bra formatering är och varför din mobiltelefon kan behöva det, men vad ska vi vara uppmärksamma på innan vi gör det? Som vi redan har sagt format tar bort all information från mobiltelefonen och det skulle vara komplicerat att återställa denna information, bör du skriva ner vad du tycker är intressant på andra ställen innan du gör det. Här är några tips om vad du ska göra innan du formaterar:

 • Kolla upp WhatsApp säkerhetskopiorför att se om de är okej och kunna återställa dem så fort vi börjar ställa in telefonen.
 • Om vi ​​har ett SD-kort, se till att alla dina foton finns på det så att de förblir säkra och inte går vilse.
 • Gör en kopia av uppgifterna som finns inte på SD-kortettill exempel nedladdningsmappen eller vad du vill behålla.
 • Du kan också säkerhetskopiera appen och dess inställningar, ditt favoritspel eller tangentbord som sparar och förutsäger våra specifika fraser.
 • Spara dina kontakter i ditt Gmail-kontodetta är ett mycket användbart alternativ som det erbjuder oss.
 • En annan sak du bör göra är att koppla bort ditt Gmail-konto innan du formaterar för att undvika framtida besvär.
 • Är din telefon tillräckligt laddad och håll laddaren ansluten under formateringen.
 • Du kan ta en skärmdump från appmenyn och inställningarna, vilket gör det så mycket enklare att ha din telefon igen som du gillar bäst.
 • Ha en stabil internetanslutning eftersom denna process kräver att stora mängder data och applikationer laddas ner.

Hur återställer man en Android-mobil till fabriksformat?

Formateringsprocess detta är möjligt på vilken Android-mobiltelefon som helstOavsett vilken anpassning du har kommer det alltid att vara möjligt med lätthet. Här kommer vi att ge dig en liten förklaring om hur du uppnår det.

Kom ihåg att innan du utför denna procedur, göra säkerhetskopior av dina väsentliga saker För att inte tappa denna information och hålla din mobiltelefon tillräckligt laddad kan du börja efter det.

Från inställningarna

Det är väldigt enkelt att formatera en Android-telefon med inställningarna eftersom detta är den mest intuitiva metoden, du behöver bara följa dessa steg:

 1. Hitta och öppna din mobiltelefons inställningar.
 2. Ange konfigurationen av systemen.
 3. Tryck på “återställningsalternativ”.
 4. Du kommer att se alternativet “ta bort data”, klicka på det.
 5. Han kommer att fråga dig en andra gång om du vill fortsätt med återställningenOm du är säker på att om du vill fortsätta, acceptera eller tryck på “ta bort alla” och det är allt, det är bara att vänta.

Med återhämtning

Detta läge, som namnet antyder på engelska, anslöt sig till moderna mobiltelefoner För att återställa förhållandena i händelse av ett större fel på mobiltelefonen, kan formatering av mobiltelefonen i återställningsläge betraktas som en sista utväg, sättet att komma åt detta läge skiljer sig beroende på mobiltelefonens märke samt vad du tillåter att gör i detta läge.

Procedur för att enkelt formatera en iPhone

Hur kan du nu? formatera iPhoneSom du redan vet använder dessa iOS och du tror att det måste vara komplicerat men ingenting är längre från verkligheten, det finns två sätt att återställa iPhone, från mobilinställningar och via iTunes.

Från din iPhones inställningar, precis som i Android-enheter, innehåller den en enkel och snabb metod, följ bara dessa enkla steg:

 1. Gå till Inställningar, klicka på “Allmänt”.
 2. Titta ner och tryck på “Återställ”.
 3. Klicka nu på “Ta bort innehåll och inställningar”.
 4. Senare kommer att fråga efter upplåsningskoden eller Apple ID-lösenord.
 5. Vänta tills det är klart och det är det.

Således kommer din iPhone att återställas till fabriksformat i bara 6 enkla steg. Nu ska uppnås skapa format via iTunesdet är lite mer komplicerat, följ bara dessa steg från din dator:

 1. Logga in på iTunesuppdatera vid behov.
 2. Anslut din mobiltelefon till datorn.
 3. Nu ska en iPhone-ikon visas, klicka på den.
 4. Hitta där det står “Sammanfattning”, gå dit och tryck på “återställ iPhone”.
 5. Han kommer att be dig bekräfta åtgärden, acceptera den genom att trycka på “Återställ” igen.
 6. Vänta några minuter tills återställningen är klar.

Om din dator är en Mac måste du använda Finder och följa samma steg på den eftersom iTunes inte är tillgängligt på Mac.

Hur kan jag formatera en telefon som är låst?

I sådana fall, när du har glömt ditt mobiltelefonlösenord och du inte kan låsa upp den måste du göra ett format, men hur gör jag om jag inte kan komma in i mobilen? Det finns två sätt att uppnå det, antingen manuellt genom att göra en hård återställning i återställningsläge, eller genom att formatera om den med en dator.

Som vi har sett tidigare gå in i återställningsläge Att utföra en manuell återställning beror på mobiltelefonens märke.

Om du gör denna procedur förlorar du all din information och det kan vara mycket komplicerat att hämta det mesta som du kanske redan vet, men det är ett litet pris att betala för att använda din mobiltelefon igen.

Är det möjligt att återställa en mobiltelefon som är inaktiverad till fabriksdata?

Om möjligt, allt det beror på märke och modell! från en mobiltelefonoch om du är en Android- eller iOS-användare, i fallet med en Android-mobiltelefon kan du alltid hårdåterställa den, vilket är fabriksåterställ helt, om du inte vet hur du får mobilen att gå in i detta läge för att starta återställningen. fråga om modellspecifikationer

Nu iOS-enheter de är kända för att vara mycket stabila tack vare ditt system, men i händelse av en oväntad krasch kan du alltid göra en mjuk återställning, den kommer bara att starta om din enhet om den är långsam eller fryser; Det är också möjligt att utföra en hård återställning genom konfiguration, i ett extremt fall.

0 Shares