Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man förhindrar kontrollbedrägeri

Även om människor använder checkar mer sällan, betyder det inte att checkbedrägeri är mindre vanligt. Under 2018 gick 15,1 miljarder dollar förlorade på checkbedrägerier. I den här artikeln diskuterar vi alla de olika former av checkbedrägerier som finns så att du kan undvika de uppenbara tecknen och se till att du är beredd på några av de vanligare typerna av bedrägerier. Fortsätt läsa för att lära dig mer om korrekt checkskrivning och hur du kan undvika att bli offer för att kontrollera bedrägerier.

Vad är kontrollbedrägeri?

Checkbedrägeri avser alla typer av bedrägerier som involverar falska, ändrade eller oacceptabla kontroller. Checkbedragare kan skicka en ändrad check med betalningsbeloppet eller betalningsmottagaren ändrad. De kan också använda en förfalskad check, en som har förfalskats eller dragits på stängda konton. Alla dessa system spelar ut en lag som kräver att banker gör pengar tillgängliga för kontoinnehavare inom några dagar. Det kan ta ogräs för att identifiera en bedräglig kontroll. Vid det laget är det för sent. Så hur förhindrar du att bli offer för checkbedrägerier?

Vilka är de olika typerna av checkbedrägerier?

Kontrollbedrägerier kan ta sig många olika former. Ofta skickar din bedragare dig en falsk eller dålig check att sätta in och de kommer att be dig att skicka tillbaka några av dina egna pengar innan banken behandlar insättningen helt. Här är de vanligaste formerna av checkbedrägerier.

Lotteri eller arvsanspråk

Bedragare kan kontakta dig och säga något upprörande, som att du vann på lotteriet eller ett annat pris. De kan också berätta att du har fått ett arv. De kanske skickar dig en falsk kassacheck på en onormal summa pengar och ber dig betala för skatten på lotteriet och vinsterna.

Överbetalningsbedrägerier

Någon kanske låtsas köpa något av dig online och skicka en check till dig på mer än utropspriset. Sedan kommer de att begära tillbaka det överbetalda beloppet.

Mystery Shopping-program

I det här schemat kommer en person att kontakta dig och hävda att det är en organisation som letar efter mystery shoppers. De kommer att skicka en check till dig att sätta in på ditt personliga konto och be dig att överföra en del av pengarna någon annanstans.

Oönskade checkscheman

I det här checkbedrägeriprogrammet kan du få en check med posten som du inte förväntade dig för några dollar. Du kanske förväntar dig att det är en rabatt på något du köpt. I verkligheten kommer det att vara en falsk check-bluff. Genom att lösa in checken kan du omedvetet registrera dig för ett medlemskap eller ta ett lån som kommer att dra på ditt konto varje månad.

Vem kontrollerar bedrägerimål?

Människor i alla åldrar kan bli ett mål för checkbedrägerier. Men yngre vuxna drabbas oftare av kontrollbedrägerier. En del av detta kan bero på att yngre vuxna inte är vana vid att skriva checkar, vilket gör dem lättare mål. Människor i denna åldersgrupp rapporteras förlora mer än någon annan typ av bedrägeri.

Hur kan kontrollbedrägeri påverka dig?

Om du sätter in en check som visar sig vara falsk kommer du sannolikt inte att kunna få tillbaka pengarna du förlorat från bluffen. Medianbeloppet som förlorats i checkbedrägeri är cirka $2000, vilket är högre än de flesta andra typer av bedrägerier.

Du kan också vara i riskzonen för andra typer av bedrägerier om du är utsatt för checkbedrägeri. Till exempel gör checkbedrägeri dig mer mottaglig för att identifiera stöld. Om så är fallet måste du sätta en bedrägerivarning på alla dina kreditupplysningar. Det kan leda till förseningar när du ansöker om lån eller annan form av kredit. Bedrägerivarningar kräver att företag verifierar din identitet innan de beviljar kredit.

Vilka är tecknen på kontrollbedrägeri?

Om du är orolig för att ett erbjudande är bedrägligt eller att du har fått en falsk check, bör du leta efter följande röda flaggor:

Du blir ombedd att köpa presentkort eller skicka en postanvisning

Detta är ett vanligt knep. Människor som försöker få pengar på ett bedrägligt sätt kommer att be offren att köpa presentkort och läsa tillbaka nålar till dem. Andra kommer att be om en postanvisning. Att göra antingen liknar att skicka kontanter och det kommer att vara näst intill omöjligt att få tillbaka dina pengar.

Du blir ombedd att ta emot ett pris

I det här scenariot bör den som försöker få dig att betala för att vinna ett pris få ett omedelbart tips om att något är fel. Du ska aldrig behöva betala för att vinna ett pris och om du ser detta finns det inget sätt att festen är legitim.

Du får betalt med en check på mer än du är skyldig

Om du någon gång kommer på att du får mer betalt än du är skyldig, är det ett omedelbart tips om att den som erbjuder betalningen är falsk och du bör inte acceptera det.

Du blir ombedd att skicka pengar utomlands

Ofta kommer bedragare att be dig att betala pengar utomlands. Om så är fallet bör du till varje pris undvika bedragaren.

Hur kan jag undvika kontrollbedrägerier?

Efter att ha undvikit de röda flaggorna för checkbedrägeri, finns det några ytterligare steg du kan vidta för att säkerställa att du undviker att bli offer för bedrägeri. Du ska aldrig acceptera en check från någon du inte känner för ändamål som du inte förstår. Undvik att koppla eller skicka pengar till främlingar, oavsett om de är privatpersoner eller ett företag. Undvik att lösa in checkar du inte förväntar dig och kontrollera att en kassacheck är giltig innan du sätter in den.

Se till att den utfärdande banken är verklig

Bedragare kan använda namnet på riktiga banker utan att vara riktiga. De kan också hitta på namnet på en finansiell institution för att använda en bedräglig check. Du kan använda FDIC:s BankFind för att avgöra om finansinstitutet är verkligt eller inte.

Kontrollera med banken för att se om checken är giltig

Du kan slå upp den listade bankens information för att avgöra om checken du fick är riktig. Om det är en officiell webbplats kommer du att kunna hitta deras faktiska telefonnummer och kontaktinformation på deras webbplats. Undvik att använda all information som finns på utskriften.