Hur man förbättrar komforten när man använder en bärbar dator för att arbeta

0 Shares

Den bärbara datorns ergonomi

Chica con portátil en la cama

De flesta användare idag satsar på att använda en bärbar dator som huvuddator . Också många företag, eftersom de erbjuder dem en rad fördelar som stationära datorer inte har, som till exempel mobiliteten som gör att deras anställda om de behöver byta jobb, delta i möten där de måste presentera vad de arbetar med, etc.

Det är dock få användare som verkligen bryr sig om något som borde vara grundläggande idag: postural hygien . Det vill säga bibehåll en god ergonomi när du använder dina enheter oavsett om det är professionellt bruk eller helt enkelt personlig fritid. Åtminstone i så många timmar som möjligt, för det finns alltid tillfällen då vi alla faller i frestelsen att göra det liggandes i soffan, i sängen eller sitter dåligt framför den.

Och huvudproblemet med långvarig användning av den bärbara datorn är förknippat med dess stora fördel: att kunna använda den var du vill. Därför, om du gör det under långa perioder, är det viktigt att titta på hur. Det vill säga hållningen vi antar och andra aspekter som kan leda till allvarliga problem med rygg, nacke och till och med handled. Så vi kommer att dela med oss ​​av några tips och tricks så att om du använder en bärbar dator dagligen, försök att göra det på bästa möjliga sätt för dig och din fysiska hälsa.

Använder endast den bärbara datorn

Persona con portátil trabajando

Det första fallet är ett där vi bara kommer att använda den bärbara datorn, utan någon typ av extra eller tillbehör som skulle kunna underlätta eller modifiera själva användningen, såsom en extern mus eller tangentbord, etc.

I den här situationen finns det tre aspekter som du måste ta hänsyn till om du så långt det är möjligt vill minimera eventuella besvär relaterade till din fysiska hälsa och göra upplevelsen bättre. Logiskt sett kommer du inte alltid att uppnå det på ett balanserat sätt, men som vid fotografering med ISO, slutartid och bländare bör du få en så liksidig triangel som möjligt.

Armarnas position

Det är den första aspekten som du bör ta hänsyn till. Armarnas position ska vara så bekväm som möjligt, så att musklerna i trapeziusmusklerna och nacken inte påverkas. Så på samma sätt som det händer när du arbetar med en bordsdator ska dina armar vara i höjd med bordet eller platsen som den bärbara datorn vilar på och i rät vinkel.

Skärmhöjd

Med tanke på att de flesta bärbara datorer tenderar att använda skärmar mellan tretton och femton tum, blir det mycket svårt att uppnå den idealiska höjden om du inte använder ett externt tangentbord och mus. Så vad du kan göra är att försöka ge den en viss lutning med vad du än har omkring dig utan att påverka handledernas position och därför generera ytterligare ett problem efter att ha löst det första.

Avstånd och upplösning

Avståndet som du placerar skärmen från dig och upplösningen kommer att bidra till att förbättra upplevelsen eftersom du kommer att anstränga dina ögon mindre. Men för detta kan du inte tvinga fram en obekväm armställning. Så återigen måste du spela tills du hittar rätt balans så att allt blir så effektivt som möjligt.

Stativ för externa bärbara datorer, tangentbord och möss

Som du kan föreställa dig är det bästa sättet att behålla en bra hållning att använda den bärbara datorn utan några extra tillbehör endast när det inte finns något alternativ. Men om du har möjlighet att använda vissa tillbehör eller om du vet att det är en långvarig användning som du kommer att göra, försök att förbättra allt vi sett tidigare.

I det här fallet, där du vet att du kommer att använda den länge hemma, på kontoret eller någon annan plats, finns det en serie tillbehör som hjälper dig och kan anpassas till alla dina behov, även om tanken är att alltid bära dem med dig. . Här är några av dem som helt kan förändra din dag till dag och förbättra upplevelsen, vilket gör den framför allt mer bekväm.

Stativ för bärbar dator

Detta stöd låter dig inte bara höja den bärbara datorn och därmed dess skärm så att den är närmare eller direkt i nivå med dina ögon; Den är också hopfällbar och det underlättar uppgiften att ta den med utrustningen vart du än går. Så eftersom det tar så lite plats kan det vara idealiskt om du vet att du vanligtvis arbetar i timmar utanför hemmet eller för att förbättra upplevelsen på kontoret där du har en extern skärm, tangentbord och mus.

Detta andra bärbara stöd för bärbar dator är inte längre så designat att alltid bära, även om det är så kraftfullt det kan vara, men det erbjuder större mångsidighet när det gäller att uppnå bättre ergonomi när du arbetar med den bärbara datorn. Återigen är det nästan nödvändigt att använda ett externt tangentbord och en mus, men att alltid ha det på din vanliga arbetsplats rekommenderas starkt.

Tangentbord och möss

På tangentbord och möss är det upp till var och en att välja den modell som bäst passar deras behov, budget och även preferenser. Sanningen är att det just nu finns så många alternativ att det svåra är att inte hitta ett för var och en.

Det finns möss som är väldigt bekväma att alltid bära på grund av sin storlek och vikt, utan att ge avkall på kvalitet när de använder dem på vilken yta som helst eller att bli galna för den autonomi de erbjuder. Även om det är en mus som alltid kommer att finnas på ditt skrivbord, utöver alla andra egenskaper, är det första som måste uppfyllas att det är bekvämt för dig att använda. Tre intressanta alternativ kan vara dessa:

  • Logi Pebble , en mus med reducerade dimensioner, trådlös och med upp till olika färger om du skulle vilja ge en annan touch till den klassiska svarta
  • Microsoft Arc Mouse, det är inte en ekonomisk mus men den är väldigt designad för att alltid bära med dig och sedan erbjuda bättre ergonomi när du använder den
  • Logitech MX Master 3 , att prata om möss och inte prata om det borde vara ett brott. Det är utan tvekan den mest uppskattade musen och det finns anledningar till detta, den är mycket bekväm och dess prestanda plus de olika alternativen för dess knappar gör den viktig för många

På tangentbord, här mer av samma sak. Det finns förslag utformade för rörlighet och andra för en mycket bekvämare användning under långa perioder. Bara det måste du lägga till möjligheten att välja ett membrantangentbord, mer klassiskt, eller de mekaniska som är så fashionabla. Tre möjliga kandidater oavsett om det är för att arbeta hemma, på kontoret eller mobilitet.

  • Logitech K380 , är kompakt, bra nyckelfärd och med möjlighet att para ihop upp till tre enheter. Utan tvekan är det ett av de mest slående tangentborden om du letar efter något lätt att bära med dig, även om det inte är det lättaste av alla (det väger inte så mycket)
  • Logitech MX Keys , även från Logitech och MX-serien, vilket gör det till ett starkt rekommenderat alternativ för alla typer av användare som är dedikerade till att använda datorn för att skriva uppgifter under långa perioder. Och ja, den erbjuder möjligheten att para ihop med upp till tre enheter för att snabbt växla mellan dem med en knapptryckning.
  • Microsoft Surface Keyboard , detta tangentbord från Redmond är en demonstration av företagets goda arbete även när det kommer till att designa och tillverka tillbehör till sina datorer. Trycket på tangenterna och estetiken gör att den rekommenderas starkt

Självklart finns det fler alternativ, här handlar det redan om att du väljer den som passar dig och din budget bäst. Du kan också titta på de ergonomiska modellerna som vissa märken erbjuder och som, utöver den speciella estetiken, underlättar ställningar för armar och handleder som tvingar deras naturliga position mindre.

Det viktiga i slutändan är att du hittar de där tillbehören eller teknikerna som hjälper dig att arbeta mer bekvämt med din bärbara dator, en enhet som tillsammans med mobiltelefonen nästan är avgörande för de allra flesta användare i deras dagliga liv. Oavsett om det är för fritids- eller yrkesämnen.

0 Shares