Hur man förbättrar informationen i en kreditbyrås historia

Skydd från bedrägeri är oerhört viktigt och vi pratar mer om det krediter och pengar att du får betala om du blir ett offer. Att ha praktisk information med steg att följa om du hamnar i en av dessa situationer är användbart och kan hjälpa mycket, liksom att veta hur man gör ett klagomål om felaktig information.

Därför har vi förberett den här artikeln åt dig, där vi kommer att prata om ett problem som tyvärr har blivit utbrett nyligen: Har du någonsin haft felaktig information i din kredithistorik? Det är så många som har fallit offer för bluffen och fått betala, många undrar till och med hur lång tid det tar innan alla skulder försvinner.

Det är säkert därför du är här, om du inte vill behöva gå igenom det situationen är så besvärlig och du har problem med att få lån. Försumma detta problem, det har en lösning, det är inte ett hopplöst fall då det är väldigt lätt att fixa dessa problem.

Allt du behöver göra är att läsa den här artikeln där vi listar stegen du behöver följa för att fixa det snabbt. Du kommer att se att proceduren inte är komplicerad och i två av tre kommer du att ha allt löst.

Vad är en kreditupplysning?

För det första, vad är en kreditupplysning säker? Låt oss prata lite om det för att reda ut eventuella tvivel. Detta kommer att hjälpa dig att få ett bredare ramverk av information och du kommer att bättre kunna förstå de steg vi kommer att vidta.

Som sagt, kreditbyrån gjorde det nationell institution skapad för att lagra kredituppgifter för individer och företag i ett specifikt land. Den ansvarar också för att utfärda rapporter och informera personer som har skulder som måste betalas tillbaka för att vara solventa.

Denna institution är mycket användbar eftersom den har en databas med de uppgifter som krävs för att verifiera en persons ekonomiska status och kontrollera om den är lämplig för ett lån. Till exempel, om en individ eller ett företag kräver ett lån för att få tillgång till en vara eller tjänst, kommer enheten i fråga att kunna verifiera sökandens kreditinformation och se om de är berättigade eller inte.

Detta system är dock inte perfekt eftersom människor kan använda knep för att dra fördel av andra och stjäla deras pengar. Men dessa kreditoegentligheter kan korrigeras och därmed inte bli nästa offer för någon som försöker lura dig, och om de gör det är det viktigt att veta hur man blockerar kreditbyrån.

Proceduren för att korrigera dessa anomalier är mycket enkel, följ bara instruktionerna som vi kommer att visa senare i den här artikeln. Du kommer att se att i två av tre kommer du att kunna lösa eventuella fel som kan uppstå i din Kredithistorik.

Hur kan jag förbättra min kreditinformation?

Vi kommer då att förse dig med all nödvändig information så att du kan korrigera eventuella felaktigheter som kan uppstå i din kredithistorik. Som sagt, det första du bör göra är att gå till hemkreditbyråns portal från din Webbnavigator.

Steg 1

Efter att ha fått tillgång till byråportalen måste du ange ditt konto för att begära en “Special Credit Report” för att verifiera din kontostatus. Du kan även göra detta per telefon genom att ringa numret “5449 4954” Om du är från Mexico City eller “01 800 640 7920” om du är inifrån landet.

Steg 2

Efter att ha mottagit den via e-post kommer du att kunna bekräfta din personuppgifter och skulder som för närvarande är i kraft. Leta därför i den här rapporten efter eventuella oegentligheter som du har upptäckt för att gå vidare med klagomålet från webbplatsportalen.

Steg 3

När du har fått alla kontouppgifter för vilka krediten utfärdades och ansöktes, kommer kontoret att tilldela dig en folio och en förklaring visas på ditt konto. Denna legend i din berättelse kommer att indikera att lånet i fråga har bestridits och kontrolleras.

Och voila, kreditbyrån kommer att meddela dig om långivarens beslut inom 29 kalenderdagar. Det är sant att dessa steg inte var så svåra, vi inbjuder dig att ytterligare undersöka alla fördelar med att ta kredit från en kreditupplysning.

Relaterade Artiklar

Back to top button