Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fjärrstyr min dator från Android-mobil utan internet

Tack vare de tekniska framstegen vi har idag skulle väldigt få människor tro att en dator kan styras från vår mobila Android-enhet. Men det är Microsoft Windows som inbyggt erbjuder en fjärråtkomstfunktion som kallas RDP. Därför kommer vi att visa dig nedan hur man fjärrstyr en dator från Android Mobile utan internet.

Men vi måste också ladda ner en applikation till telefonen som möjliggör kommunikation med vår dator, naturligtvis utan att använda internet.

Eftersom du använder fjärrskrivbordsprotokollet eller RPD, kan du tillåta anslutningen mellan vilken dator som helst som fungerar med operativsystemet Windows och klient och därmed kan du arbeta med din PC som om du vore framför den.

Är det här nya sättet att komma åt min dator på samma sätt som jag använder Android som fjärrkontroll för min Smart TV. Ansluta olika enheter med anslutningsprogram. Och detta är bara ett smakprov på vad de nya generationerna kommer att uppleva när de växer upp i en helt och hållet teknologisk värld.

Hur man fjärrstyr en dator från Android Mobile utan internet

Fil Fjärrskrivbord RPD Det är en applikation som kommer inbyggt installerad på Windows, men det finns många applikationer som kan göra jobbet perfekt. Som Chrome Remote Desktop, Team Viewer eller VNC Viewer. Och av dem fjärrstyra min dator från Android Mobile, inget internet krävs.

För att göra detta är det första vi behöver göra att kontrollera om vi har den här funktionen aktiverad på vår dator. Vi kommer att indikera att dessa steg utfördes på Windows 8 och därför kan skilja sig något beroende på version. Sedan placerar vi oss i början och klickar med höger musknapp.

I alternativmenyn väljer vi System, sedan väljer vi alternativet Fjärråtkomstkonfiguration i det här fönstret. Och detta tar oss till fönstret Systemegenskaper och i avsnittet Fjärrhjälp måste vi kontrollera om rutan “Tillåt fjärrhjälpanslutningar till den här datorn” måste vara markerad.

Vi måste också verifiera i avsnittet Fjärrskärm att alternativet “Tillåt endast anslutningar från datorer som kör fjärrskrivbord med nätverksnivåautentisering” är aktiverat. Efter att ha verifierat att vi faktiskt har detta protokoll aktiverat på vårt Windows-system, går vi vidare till nästa steg.

Hur man använder RDP-applikationen för att fjärrstyra min Android-dator

Då behöver vi ladda ner applikationen från Play Store, du kan göra det gratis och du hittar det som Microsoft Remote Desktop. Efter att ha laddat ner och installerat den på vår Android-enhet måste vi öppna den. Och vi behöver lägga till en dator som är tillgänglig för att kunna ansluta.

För att göra detta går vi till toppen av skärmen, där vi hittar ikonen (+) som vi behöver trycka på. Den kommer automatiskt att upptäcka datorer med detta protokoll aktiverat. När den dyker upp på vår skärm klickar du bara på den för att lägga till den och fortsätter att ansluta.

Anslutningen har gjorts så enkel att nu behöver vi bara starta en session och styra vår PC från vår Android-mobil. Vi ska notera att vid användning av datorn via mobiltelefon kan vi inte fysiskt använda datorn. Vi kommer bara att kunna komma åt den efter att fjärrsessionen är över.

Alla konfigurationer eller justeringar vi vill göra för att optimera prestandan för denna applikation kan göras via menyn. Detta kan hittas genom att skjuta från vänster till höger.

Sedan, för att avsluta sessionen, kan vi göra det via en den bästa menyn och därmed kunna komma åt datorn igen.

Du kan se hur enkelt det är att använda en annan applikation som vi har till vårt förfogande för att kunna ta kontroll över andra elektroniska enheter och i det här fallet kan du göra det för att fjärrstyra min dator från Android Mobile, inget internet krävs.