Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fixar “Zoom-delningsskärmen fungerar inte” —10 snabba lösningar

När du är mitt i ett viktigt Zoom-möte med din chef eller är värd för ett Zoom-webinar för dina kamrater – och plötsligt inser du att Zoom-delningsskärmen inte fungerar för dig.

Detta kommer att bli en mycket frustrerande situation, särskilt när du inte kan ta reda på orsaken bakom Zoom-delningsskärmen inte fungerar. För att vara ärlig är det en mycket vanlig situation och en gång i taget har vi alla mött det av livliga skäl.

Idag har våra tekniska experter diskuterat vanliga orsaker bakom Zoom-delningsskärmen som inte fungerar och har funderat på ett enkelt sätt att fixa dem på alla de ledande operativsystemen.

10 Zoomdelningsskärmen fungerar inte Orsaker och lösningar

Om din Zoom-delningsskärmsfunktion stör dig kan det vara orsakerna bakom det:

1. Värdglömma att aktivera inställningar för “Alla deltagare”

Ibland kan din värd missa konfigureringen av skärmdelningsinställningar och aktiverar den inte för “Alla deltagare”, vilket kan hindra dig från att dela skärmen.

För att bekräfta detta tvivel, klicka på knappen Dela skärm, och om du får ett meddelande om “värdinaktiverad deltagares skärmdelning” har din värd inaktiverat skärmdelning för alla deltagare.

Du kan enkelt skicka ett meddelande till din värd via chatt och be om att aktivera alternativet “Alla deltagare”.

Lösning

På Mac och Windows:

Klicka på knappen Dela skärm och sedan på “Avancerade delningsalternativ …”. Därefter, under Vem kan se, kryssa för Alla deltagare.

avancerat delningsalternativ

På Android och iOS:

zoom skärmdelning

Klicka på knappen Mer på sidan Mötesinställningar, aktivera Dela skärm under alternativet “Tillåt deltagare”.

2. Inaktiverade zoomapptillstånd

Om du inte har tillåtit Zoom-appen att använda kameran och mikrofonen på din enhet kommer det att orsaka att Zoom-delningsskärmen inte fungerar för dig. Därför måste du kontrollera dina systeminställningar för att säkerställa om du har beviljat kamera- och mikrofonåtkomst till appen eller inte.

Lösning

På Windows och Mac:

Du måste öppna Apple-menyn eller Windows Inställningar och sedan välja Systeminställningar. Därifrån klickar du på Säkerhet och integritet och öppnar sedan fliken Sekretess. Nu kan du se alla behörighetskategorier, från plats till appanalys.

På Android och iOS:

Öppna Inställningar på din Android- och iOS-enhet, bläddra ner till fliken Zoom-app och öppna den. Där ser du alla åtkomst till appen på din enhet.

3. Avsluta och starta om zoom

Ibland påverkar tillfälliga cachar zoomapplikationen på din enhet och genererar flera fel. Så om du helt stänger programmet och omedelbart öppnar det igen kan det lösa problemet “Zoom-delningsskärmen fungerar inte” för dig. Observera att du måste stänga appen helt – inte bara stänga den.

Lösning

På Windows och Mac:

avsluta och starta om zoom

I Windows, gå till Windows-facket i Aktivitetsfältet och vänsterklicka på Zoom-ikonen och klicka på Avsluta. För Mac, från menyraden, vänsterklicka på zoomikonen och klicka på Avsluta i rullgardinsmenyn.

På Android och iOS:

Tryck på hemknappen för att stänga appen och ta sedan bort den från den senaste applistan.

4. Föråldrad grafikdrivrutin

För att dela skärmen sömlöst spelar din grafiska drivrutin en mycket viktig roll. Om du har föråldrade grafiska drivrutiner kan du inte felfritt ringa ett videosamtal och kommer ofta att motverka med problemet “Zoom-delningsskärmen fungerar inte”.

Innan du laddar ner den nya grafiska drivrutinen på din enhet måste du kontrollera tillverkarens webbplats om den version som stöds av din enhet.

Lösning

På Windows och Mac:

I Windows går du till AMD-webbplatsen och klickar sedan på Drivrutiner och support och laddar ner rätt grafikdrivrutin. Mac-användare, välj Grafik, välj Mac Grafik i nästa kolumn och välj sedan Apple Boot Camp i nästa kolumn.

På Android och iOS:

Från Play Store och App Store kan grafiska drivrutiner uppdateras på din enhet.

5. Instabil internetanslutning

Enligt Zoom Support behöver du minst 800kbps till 1mbps nedladdnings- / uppladdningshastigheter för en optimal videokonferensupplevelse. Om din internethastighet inte är upp till markeringen kan du uppleva turbulens i ditt videosamtal eller ett konstant fel på zoomningsskärmen som inte fungerar. Den bästa lösningen här skulle vara att kontrollera din nätverkshastighet och öka den.

Lösning

På Windows och Mac:

Om du använder ett Wi-Fi-nätverk, kontrollera din router en gång – alla kablar och anslutningar. För det andra kan du komma nära din wifi-router för snabb hastighet. Du kan också försöka avsluta ditt nätverk från nätverksinställningarna och logga in igen med ett lösenord.

På Android och iOS:

Android- och iOS-användare kan aktivera flygplansläge i en minut och sedan inaktivera. De kan också växla till mobildata för bättre hastighet.

6. Uppdatera Zoom-appen

Om du inte har uppdaterat Zoom-appen på din enhet så länge kan den gamla versionen ha några buggar, som du enkelt kan fixa genom att uppgradera till den nya versionen. Företaget uppdaterar ständigt Zoom-appen eftersom de ofta identifierar nya buggar och fixar dem för att ge en bättre användarupplevelse.

Lösning

Du kan gå till App Store på din enhet och söka efter den senaste zoomversionen. Om du inte vill ladda ner från applikationsbutiken kan du öppna Zoom-webbplatsen och ladda ner den senaste versionen på vilken enhet som helst.

7. Föråldrad systemversion

När du försökte ladda ner den senaste versionen av Zoom-appen på dina Android- och iOS-enheter och du fick ett meddelande om att enhetens operativsystem inte stöder appversionen – det betyder att du måste uppgradera enhetens operativsystem.

Generellt är den nya appversionen utformad för att uppfylla de senaste versionskraven för operativsystem; därför, om du har ett gammalt operativsystem på din enhet, kan du inte uppgradera till den senaste Zoom-versionen, och detta kan skapa att Zoom-delningsskärmen inte fungerar.

Lösning

Baserat på Zoom-webbplatsen stöder programvaran Android 5.0 eller senare och iOS 11.0 eller senare. Så öppna fliken Inställningar på din enhet och bläddra till alternativet Om enhet / telefon och kontrollera enhetens operativsystem. Om du har ett äldre operativsystem måste du ladda ner och sedan installera den senaste versionen.

8. Stoppa videoknappen

stoppa videoknappen

Som vi redan har nämnt fungerar inte Zoom-delningsskärmen med dålig internethastighet, och när video- och skärmdelningsfunktioner är aktiverade tillsammans förbrukar den mer bandbredd. Därför bör du inaktivera video innan du aktiverar alternativet för delningsskärm.

Dessutom, om du gick in i zoomrummet med videon redan påslagen stänger den av delningsskärmen som standard.

Lösning

Gå tillbaka till ditt möte med videon avstängd och aktivera endast delningsskärmen. På så sätt kan du också dela skärmen via en långsam internetanslutning.

9. Installera om Zoom-appen

Vi rekommenderar att du avinstallerar Zoom-appen från din enhet i sista hand, inklusive alla installationsfiler, och installerar om den från App Store. Ibland hämtas inte appfilerna helt eller så raderar du av misstag någon fil – i så fall är det bästa alternativet att avinstallera och installera om.

Lösning

På Windows:

Genom att trycka på Windows- och R-tangenten tillsammans, aktivera körprompten och skriv sedan appwiz.cpl och klicka på OK. Avinstallera Zoom från listan över appar. Installera sedan om från Microsoft App Store eller Zoom.com.

På Mac:

Klicka på zoom.us i menyraden och avinstallera sedan från rullgardinsmenyn. Navigera till Mac App Store och ladda ner Zoom-appen.

På Android och iOS:

Tryck på Zoom-appen i 30 sekunder på din telefon och klicka sedan på X-märket för att installera den. Senare, från Play Store / App Store, installerar du om appen.

10. Zoomstöd

Zoom erbjuder ett fantastiskt kundsupportsystem. Du kan besöka zoomstöd online och få hjälp från proffs direkt. Det finns många olika supportämnen, videohandledning och andra resurser tillgängliga som kan hjälpa dig att åtgärda dina problem med delningsskärmen. Om inget fungerar för dig, när som helst, kan du chatta med Zooms supportteam.

Sammanfatta

”Zoom-delningsskärmen fungerar inte” – det är inget problem. Zoom är ett mycket populärt app för teamsamarbete och videokonferenser, så det finns obegränsade bloggar, YouTube-videor och TechCommuters som gratisportaler tillgängliga där du kan hitta massor av informativt innehåll för att fixa felsökning av zoom. Så var produktiv under pandemiperioden och dela lätt skärmen på Zoom.