Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man fixar YouTube som inte fungerar på Roku

Roku är den bästa streamingenheten i USA. Med Roku kan du streama tusentals appar på vilken TV som helst. Å andra sidan är YouTube en av de bästa nedladdningsapparna runt om i världen. Det är den bästa appen för att streama titta på filmer, TV-program, konserter och videor av dina favorit YouTubers. Om du hittar några problem med att streama YouTube? Fungerar YouTube inte på din Roku-enhet, den här artikeln hjälper dig.

Om du hittar några strömavbrott, fryser eller inte svarar när du använder YouTube. Svettas inte, det här är vanliga problem som de flesta streamers möter. På senare tid har Google och Roku inte varit på god fot. YouTube-appen på Roku Channel Store tas bort och läggs sedan till.

Fixar för YouTube som inte fungerar på Roku

 • WiFi-nätverksproblem
 • Brist på uppdatering
 • Starta om din Roku-enhet
 • Ta bort cachefiler
 • Avinstallera och installera om
 • Inaktivera VPN
 • Serverproblem
 • Återställ Roku-enheten

[1] WiFi-nätverksproblem

Internet anslutning – om du har anslutningsproblem på ditt WiFi-nätverk, kommer du att hitta problem med att streama YouTube-kanalen på din Roku-enhet. För att kontrollera om internet är anslutet till din enhet, gå till menyn Inställningar > Allmänt > Nätverksstatus.

Internethastighet – Dålig internethastighet kan orsaka problem med att öppna YouTube på din Roku-enhet. Om du hittar problem med buffring eller laddning är det första du behöver göra att kontrollera internethastigheten. Den rekommenderade hastigheten för att streama YouTube-videor är

 • 480P – 1,1 Mbps
 • 750p – 2,5 Mbps
 • 1080p – 5 Mbps
 • 4K – 20 Mbps

[2] Brist på uppdatering

Uppdatera YouTube-appen – Du måste uppdatera appen för att kunna njuta av de coola nya funktionerna. Bristande uppdatering kan också orsaka problem med att streama YouTube-appen på din enhet. Du kan enkelt uppdatera din senaste version av YouTube-appen från Roku Channel Store.

Uppdatera Roku-enhet – Roku-enheten erbjuder uppdateringar då och då med förbättrade funktioner.

För att leta efter systemuppdateringen,

 • Gå in på startskärmen på din Roku-enhet.
 • Välj inställningar och välj sedan Systemet alternativet i listan.
 • Från menyn System, klicka på Systemuppdatering alternativ.
 • Klicka vidare på Kolla det nu för att söka efter systemuppdateringar.

[3] Starta om din Roku-enhet

När du hittar problem med din telefon eller dator, brukade vi starta om enheten utan att veta om det är en korrekt fix eller inte. Men sanningen är att det är den bästa lösningen för att rensa systemfelen. Du kan starta om din Roku-enhet eller helt enkelt stänga av och slå på enheten.

[4] Ta bort cachefiler

YouTube lagrar oönskad temporär data medan du laddar ner videor. I vissa fall kommer cachefiler att finnas kvar även efter att videon tagits bort. För att åtgärda det här problemet, radera cachefilerna från YouTube-appen på din Roku-enhet.

[5] Avinstallera och installera om

Om YouTube-appen på din Roku har identifierats med ett mindre fel eller oväntat fel, börja med att avinstallera appen på din enhet och lägga till den igen. Detta åtgärdar ofta dessa brister i YouTube-appen.

[6] Inaktivera VPN

Du kan använda VPN av olika anledningar, men det kan orsaka ett fel när du streamar YouTube på din Roku-enhet. Du kan enkelt inaktivera eller koppla bort VPN från inställningarna på din TV. Kontrollera om VPN är kompatibelt med YouTube om du fortfarande vill använda VPN.

[7] Serverproblem

Antag att problemet förlänger, även efter att ha följt de ovan nämnda stegen. Sedan kan orsaken till att YouTube inte fungerar på Roku bero på ett serverproblem på YouTube. Kontakta YouTubes kundsupport för att säkerställa. https://www.youtube.com/t/contact_us Det kommer att åtgärdas av YouTube inom en kort period.

[8] Återställ Roku-enheten

Om du vill kan du också försöka återställa Roku-enheten eller TV:n för att lösa problemet. Tänk på att återställning av Roku-enheten kommer att radera alla lagrade filer. Du måste starta installationsprocessen från början.

Har fortfarande några problem med YouTube-appen, låt oss veta i kommentarerna nedan. Anslut till vår Facebook och Twitter sidor för att få fler uppdateringar.