Hur man fixar Word-fel med otillrÀckligt minne eller diskutrymme (exempel)

0 Shares

Du skriver och har redan stavningskontrollerat ett Word-dokument och vill spara det, men du fÄr ett meddelande om det minnet Àr otillrÀckligt.

Du kanske undrar vad som hÀnde med Word och du kÀmpar för att göra framsteg i ditt arbete. Tja, oroa dig inte för att detta vanliga problem har en lösning, dessutom Àr det ganska enkelt och praktiskt att lösa minnesproblemet.

Hur man tar reda pÄ hur mycket minne jag har pÄ min dator

Vi förklarar kort vad du kan göra för att upptÀcka utrymmet som finns pÄ din dator för att kunna arbeta sÀkert pÄ detta sÀtt. Det finns tvÄ enkla sÀtt att ta reda pÄ hur mycket utrymme har du pÄ din dator Àr lÀtta och effektiva att göra.

Det första sÀttet att ta reda pÄ hur mycket minne din dator har, eller hur full den Àr, Àr följande:

 • GĂ„ till datorns startfönster i det nedre vĂ€nstra hörnet.
 • Ett kugghjulsfönster med titeln “Konfiguration” visas, vĂ€lj det hĂ€r alternativet pĂ„ din dator.
 • Leta sedan efter alternativet System och hĂ€r hittar du ett antal alternativ pĂ„ vĂ€nster sida.
 • LĂ€ngst ner finns ett fönster som sĂ€ger “Minne”, hĂ€r kan du titta pĂ„ din minneskapacitet.

Det andra sÀttet att ta reda pÄ hur mycket minne din dator har, eller hur full den Àr, Àr följande:

 • GĂ„ till File Explorer, som finns som en mapp i verktygsfĂ€ltet lĂ€ngst ner pĂ„ din dator.
 • Vid öppning kommer flera fönster upp till vĂ€nster, du trycker pĂ„ knappen Alternativet “Lokal disk”..
 • Efter att ha placerat muspilen pĂ„ det nĂ€mnda alternativet, högerklicka pĂ„ det och vĂ€lj lĂ€get “Egenskaper”.
 • Och vips, du kan se din dators prestanda.

NÀr du kÀnner till minnesförhÄllandena och tillrÀckligt med utrymme pÄ din dator Àr frÄgan: Hur eliminerar man fel med otillrÀckligt utrymme i Word?

Hur man ÄtgÀrdar fel pÄ minnet i Word

Vi kommer att förklara dig pÄ ett enkelt sÀtt hur man ÄtgÀrdar felet ses ofta nÀr man skriver uppgifter i Word pÄ datorn.

 1. StÀng alla öppna och oanvÀnda program.
 2. Kontrollera om det finns aktiva program i bakgrunden, det kan du göra genom att trycka “Ctrl + Shift + Esc” för att öppna “Task Manager” pĂ„ din dator.
 3. Öppna alternativet “Processer” och kontrollera om det finns nĂ„gra vĂ€rdelösa processer.
 4. StĂ€ng dessa program genom att klicka pĂ„ dem ett efter ett och klicka sedan pĂ„ “Avsluta process”.
 5. Utför Windows-verktyget “Diskrensning”.
 6. Klicka pĂ„ “Start”-knappen och öppna “Dator”.
 7. Högerklicka pĂ„ “Lokal disk” och vĂ€lj “Egenskaper”-lĂ€ge.
 8. Överst ser du en “AllmĂ€nt”, klicka pĂ„ det alternativet och klicka sedan pĂ„ knappen “Diskrensning”. VĂ€nta tills datorn berĂ€ttar hur mycket utrymme den kan frigöra pĂ„ den lokala disken, det kan ta flera minuter.
 9. Du bör klicka pĂ„ filklassen under “Filer att radera” i fönstret “Diskrensning” för att se deras beskrivning. Genom att observera vilka typer av filer som finns kommer du att kunna eliminera den du vĂ€ljer att ta bort frĂ„n dokumenten pĂ„ din dator.
 10. Markera kryssrutorna bredvid de filtyper du vill ta bort och tryck sedan pĂ„ “OK” “Radera” för att bekrĂ€fta raderingen. Denna process kan ta ett tag, sĂ„ du mĂ„ste vĂ€nta medan systemet rensar minnet.

Det skulle ocksÄ vara bra om du hade en Windows-dator, lÀrt dig hur du rengör, optimerar och snabbar upp din Windows-dator med Advance SystemCare.

Även om det ocksĂ„ Ă€r anvĂ€ndbart att lĂ€ra sig CCleaner-programmeringen för att automatiskt rengöra din dator och stĂ€nga av den eftersom det hĂ€r programmet Ă€r mycket anvĂ€ndbart för att hĂ„lla din dator ren och undvika fel.

Som du kanske har lÀst kommer du att kunna utföra minnesÄterstÀllning pÄ ett enkelt och praktiskt sÀtt genom att exakt följa stegen nedan. Vi hoppas att du kommer att finna dessa verktyg mycket anvÀndbara nÀr det gÀller att frigöra diskutrymme.

0 Shares